Connect with us

Sport

Poznato zbog čega nije igrao protiv Albe: Džanan Musa dan proveo u bolnici u Berlinu

Published

on

Košarkaši Real Madrida teškom su mukom sinoć u Berlinu savladali Albu, trenutno najslabiju ekipu Eurolige (86:79), a u sastavu nije bilo bh. reprezentativca Džanana Muse.
Brojni mediji su pisali da je Chus Mateo odlučio da odmori Musu, ali kako je za SportSport.ba potvrđeno, Zmaj je imao želju da igra, ali zbog zdravstvenih problema to nije bilo moguće.
Kako saznaje isti izvor, Musa nije bio u sastavu Kraljeva jer je jučer ujutro dobio stomačni virus, te je cijeli dan proveo u bolnici u Berlinu.
Zbog toga su u Real Madridu odlučili da nema potrebe da rizikuju, te da je najbolje da Musa “odmori”.
Ono što je najvažnije jeste da se Musa u potpunosti oporavi, te kako stvari stoje trebao bi biti spreman za okršaj protiv Partizana koji se igra u četvrtak u Beogradu s početkom u 20:30 sati.

Sport

Borussia Dortmund je prvi finalista Lige prvaka

Published

on

By

Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka.

Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.

U srijedu će Real i Bayern u Madridu odigrati svoj uzvrat polufinala, a u prvom dvoboju je bilo 2:2. Borussiji će ovo biti treće finale Lige prvaka.

U prvom je 1997. s 3:1 pobijedila Juventus, a 2013. je s 2:1 izgubila od Bayerna.

Nastavi čitati

Sport

Šehić se oprostio od dresa reprezentacije BiH: Branio sam boje domovine najbolje što sam mogao

Published

on

By

Golman saudijskog Al Khaleeja Ibrahim Šehić se danas oprostio od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine i to putem društvenih mreža.

Šehić se oglasio porukom na Instagramu gdje je istakao da je od danas najveći navijač reprezentacije BiH.

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao, 55 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i saigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka, a najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve. Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj ćeliji svog tijela”, napisao je Šehić na Instagrau te dodao:

“Odlazak na Svjetsko prvenstvo, osvojen Kirin kup, dvaput prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica. Imamo mi još mnogo toga za pokazati, nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor. Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino, jedna si i jedina”.Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 55 utakmica, a za Zmajeve je debitovao 2010. godine protiv Slovačke.

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Skandal u Bihaću: Domaći nisu poštovali fair play, nastao je haos, a gosti zatim sjeli na teren

Published

on

By

Bizarne scene viđene su na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici u Bosni i Hercegovini.

U Bihaću su igrali Jedinstvo i Mladost Doboj Kakanj u 24. kolu Prve lige FBiH, rezultat je bio 2:0 za Jedinstvo, a utakmicu je obilježila situacija iz 70. minuta.

Jedan fudbaler domaćeg tima je pao na teren i požalio se na povredu pred kaznenim prostorom rivala.

Gosti, koji su u tom trenutku stigli do lopte, stali su kako bi se povrijeđenom fudbaleru ukazala pomoć, što su prihvatili svi osim jednog fudbalera Jedinstva.

Ensar Imamagić se, dok su svi stajali, prišunjao, uzeo loptu i potom postigao gol.

Naravno, to je izazvalo burne reakcije gostiju, a moglo je da dođe i do ozbiljnijeg incidenta kada su domaći skočili u odbranu svog saigrača.

Gosti su potom, u znak revolta, sjeli na travu i na kratko prekinuli utakmicu.

Tu situaciju možete da pogledate na sljedećem snimku, na vremenu 2:28.

Nastavi čitati

Najčitanije