Connect with us

Cazin

U Cazinu dvije osobe pucale iz plinskog pištolja

Published

on

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin, prikupljene su i obrađene informacije o raznim događajima i pojavama. Evo sažetog izvještaja:

Izvještaj policijske stanice Cazin – Intervencija: 4

  • Krivična djela: 0
  • Javni red i mir: 3
    • U 12:10 sati, na Trgu Alije Izetbegovića, zabilježeno je naglo startovanje vozila i stvaranje buke.
    • U 17:30 sati, na ulici Kasima Ljubijankića-Čaruge, prijavljeno je pucanje iz plinskog pištolja od strane dva lica.
    • U 20:05 sati, na mjestu Tržac, prijavljeno je paljenje poljoprivrednog otpada.

Saobraćajne nezgode: 1

  • U 17:45 sati, na lokalnom putu Hepići-Stijena, dogodio se sudar između 2 motorna vozila. Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je pričinjena materijalna šteta.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin: 0

  • Nema događaja ili hitnih intervencija.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja:

  • Pregledano je ukupno 63 pacijenata, od kojih su 3 trebala sanitetski prijevoz do zdravstvenih ustanova.

Vodosnabdijevanje:

  • Snabdijevanje vodom je uredno i bez problema (JKP VODOVOD).

Elektrosnabdjevanje:

  • Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da je planiran prekid isporuke električne energije dana 12.09.2023. godine za određena trafo-područja.

Komunalne usluge:

  • Odvožnja komunalnog otpada odvija se prema redoslijedu (ČISTOĆA).

Stanje na cestama (08.09.2023. u 06:30 sati):

  • Većina putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Očekuje se intenzivan saobraćaj tijekom dana, pa se vozače moli da budu oprezni, drže odstojanje i izbjegavaju rizična preticanja.
  • Na magistralnom putu M-5 u Sarajevu trenutno traju radovi, što uzrokuje usporeno kretanje vozila.
  • Na nekim magistralnim putevima također se usporeno saobraća zbog radova, uključujući Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo i Ripač-Dubovsko.
  • Na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, zbog slijeganja ceste, u funkciji je samo jedna traka i brzina je ograničena na 20 km/h.
  • Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila trenutno protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

Đula Drini najavljuje veliki koncert u Cazinu, specijalni gost Dragan Stojković Bosanac

Published

on

By

Đula najavljuje veliki koncert u rodnom gradu.
Dragi moji, u organizaciji grada Cazina održat ćemo koncert na trgu 01.juna, a specijalni gost će biti moj mentor Dragan Stojković Bosanac od kojeg sam mnogo naučila, i orkestar mog oca Enesa Velića.
Samim tim zahvaljujem se svima na ogromnoj podršci kroz takmičenje, još dva kruga je ostalo do FINALA, a ja ću se potruditi da dam svoj maksimum do kraja, napisala je na svom Facebook profilu Đula Drini.
Nastavi čitati

Cazin

U Cazinu sin napao oca, i policija morala intervenirati

Published

on

By

U Cazinu, tačnije u ulici Stari grad, došlo je do narušavanja javnog reda i mira koje je prijavio muškarac S.O. protiv svog sina S.H..

Kako saznajemo, S.H. je došao kući u kasne sate i počeo s verbalnim napadima svog oca, što je dovelo do intervenicije policije.

Nakon što je otac S.O. pozvao policiju, dolaskom policijske patrole situacija je smirena, a S.H. je prestao s vrijeđanjem.

Nastavi čitati

Cazin

Đula Drini pokidala u „Zvezdama Granda“, Bosanac puca od ponosa: „Ti si gotov proizvod“

Published

on

By

Đula Drini, Cazinjanka koja je oduševila žiri i od samoga početka ovosezonskog takmičenja Zvezda Granda važi za jednu od favoritkinja.

Bilo je u prošlim krugovima uspona i padova, dobrih i odličnih nastupa. Najčešće je direktno prolazila u naredni krug, a onda je došao pad u pjevanju i izvedbi pa je put do narednog kruga išao preko baraža.

Večeras, u jedanaestom krugu, pred ulazak u četvrt finale ovog sjajnog regionalnog takmičenja, Đula je nastupila sa tri pjesme koje je ranije izvodila u dosadašnjem dijelu takmičenja. S druge strane takmičarka Jelena Prole, s kojom je u jednom momentu Đula i zaigrala kolo tokom izvođenja pjesme Večera.

-Dobre ste bile i jedna i druga. Ne znam zašto je Đorđe rekao da je konj, da li je ćorav ili nije, on je konj, ali sve je u redu. Prole, odlična si bila, baš napreduješ. Malo da središ to kao što ja sredim sa mojom kandidatkinjom i to će biti super, komentirao je Bosanac.

Vodeo pgledajte OVDJE

Nastavi čitati

Najčitanije