Connect with us

Sport

Poznati svi parovi osmine finala Evropskog prvenstva

Published

on

Okončana je grupna faza Evropskog prvenstva u nogometu nakon koje su poznati svi parovi osmine finala.

Izrazitih derbija u narednoj fazi takmičenja neće biti, ali izdvajaju se dueli Švicarska – Italija, Njemačka – Danska i Francuska – Belgija.

Slovenija će na megdan Portugalu, dok su neuvjerljivi Englezi imali sreće i snage će odmjeriti protiv Slovačke. Španci koji su najviše pokazali igrat će protiv najvećeg iznenađanja selekcije Gruzije, a u preostala dva duela sastaju se Rumunija – Nizozemska i Austrija – Turska.

Istovremeno, uvjetno rečeno lijeva strana žrijeba izgleda zaista zastrašujuće. U istoj strani žrijeba nalaze se Španija, Njemačka, Portugal i Francuska, dok je Englezima na drugoj strani “otvoren” put do finala, iako je jasno da s ovakvom igrom nisu favoriti ni protiv koga.

Također, branioci titule Italijani mogli bi nenadano daleko, s obzirom da su u lakšoj polovini žrijeba.

Parovi osmine finala Evropskog prvenstva:

Juni 29.

Švicarska – Italija 18:00

Njemačka – Danska 21:00

Juni 30.

Engleska – Slovačka 18:00

Španija – Gruzija 21:00

Juli 1.

Francuska – Belgija 18:00

Portugal – Slovenija 21:00

Juli 2.

Rumunija – Nizozemska 18:00

Austrija – Turska 21:00

klix

Sport

Turci pišu – sve je dogovoreno: Edin Džeko odlučio gdje će nastaviti karijeru

Published

on

By

Edin Džeko trebao bi potpisati ugovor s Hajdukom na dvije godine, prenose turski mediji.

Nogometni Euro gotov je za Hrvate, Vatreni su svoje odradili u Njemačkoj, a sad je vrijeme za povratak na domaća zbivanja.

Konkretno, na transfere domaćih klubova, a turski mediji pišu da je Hajduk odradio jedan veliki. Edin Džeko navodno je odlučio pristupiti Hajduku na sljedeće dvije sezone.

Turski Fotospor prenosi kako je odlučio potpisati dvogodišnji ugovor na Poljudu, iako ima važeći ugovor s Fenerom, odnosno unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Dodaju kako je odlučio parafirati ugovor s Bijelima kako bi bio bliže svojim ulaganjima u toj zemlji.

Također, želi biti bliže porodici u Sarajevu i držati svoje poslove u Dalmaciji na oku. Dijamant ima nekretnine i restoran u Splitu i Dubrovniku.

“Džeko planira igrati još dvije godine, a poslije nogometne karijere planira se baviti biznisom, a ne nogometom. Gotovo sva njegova poslovna ulaganja su u Hrvatskoj“, pišu Turci.

Teško je reći kad bi do samog čina konačno moglo doći jer ima važeći ugovor s klubom iz Istanbula, ali očekuje se da bi se to moglo dogoditi u sljedećih nekoliko dana.

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Bellingham zgrozio potezom nakon gola, tvrdi da je svijet pogrešno protumačio poruku

Published

on

By

Reprezentativac Engleske Jude Bellingham zgrozio je fudbalsku javnost potezom nakon pogotka za 1:1 u susretu osmine finala Europskog prvenstva protiv Slovačke, koji je završio 2:1 u korist Gordog Albiona.

Engleski superstar naišao je na brojne osude nakon što se Internetom počela širiti snimka u kojoj dlanom pokazuje u smjeru međunožja, pa je ubrzo stiglo objašnjenje.

Bellingham tvrdi da ni na koji način nije želio pokazati nepoštovanje prema reprezentaciji Slovačke, te da je svijet pogrešno protumačio njegovu poruku.

Video pogledajte OVDJE.

 

“Radi se o internoj šali, gest je posvećen bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Poštujem slovačku momčad i način na koji su igrali danas”, napisao je Bellingham na društvenim mrežama u večernjim satima.

ku momčad i način na koji su igrali danas”, napisao je Bellingham na društvenim mrežama u večernjim satima.

Radiosarajevo.ba

 

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Peljto pokazao ko je i šta je Nagelsmannu, više nije smio pisnuti

Published

on

By

Irfan Peljto bio je delegat utakmice osmine finala između Njemačke i Danske.

Kao četvrti sudija, neočekivano je imao dosta posla pored aut linije, a selektor Njemačke Julian Nagelsmann imao mu je svašta za prigovoriti, kao i njegov pomoćnik Sandro Wagner.

No, to im nije bio baš najpametniji potez.

Na Peljtino inzistiranje, Michael Oliver je pokazao žuti karton Nagelsmanu, a kako je sve izgledalo pogledajte ispod:

Nastavi čitati

Najčitanije