Connect with us

Cazin

Dano DB nastavio porodičnu tradiciju: Bratić Osmana Hadžića sve popularniji reper u Austriji, želi biti nasljednik RAF Camore

Published

on

Na domaćoj muzičkoj sceni česti su primjeri gdje se ljubav prema muzici i talenat prenose s koljena na koljeno.

Posljednji u nizu je primjer porodice Hadžić. Naime, bratić Osmana Hadžića, Danis Hadžić gradi muzičku karijeru pod umjetničkim imenom Dano DB, a naš popularni pjevač narodne muzike mu je velika podrška u radu.

Zajedno su snimili i modernu verziju pjesme „Samo jedna žena zna“, koju publika može slušati na YouTube kanalu Osmana Hadžića.

Dano DB ima 17 godina i živi u Austriji, a uz Osmana, muzički uzori su mu Jala Brat i Buba Corelli.

“Uvijek sam osjećao neku vezu sa muzikom zbog strica Osmana Hadžića. Kad sam počeo slušati Jalu i Bubu, poželio sam da jednog dana budem kao oni. Kada sam dobio prvi laptop, skinuo sam program za muziku i počeo raditi beatove i pisati prve tekstove. Moji roditelji i stric su vidjeli da imam potencijala i ideja i kupili su mi prvu opremu da mogu snimati kući. To nije bilo veliko, ali za mene je vrijedilo kao zlato”, kaže Danis Hadžić.

 

Do sada je objavio preko 10 pjesama, a „Krivina“ je jedna od njegovih poznatijih pjesama. „Trebala mi je“ je singl koji je publici predstavio prije par dana. Tu su i pjesme „Trebala mi je“, „Oh Mama“, „Kroz noć“ i „Bijele ruže“.

“Sretan sam jer sam u februaru ove godine potpisao ugovor za digitalnu distribuciju sa mrežom EMDC Network, gdje su brojne zvijezde, između ostalih i Jala i Buba. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati Inasa prošle godine u Sarajevu na snimanju spota za Ahmada Amina. RAF Camoru sam upoznao 2019. godine. Imao sam priliku da se družim sa Rafkom u Beču. Želja mi je da budem uspješan kao RAF Camora i održim samostalni koncert pred 15.000 ljudi”, govori Dano DB.

Ističe ogromnu podršku roditelja i Osmana Hadžića u karijeri, na čemu je izuzetno zahvalan.

“Prošle godine sam sebi sredio prvi profesionalni studio u Austriji. Prije nekoliko dana sam razgovarao sa Jalom i Bubom, pa ću svoje aranžmane poslati njihovom producentu Marku Pablu. Nadam se nekoj budućoj saradnji. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez potpore mojih roditelja i strica”, kaže Hadžić.

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Cazin

Cazinjanka Lejla Dervišević doktorirala na Univerzitetu u Americi

Published

on

By

U sjaju akademskih dostignuća, Cazin i Krajina su dobili novi razlog za ponos.

Lejla Dervišević, koja je porijeklom iz Cazina, ostvarila je značajan uspjeh – uspješno je doktorirala filozofiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo veliko postignuće ističe se kao svijetli primjer njene predanosti, istraživačkog duha i posvećenosti obrazovanju.

Lejlin put ka doktoratu nije bio lak. Godine predanog rada, istraživanja i učenja konačno su okrunjene ovim izvanrednim dostignućem. Njena doktorska disertacija predstavlja rezultat ne samo njenih intelektualnih napora već i dubokog angažmana u oblasti filozofije.

Ovaj akademski uspjeh ne samo da ističe Lejlu kao izuzetnog pojedinca, već i kao inspiraciju za mlade ljude iz Cazina i Krajine. Njen primjer pokazuje da uz predanost, trud i želju za znanjem, nema granica onome što se može postići.

Čestitamo Lejli na ovom izvanrednom postignuću! Želimo joj mnogo uspjeha u daljoj karijeri i vjerujemo da će nastaviti inspirirati i utjecati na druge svojim radom i zalaganjem.

Nastavi čitati

Najčitanije