Connect with us

Magazin

Jezive priče: Šta se događa u napuštenoj kući u Bosni koju svi zaobilaze u širokom luku? (VIDEO)

Published

on

Naša današnja priča vodi nas u livanjski kraj. Naime, već dugi niz godina u livanjskom kraju kruži priča o ukletoj kući iz Prisapa. Za seoce petnaestak kilometara udaljeno od Livna vjerovatno se ne bi ni čulo u svijetu da nije bilo brojnih ekipa novinara i znatiželjnika koje su htjele istražiti misteriju u vezi s “kućom strave” Od priča o tamošnjim paranormalnim pojavama ledi se krv u žilama. Noću se iz napuštene, oronule kuće na osami navodno čuju jezivi krici, glasno lupanje i dječiji plač, koji kao da dopiru iz zidova.

Veliki križ od crvenog stakla, pribijen na nadstrešnici, uvijek je raspuknut, ma koliko ga puta lijepili… A čudna je i sama činjenica da on postoji: Prisapljani tvrde da običaj postavljanja križeva na kuće nikad nije postojao u njihovom kraju. Do ulaza, crvenih željeznih vrata protkanih hrđom, vode oštećene kamene stepenice obrasle povijušama pa se kuća doima sablasnom i za bijela dana. Ako je pokušate fotografirati, pričaju, dogodit će se nešto još strašnije: slika će biti posve crna ili mutna!

Vlasnik kuće je stanoviti Marko Marčenko, rodom iz Prnjavora, koji se oženio djevojkom iz Prisapa, a kuću je kupio davno prije rata. Mještani tvrde da se njegova porodica vrlo kratko zadržala u kraju te da su se odselili u Njemačku, a da sa ni s kim nisu ni pozdravili. Tokom rata, utočište su ondje pronašle izbjeglice iz Jajca, ali su se nakon nepunih mjesec dana odselili, tvrdeći da je mjesto ukleto. Nakon njih, tu su privremeno bili smješteni vojnici, koje je u kuću pustio njezin vlasnik kako bi opovrgnuo sablasne priče. No, ni oni nisu dugo izdržali: mještanima su rekli da više nisu mogli podnijeti “užasne zvukove koje kuća proizvodi u gluho doba noći“.

 

Dva vojnika koja su tu boravila, tragično su skončala: jednog je ugrizla riđovka, drugi se ubio nedugo nakon odlaska iz kuće.

Jesu li neobjašnjiva zbivanja u prisapskoj kući plod mašte ili zbilja, teško je reći.

 

Mještani se kunu da se radi o ovome prvom i da su velike zmije koje obitavaju u okolici, jedino stvarno što kuća strave nudi. Međutim, dok objašnjavaju kako su te priče izmislile dokone babe kako bi uplašile djecu, na njihovim licima zamjetan je strah, pa čak i panika. Možda to ima neke veze s legendom koja se dugi niz godina prenosi s generacije na generaciju: da je kuća sagrađena na starome jevrejskom groblju te da su na tom mjestu u prošlosti djevojke i žene zakopavale vanbračnu djecu, koju bi zadavile!?

(SB)

Magazin

Hana Hadžiavdagić u navijačkom izdanju: Pozirala u dresu Hrvatske i kupaćem kostimu

Published

on

By

Influenserica Hana Hadžiavdagić pružila je podršku Hrvatskoj na Evropskom nogometnom prvenstvu pozirajući u dresu i donjem dijelu kupaćeg kostima.

Hadžiavdagić koja trenutno sa suprugom odmara na Rabu prije današnje utakmice Hrvatske i Španije, odlučila je pružiti podršku Vatrenim.

Pozirala je noseći samo dres i crni donji dio kupaćeg kostima, a na Instagramu je podijelila i snimak na kojem sjedi na brodu okrenuta leđima.

Može se vidjeti da na dresu stoji broj jedan i njen nadimak “opet najljepša”.”Srce vatreno”, napisala je uz snimak, a na storyjima je pokazala kako sa suprugom pjeva navijačku pjesmu istog naziva.

Influenserica rođena u Sarajevu već godinama živi u Zagrebu, a i prethodnih godina je svojim navijačkim izdanjima privlačila pažnju.

“Da, dijete sam ratnog Sarajeva. Da, navijam svim srcem za Hrvatsku. Da, navijala sam svim srcem za Srbiju. Zapamtite, ako ste zatrovani mržnjom, nikada nećete imati sreće u životu. Otvorite malo prozore vaših zatrovanih mozgova, jer život je lijep onoliko koliko si dobar komšija ili vam ga susjed”, poručila je 2018. godine.

klix

Nastavi čitati

Magazin

Šejla Zonić oduševila na nastupu u Minhenu: ‘Vidite koliko me svi vole’

Published

on

By

Šejla Zonić nakon pobjede na Zvezdama Granda održala je nastup u Minhenu.

