Connect with us

Cazin

Servisne informacije: Dešavanja u Gradu Cazinu u protekla 24 sata

Published

on

U toku poslednjih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnih događaja i pojava, kako slijedi:

Policijski izvještaj: Intervencija policijske stanice Cazin zabilježila je ukupno 4 slučaja:

  1. U 01:55 u naselju Stijena, došlo je do nasilja u porodici i otuđenja tuđe imovine.
  2. Registrovano je 3 slučaja saobraćajnih nezgoda, od kojih je prva zabeležena u 23:05 na lokalnom putu u mjestu Slatina. U njoj su učestvovala 2 motorna vozila, a jedan učesnik se udaljio sa lica mjesta. Druga saobraćajna nezgoda zabeležena je u 12:50 na magistralnom putu M 4,2 u mjestu Lojićka, takođe sa 2 motorna vozila, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše povrede.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin: Nije zabilježen nijedan incident koji zahtijeva intervenciju vatrogasaca.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja: Ukupno je obavljeno 115 pregleda povreda, pri čemu je hitna služba koristila sanitetska vozila 5 puta.

Vodosnabdijevanje: Snabdijevanje vodom je uredno i nije bilo izvještaja o prekidima ili problemima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje: Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da je snabdijevanje električnom energijom za dan 14.08.2023. uredno.

Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada se odvija prema redoslijedu odvoženja. (ČISTOĆA)

Stanje na cestama: Na dan 14.08.2023. u 06:30 sati, primećen je pojačan promet vozila na graničnim prelazima iz Bosne i Hercegovine: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu prelazila 30 minuta. Takođe, važno je napomenuti da je stanje na granicama podložno promjenama.

Napredovanje na pojedinim dionicama puta se usporava zbog radova, pa se vozačima preporučuje da pažljivo planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima. U toku dana, sporija vožnja zbog radova primećena je na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Takođe, na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce), zbog slijeganja ceste, funkcioniše samo jedna traka i brzina je ograničena na 20 km/h.

U saobraćaju, vozače se podsjeća na važnost korištenja sigurnosnih pojaseva i autosjedalica za djecu, kako bi se osigurala njihova bezbjednost u slučaju sudara.

Cazin.ba

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije