Connect with us

Magazin

Zlatica uništava krompir, paradajz i patlidžan: Evo kako da je uništite bez upotrebe pesticida

Krompirove zlatice štetnici su koji osim krompira mogu uništavati i paradajz i patlidžane. Ako želite imati uspješan vrt, trebali biste ih se riješiti brzo jer mogu uništiti vašu žetvu.

Postoji nekoliko načina na koje se možete riješiti krompirovih zlatica ali morat ćete se poigrati i isprobati neke od njih da vidite što vam najviše odgovara.

 

Lakše možete postići uspjeh ako koristite više pristupa rješavanja krompirovih zlatica umjesto da isprobavate samo jedan po jedan.

 

Nekoliko savjeta kako se riješiti krompirove zlatice:

 

1. Koristite pokrivače gredica.

Pokrivači su klasično, brzo i učinkovito rješenje za krompirove zlatice, muhe, ptice, glodavce i gmazove, piše Net.hr.

2. Biljke koje odbijaju zlatice

Posadite biljke koje odbijaju krompirove zlatice., poput nevena, lavande, bosiljka ili češnjaka.

3. Koristite ocat.

Ocat se može koristiti za uništavanje krompirovih buba jer ima visok sadržaj kiselosti. Ovo je smrtonosno za njih i zbrisat će ih u trenu. Razrijedite jednake dijelove vode i octa i ulijte otopinu u bocu s raspršivačem. Zatim ga poprskajte po biljkama krompira kako biste ubili odrasle jedinke.

4. Krompirovih zlatica možete se riješiti i ako ih uklanjate rukama.

Magazin

VIDEO Pogledajte kako Ducati i Lamborghini komuniciraju i izbjegavaju nesreće

Index.hr
Nastavi čitati

Cazin

Neobična i lijepa vijest: Banane rodile u Cazinu (FOTO)

Na prostoru općine Cazin, konkretno na Ostrošcu, zabilježeno je iznenađujuće i lijepo dešavanje – uspješan uzgoj banana. Ova vijest svakodnevno donosi nove, neobične i ohrabrujuće priče iz tog područja.

Očito je da klimatske promjene nisu utjecale samo na Sanski Most, već i na općinu Cazin, gdje se sada mogu uspješno uzgajati različite, do nedavno nezamislive sorte voća i povrća.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) Samovozeći autobus krenuo na prve vožnje u Europi

OVAJ autobus nekonvencionalnog izgleda je najava uvođenja samovozećeg javnog prijevoza.

Tvrtka Aurrigo već godinama radi na sustavima autonomnog upravljanja. Sada, nakon višegodišnjeg razvoja, predstavlja prototip samovozećeg autobusa kao dio projekta razvoj autonomnog električnog vozila koji sufinancira Europska Unija.

Ime mu je Auto-Shuttle, a upravo je počeo s testiranjem na ograničenim lokacijama u Češkoj Republici i Velikoj Britaniji. U prvoj fazi će imati operatera za upravljačem kao osiguranje ako se pojavi kakva greška. U bliskoj budućnosti vozit će i bez fizički prisutnog operatera u autobusu, ali uz konstantno prisutan bežični nadzor spreman da u svakoj nepredviđenoj situaciji preuzme kontrolu nad vozilom, piše Index.hr.

Tvrtka se nada da će uspjeti razviti tehnologiju za potpuno autonomno upravljanje koje bi se potom moglo primijeniti u javnom prijevozu. Zasad ovi autobusi prometuju na ograničenim lokacijama u Brnu i Pragu u Češkoj te Milton Keynesu u Velikoj Britaniji.

Auto-Shuttle se oslanja na tehnologiju LiDAR-a u kombinaciji s kamerama, a tehnologiju je u potpunosti razvila tvrtka Aurrigo. Autobuse pokreće elektromotor snage 30 KS, voze brzinom do 20 km/h, a doseg je 120 km. Nastao na osnovi prvotno razvijenog vozila za četiri osobe, ima kapacitet deset putnika. Trenutno u Pragu voze praškim sajmenim prostorom Výstaviště Praha.

Nastavi čitati

Najčitanije