USK

Zamjenik komandanta NATO-a u BiH boravio u Bihaću, sastao se sa premijerom Ružnićem

Delegacija NATO štaba u BiH, predvođena zamjenikom komandanta Mortalom Henriksonom, boravila je u radnoj posjeti Bihaću.

Na sastanku sa Mustafom Ružnićem, premijerom USK, razgovarano je o suradnji Oružanih snaga sa lokalnim i kantonalnim vlastima, stanju privrede, budžeta i kriminaliteta u ovom dijelu BiH, te neizostavno o migrantskoj krizi s kojom se USK suočava dvije godine. S tim u vezi premijer Ružnić je naglasio da institucije vlasti BiH i dalje ne rade svoj posao i podcrtao da nijedan zaključak, koji je usvojen na sastanku u Briselu u julu ove godine, nije ispoštovan što rezultira sve težom situacijom kada je u pitanju broj migranata koji je odavno premašio kapacitete i mogućnosti USK.

I dalje ostajem pri tome da mi nemamo migrantsku krizu nego krizu institucija u ovoj zemlji. Ni nakon dvije godine mi nemamo strategiju, nemamo potpunu koordinaciju učesnika u procesu i jednostavno institucije zemlje koje su nadležne za upravljanje migracijama ne poduzimaju mjere i odgovornosti naglasio je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Za mene je ovo bila značajna posjeta jer sam se bolje upoznao sa stanjem u ovom kantonu i svakako informacije koje sam dobio moći ću koristiti i dijeliti za ljudima s kojima se budem susretao u Sarajevu gdje ostvarujemo suradnju sa institucijama na nivou države ali svakako i sa drugim međunarodnim organizacijama, kazao je novinarima Mortal Henrikson zamjenik komandanta NATO štaba u BiH.

rtvusk.ba

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close