Connect with us

BiH

Konaković zbog ogromnih gužvi na graničnim prelazima s Hrvatskom pisao Grlić-Radmanu

Published

on

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, je uputio pismo ministru vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske, Gordanu Grlić-Radmanu, vezano za informacije o velikim gužvama na mnogim graničnim prijelazima između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

U svom pismu, ministar Konaković je istaknuo da je tokom nedavnih susreta s ministrom Grlić-Radmanom i premijerom Republike Hrvatske, Andrejom Plenkovićem, razgovarao o ovom problemu. Ministar je primio uvjeravanja da će Hrvatska poduzeti korake kako bi se takve situacije prevazišle, s obzirom na to da je Republika Hrvatska postala dijelom Schengenske zone.

Ministar Konaković je zamolio svog kolegu da uloži dodatne napore kako bi se riješila navedena problematika koja utječe na građane Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske. Pismo ističe važnost zajedničke suradnje kako bi se olakšao protok ljudi i roba preko granice te kako bi se smanjile gužve i neugodnosti za sve građane uključene u prelazak granice.

BiH

Nova velika pljačka: Iz automobila ukradeno 500.000 KM, policija na nogama

Published

on

By

Radi se o novcu koji je radnica ove firme pokupila iz više marketa

Više stotina hiljada maraka ukradeno je jutros iz automobila u Doboju, saznaje ATV.

Izvor ATV-a otkriva da se radi o pazarima ”Đurić marketa”, a prve informacije ukazuju da je ukradeno oko 500.000 KM. Radi se o novcu koji je radnica ove firme pokupila iz više marketa, a potom neobezbjeđeno u kesama ostavila u automobilu.

-Novac je ukraden iz vozila koji je radnica koristila – kaže izvor ATV.

Krađa je prijavljena u PU Doboj i u toku je uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Nakon prijave krađe, policija je dignuta na noge i u toku je potraga za izvršiocima.

Podsjetimo, prošle sedmice u Banjaluci su od vlasnice mjenjačnice ukradena dva miliona maraka, dok je krajem aprila iz gepeka dilera deviza u Doboju ukradeno 250.000 KM.

Nastavi čitati

BiH

Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć ubio u Tuzli

Published

on

By

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u naselju Stupine, a u njegovom stanu danas su pronađenene tri mrtve osobe. Prema informacijama koje su nezvanično potvrđene za Klix.ba, riječ je o ženskoj osobi i dvoje djece.
Beživotno tijelo muške osobe pronađeno je sinoć u tuzlanskom naselju Stupine. Kako je utvrđeno, on je počinio samoubistvo skokom sa zgrade, a tijelo je uočeno na platou zgrade u ulici Mehmedalije Maka Dizdara.

Međutim, ulaskom u stan u kojem je muškarac živio danas su uočena tri beživotna tijela. Kako je nezvanično potvrđeno za Klix.ba, riječ je o ženskoj osobi i dvoje djece.

Pretpostavke su da je riječ o supruzi muškarca koji je izvršio suicid i dvoje djece, a sve dodatne informacije će biti poznate naknadno.

Kako saznaje Klix.ba, uviđajni tim Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK je upućen na mjesto pronalaska tijela, osiguranje stana je u toku, a sve dalje radnje će se odvijati pod nadzorom kantonalnog tužioca.

Nastavi čitati

BiH

U saobraćajnoj nesreći poginula žena, ima teško povrijeđenih

Published

on

By

U nesreći je poginula putnica iz Seata M. P., rođena 1977. godine iz Visokog, dok su vozači zadobili teže tjelesne povrede

U nedjelju, 19. maja, oko 18.15 sati u mjestu Oselište, općina Busovača, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život.

U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo marke Seat, kojim je upravljao vozač M. P. rođen 1982. godine iz Visokog, i teretno motorno vozilo marke Fiat Cady, kojim je upravljao N. L. rođen 1969. godine iz Busovače.

U nesreći je poginula putnica iz Seata M. P., rođena 1977. godine iz Visokog, dok su vozači zadobili teže tjelesne povrede, javlja FENA.

U saradnji s Kantonalnim tužilaštvom uviđaj su obavili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Nastavi čitati

Najčitanije