Pred sam nastup u Minhenu, Šejla je za Klix.ba govorila o pobjedi na popularnom regionalnom takmičenju, ali i najavila kada bi njena prva pjesma mogla ugledati svjetlo dana.

“Zadovoljna sam ishodom i svim ovim što se dešava, vidite koliko je publika sretna i koliko me svi vole. To je najbitnije pogotovo sada kada krećem u svoju solo karijeru i tražim svoju prvu pravu pjesmu. Vjerujem da će publika koju volim i koja me voli da pozitivno reaguje na moju pjesmu”, kazala je.

Šejla je potom dodala da se nada da će uskoro naći odgovarajuću pjesmu.

“Moja prva pjesma izaći će sigurno ovo ljeto. Da li će to biti august ili septembar to ćemo vidjeti, ali sigurno će izaći do ljeta. Uglavnom slegli su se utisci. Ja sam presretna i prezadovoljna”, navela je.

Ona se potom osvrnula i na nastup koji je sinoć održala u Parkpalast Event Center u Minhenu.

Video pogledajte OVDJE.

Nastavi čitati

Magazin

Aličković: “Ceca ne može pjevati u Sanskom Mostu, mnoge Bošnjakinje prepoznale su svoj nakit na njoj”

Published

on

By

Ovogodišnja pobjednica srpskog muzičkog showa “Zvezde Granda” Šejla Zonić najavila je da će pobjednički koncert održati u Sanskom Mostu.

Šejla još uvijek nije ni potvrdila ni demantovala da li njena mentorica dolazi na koncert.

O cijeloj situaciji ogladio se i Nihad Aličković osnivač AntiDayton pokreta u BiH piše Crna-Hronika.

NIKAKO DA STIGNEM DA SE OGLASIM KONKRETNO NA OVU TEMU, PA EVO SADA KADA SE NAKUPILO MASA NEKIH INFORMACIJA I DEZINFORMACIJA DA NAPIŠEM NEŠTO

Hoćete objektivno i direktno, EVO!

MOLIM VAS PROČITAJTE PRIJE NEGO KOMENTARIŠETE I PODIJELITE! Hvala!

Što se tiče pjevačice Šejle Zonić, ona je samo još jedna u nizu svih onih koji su se iz BiH takmičili u Beogradu na “Zvezdama Granda” pokušavajući dobiti nekakvu “specijalnu potvrdu” za svoj talenat. To je samo najobičnija nesigurnost u sebe i ništa više.

Šejla je bila pjevačica grupe DIVANHANA i s Divanhanom je napravila strašne rezultate i marketing. Istina je da Šejla ima izuzetne glasovne mogućnosti, da pjeva jako dobro i školovano i talentovano i da se sigurno neće za dugo pojaviti neki kandidat poput nje. Međutim ono što Šejlu razlikuje od ostalih BH kandidata koji su ikada nastupali na ovom takmičenju je njena mentorica, Svetlana Ražnatović – Veličković / CECA!

Svi znamo ko je Ceca i znamo da je i Ceca nekada a i sad sigurno punila i puni javne prostore svojim glasovnim mogućnostima, međutim Ceca je i udovica ratnog zločinca, ubice i velikosroskog kilera iz Beograda, Arkana Ražnatovića. Udovica je čovjeka koji je od Bijeljine do Prijedora ostavljao iza sebe samo krv, pustoš, zločine, grobnice, tijela, i tako dalje.
Ono što nju još veže za njegova nedjela nije samo brak i djeca koju ima s njim već i njeni nastupi koje je držala njegovim vojnicima bodreći ih na taj način i motivišući za odlazak u mnoge zločinačke pohode pa i vršenje genocida nad Bošnjacima. Nije nikome nepoznata ni priča o smrti Riste Đoge i tadašnjeg prisustva Cece i Arkana u Diviču. Nije nepoznanica ni da su mnoge bošnjakinje prepoznale svoj nakit na Ceci. Nije nepoznanica ni to da je pjevala u više gradova tokom agresije na RBiH koje je Arkan držao pod kontrolom. Nije nepoznanica ni da je kako kažu bila umikešana u kidnapovanje njenog bivšeg momka Bošnjaka pred agresiju od strane Arkana za kojeg je tražena kasnije otkupnina od njegovog brata.

Kako kaže Šejla ona samo pjeva ljubavne pjesme i šalje i širi samo ljubav pa da je podsjetim da i Ceca pjeva ljubavne pjesme i pjevala ih je i Arkanovim zločincima. Tako da to sa ljubavi nema veze Šejla niti ko o ljubavi priča a niti smo mi u ljubavi sa Cecom niti ćemo ikada biti!

