Connect with us

Magazin

Ovo su najopasnije zemlje za posjetiti u 2024. godini

Published

on

Index.hr

Magazin

VIDEO Počelo je kao studentska šala, ali ova tvrtka danas proizvodi krovove za motore

Published

on

By

INDIJSKA tvrtka Sepal Motors proizvodi vjetrobranska stakla s krovom i držačem za mobitel koja se mogu ugraditi na motocikle i služe za zaštitu od kiše i sunca. Sve je počelo kao šala nekolicine studenata koji su tri godine kasnije odlučili proizvesti prve modele svog Sepal Shielda koji se u Indiji prodaje za 75 eura.

Sepal Shield se može ugraditi na sve tipove motocikla, kažu iz tvrtke. Izrađen je od aluminija visoke čvrstoće, polimera ojačanih vlaknima i polikarbonata otpornog na lomljenje.

Osnova Sepal Shielda je ploča koja se pričvrsti na spremnik vakuumskim hvataljkama i trakama. Na ploču su učvršćeni aluminijski nosači, na kojima se nalazi i držač za mobitele.

Krov Sepal Shielda izrađen je od plastike ojačane vlaknima, proteže se preko sjedala i štiti putnika od kiše. Polikarbonatno vjetrobransko staklo štiti od kiše, prljavštine, prašine i insekata, kažu iz tvrtke.

Sepal Shield odobren je za najveću brzinu od 120 km/h, ali proizvođač preporučuje najviše 100 km/h.

Nije sasvim jasno kako Shield utječe na mogućnost točenja goriva. Čini se da je popularan u Indiji, ali još uvijek ga nije moguće kupiti u Europi.

Index.hr

Nastavi čitati

Cazin

Šemsa Suljaković izabrala pjesmu za Đulu Drini s kojom će nastupiti u četvrtfinalu Zvezda Granda!

Published

on

By

U subotu, 25. maja, očekuje nas četvrtfinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

U prvom dijelu četvrtfinala, među učesnicima će se naći i Đula Drini iz Cazina.

– U subotu svi zajedno sa mnom u ČETVRTFINALE 4.par, izabrala sam pjesme koje pjevam od malena, a jednu od njih mi je izabrala Šemsa Suljaković, objavila je Đula na društvenim mrežama.

Emisija će biti emitovana na programu Nove BH s početkom u 20:00 sati.

Svi navijači i ljubitelji muzike imaju priliku da podrže našu Dulu u njenom nastupu i požele joj puno sreće u četvrtfinalu takmičenja “Zvezde Granda”!

Nastavi čitati

Magazin

Pogledajte nastup Šejle Zonić kojim je zadivila žiri: “Što se mene tiče, ti si pobjednica”

Published

on

By

Bh. pjevačica Šejla Zonić je ponovo oduševila žiri Zvezda Granda te se zahvaljujući ovoj sjajnoj izvedbi plasirala u četvrtfinale.
Izvela je pjesme “Da sam ptica” i “Ovo malo duše”. Nastup možete pogledati od 6:24. Bila je u duelu s Antonijom Čerkez, koja se nakon baraža također plasirala u četvrtfinale.”Postavile ste ljestvicu koju drugi treba da dostignu da bi mogli da glasamo kako treba. Nema šta da se priča, to je primjer kako treba da pjevaju, da se ponašaju i izgledaju prave zvijezde. Svaka čast, predivne ste. Šejla, presudilo je to što su zamalo krenule suze da mi idu u acapella pjevanju. Svaka ima neki biser u glasu, njegujte ih i želim vam svu sreću”, rekla je Ivana Peters.

Ana Bekuta je Šejlu, između ostalog, pohvalila zato što je uvažila kritike koje je dobila u prethodnim emisijama te navela da je odlično izvela kraj pjesme “Da sam ptica”.

“Šejla, sama si zaslužna što ti se traži dlaka u jajetu, zato što si fantastičan pjevač i pjevač koji može apsolutno sve. Kada se desi mali ‘kvrc’, mi ti to kažemo i ne treba to lično da shvatiš, nego da znaš da je neko to čuo. Što se mene tiče, ti si i finalista i pobjednik i moja draga koleginica. Svaka čast, posebno za acapella pjevanje i tu pjesmu”, poručila joj je Snežana Đurišić.

Podsjećamo, Šejla je nedavno na društvenim mrežama, između ostalog, pisala o razlozima zbog kojih se odlučila na promjenu žanra.

“Nakon diplomskog, obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na muzičkoj akademiji, shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talent i obrazovanje omogućuje”, napisala je.

Također je navela da ranije nije imala dovoljno promocije.

“Rješenje sam vidjela u takmičenju za Zvezdama Granda i nisam se pokajala. Zahvalna sam i Grandu i najdivnijoj publici koju imam, a naročito mojoj porodici i dragom Bogu”, objavila je.

Nastavi čitati

Najčitanije