Connect with us

Sport

Đoković: Srpski inat simboliše naš nebeski narod

Published

on

U Beogradu je u ponedjeljak uvečer održan svečani doček prvaku Wimbledona Novaku Đokoviću. Najbolji srbijanski teniser iskoristio je priliku da pošalje neke kontroverzne poruke.

Plato ispred Starog dvora u Beogradu bio je suviše mali da primi sve koji su željeli da pozdrave vlasnika 21 Grand Slam titule.

Đoković je na početku svoga obraćanja primijetio kako je “puno srpskih trobojki, puno djece, mladih ljudi”.

“To me ispunjava zauvijek. Za ovakve trenutke vrijedi živjeti, raditi, igrati tenis…”, dodao je.

Đoković je ocijenio kako iz njegovog uspjeha stoji “srpski inat” koji simboliše “naš nebeski narod”.

“Vjerujem da je taj neki srpski inat bio presudan zašto se ovdje sada nalazim. Taj inat je nešto što simboliše taj duh našeg nebeskog naroda i pokazuje srce, dušu i volju kada je najteže. Takva nam je sudbina da moramo da prolazimo kroz trnovit put, ali kažemo ko zna zašto je to dobro, i uvijek postoji dobro i svjetlo na kraju tunela. Vi ste to svjetlo”, rekao je Đoković.

N1

Sport

Ibrahimović o odnosu s ocem: Morate razumjeti Balkan, ponos je takav da on ne želi pomoć

Published

on

By

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) prošle je godine završio sjajnu karijeru, tijekom koje je nastupao za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy. Osvojio je 31 klupski trofej, a prema podacima Transfermarkta, zabio je 469 i asistirao za 204 pogotka u 827 službenih utakmica.

Jedan od najboljih nogometaša 21. stoljeća danas radi kao savjetnik Milana, u kojem je završio karijeru, a sad je dao velik intervju za ABtalks. Među ostalim, govorio je o svojim roditeljima, Bošnjaku Šefiku Ibrahimoviću i Hrvatici Jurki Gravić, te o braći i sestrama.

“Imam dobar odnos s majkom, a malo manje dobar s ocem”

“Obitelj nam je jako pomiješana. Moja majka je čistačica. Imam dvije sestre s mamine strane. Sa starijom nisam u kontaktu, a bliži sam s drugom, koja je također starija od mene, jer imamo istog oca i majku. Moj stariji brat preminuo je prije nekoliko godina, a imam i mlađeg brata s majčine strane. Imam dobar odnos s majkom, a malo manje dobar s ocem.

No to ne znači da je on loš. Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar. Tko donosi hranu na stol, tko se brine o obitelji… Otac me je stvorio, ali otišao sam na višu razinu u smislu ekonomije i ostalog. Ostvario sam više toga. Ponos je takav da on ne želi pomoć, ne treba mu ništa. No ja mu ipak pomažem jer vjerujem u to”, rekao je Ibrahimović.

Nastavi čitati

Cazin

RK „Cepelin“ Cazin organizira 1. međunarodni turnir u mini rukometu za dječake

Published

on

By

Rukometni klub „Cepelin“ Cazin organizira svoj 1. međunarodni turnir u mini rukometu za dječake Rukometni entuzijasti iz Cazina će biti domaćini 1. međunarodnog turnira u mini rukometu za dječake, koji organizira Rukometni klub Cepelin.

Ovaj događaj će se održati 12.maja 2024. godine u JU Sportskom centru “Salih Omerčević”. Kako smo već navikli od RK „Cepelin“ Cazin na pomjeranje granica i kako nas uvijek oduševe sa novim pričama, vjerujemo da će takva biti i 1. međunarodni rukometni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024.

Na ovom turniru će se takmičiti ekipe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, obećavajući spektakl i sportsko takmičenje između mladih talentiranih rukometaša. Organizatori su posebno ponosni što će imati priliku ugostiti i takmičiti se s ekipama iz susjedne Hrvatske, što će dodatno oplemeniti ovaj sportski događaj.

Turnir će biti odigran u tri starosne kategorije dječaka rođenih 2013., 2014. i 2015. godine, pružajući priliku mladim igračima da pokažu svoj talent i vještine na terenu. Očekuje se da će ova sportska manifestacija privući pažnju ljubitelja rukometa i sportske udruženja širom regije. Rukometni klub „Cepelin“ Cazin poziva sve zainteresirane da dođu i podrže mlade igrače u njihovim sportskim nastojanjima te da uživaju u dinamičnom i uzbudljivom rukometnom iskustvu.

Ovaj projekat je podržala Fondacija Mozaik kroz zajednicu za razvoj vještina, poslova i lidera budućnosti Rolify, uz financijsku podršku Vlade Švicarske i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Grada Cazina te drugih financijskih partnera.

Također se zahvaljujemo i Gradskom sportskom savezu Cazin, Sportskom savezu Unsko-sanskog kantona i Javnoj ustanovi sportski centar „Salih Omerčević“ Cazin. Za sve dodatne informacije o turniru, možete posjetiti službenu facebook i instagram stranicu Rukometnog kluba „Cepelin“ Cazin.

Iz kluba pozivaju sve dječake koji žele da se bave rukometom da se priključe RK „Cepelin“ Cazin u terminima treninga.

Nastavi čitati

Cazin

Proljetno spremanje Bubamare: Sabahudin Petak nije više stanovnik Cazina

Published

on

By

Novi premijerligaš Bosne i Hercegovine odmah po završetku sezone krenuo u formiranje tima za narednu takmičarsku godinu

U upravi MNK Bubamara nema još odmora. Tek što je završila sezona, a slavlje po osvojenoj šampionskoj tituli se jedva stišalo, već su krenula rješavanja kadrovskih pitanja.

Danas je potvrđeno da dres Bubamare u Premijer ligi neće nositi Sabahudin Petak, strijelac 45 golova u sezoni, piše Oslobodjenje.

– U MNK Bubamara je stigao sa jasnim ciljem, a to je da MNK Bubamara uvede u Premijer futsal ligu BiH – i u tome je uspio. Danas, kada nam se putevi razilaze, zahvaljujemo se Sabahudinu Petaku na svemu učinjenom za MNK Bubamara i Grad Cazin. Zlatnim slovima će ostati upisan u historiji MNK Bubamara i u Cazin je uvijek dobrodošao. Pele, hvala ti za 45 pogodaka, za borbu, za zalaganje i za profesionalan odnos tokom boravka u MNK Bubamara. Gdje god odlučio nastaviti karijeru mi ti želimo sreću. Nadamo se da ovo nije zbogom, nego samo doviđenja, poručili su iz Bubamare.

Ranije su saradnju sa Bubamarom produžili Sejad Ibrišimović, Darko Milanović, Almedin Bundavica i trener Borko Surudžić.

Nastavi čitati

Najčitanije