Ono što sam u par navrata ovih dana vidio je to da se u komentarima na fb i Instagramu i na Tik Toku, piše da nastup Šejle u Sanskom Mostu uz pratnju Cece osigurava Moto Klub “UNITED TRIBUNS” u šta ne mogu i ne želim da vjerujem. Ovim putem želim da naglasim da su to samo glupe i bezvezne glasine jer do toga siguran sam neće niti može doći. Poznavajući autoritet Unitet Tribunsa ne sumnjam da nekome smetaju, ali u te poslove njih ili bilo koga njima suparnih ne želim da ulazim niti me to zanima. Međutim, poznavajući određeni broj članova ovog Moto kluba iz Sanskog Mosta, znam da je nemoguće da se tako nešto desi. Znam da su u ovom klubu iz BiH momci koji strašno vole i poštuju ljiljane, koji su svake godine na putu za Srebrenicu i Potočare, svake godine na dženazi sa svim ostalim motoristima u Potočarima, često komuniciram s njima, prate i rad pokreta, patriote su na sve načine. Dakle, oni koji pišu gluposti i lažu evo da ih ovim putem razuvjerim da je takva informacija lažna, da United Tribunsi iz Sanskog Mosta ipak znaju za patriotizam, znaju za ljiljane, dolaze iz grada komandanta rahmetli Mehmeda Alagića i apsolutno je nepotrebno da im se podvaljuje takav angažman kad je Ceca u pitanju. Ja u to nevjerujem niti želim da vjerujem i garantujem da svoj rejting (ma kakav on kome bio, svako ima svoje mišljenje), ne bi stavljali na kocku za jednu Cecu za koju svi znamo da nema šanse da zapjeva ili izađe na binu niti u Sani a ni u ostalim gradovima koji su navedeni na spisku i zaokruženi. Znam neke momke među njima, znam da niau od tog posla iako au miješani i nema koga nema i odakle ih nema ali znam

I provjereno da neće stati iza takve organizacije. To što pojedinci lupetaju po društvenim mrežama slobodno zaobiđite

Takođe, gradovi poput Bihaća, Ključa, Tešnja, Gradačca, Zavidovića, Živinica, Kalesije su HEROJSKI gradovi u koje sam siguran ni Ceca a ni njeni menadžeri NEĆE NAĆI SAGOVORNIKE za bilo kakav vid njenog nastupa sa Šejlom. Velika Kladuša može biti upitna iz razloga da “Babo i Babini” u inat svima dozvole takav blam ker što bi nas ro čudilo kada je “Babo” sarađivao sa Arkanom tokom agresije protiv Bošnjaka i Armije RBiH.

Šejla kao Šejla, može i ima pravo na koncert gdje želi, to je njeno pravo bila pobjednik ili gubitnik, ona u svojoj zemlji to pravo ima, ali ono što joj nije trebalo je ta jedna jbna potvrda Beograda da ona zna pjevati. To je taj kompleks niže vrijednosti koji se nekada ispoljava u našem narodu. Apsolutno bespotrebno. Šejla koja ima perfektne glasovne mogućnosti i čak bolje nego cijeli onaj žiri skupa, dozvolila je sebi da joj je potrebna njihova potvrda da ona zna to što zna bolje od njih. Nevjerovatno. A zašto? Samo zato što su joj ovdje mogućnosti skraćene ili uskraćene i što ovdje malo ko cijeni talenat!

– Ovim putem, poruka Šejli. O takmičenju, mentorstvu ne želim puno, osim da ti nije trebala potvrda jednog Beograda i jedne udovice ratnog zločinca da znaš pjevati jer ti znaš jako dobro da pjevaš, perfektno. Da li ćeš i gdje organizovati svoje pobjedničke koncerte to je tvoja stvar a ko će ti doći na njih to je stvar pojedinaca, ali ono što je NAŠA, patriotska stvar, stvar preživjelih žrtava agresije i genocida, je to da ti poručujemo da u navedene zaokružene gradove ni ne pomišljaš dovoditi svoju mentoricu sa sobom jer će ti koncerti propasti i ostat će ti u lošem sjećanju onda i pobjeda i koncert i nastup i sve ostalo. Niko neće ostati miran niti će se složiti s tim da pokušaš dovesti jednu motivatorku ratnih zločinaca u naše gradove koji su čak rušeni i pljačkani i pustošeni a i ubijani baš od strane muža udovice Cece, ratnog zlikovca Arkana!

CECA neće nastupati u Sanskom Mostu ali ni u Bihaću i drugim gradovima. Neće i ne može!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

A isto tako, masa je onih koji pate da se pokažu kako oni samo šire ljubav, kako oni samo u ljubav naroda vjeruju, kako su svi isti, pa onda kako NISU svi isti, pa onda mir mir mir niko nije kriv itd. Te patnje za drugim i drugačijim ima samo kod nas i to se siatemski mora iskorijeniti, na tome se mora institucionalno raditi a onda i pojedinačno

Nihad Aličković

AntiDayton pokret

 

Nastavi čitati

Najčitanije