Connect with us

Sport

VIDEO Peljto pokazao ko je i šta je Nagelsmannu, više nije smio pisnuti

Published

on

Irfan Peljto bio je delegat utakmice osmine finala između Njemačke i Danske.

Kao četvrti sudija, neočekivano je imao dosta posla pored aut linije, a selektor Njemačke Julian Nagelsmann imao mu je svašta za prigovoriti, kao i njegov pomoćnik Sandro Wagner.

No, to im nije bio baš najpametniji potez.

Na Peljtino inzistiranje, Michael Oliver je pokazao žuti karton Nagelsmanu, a kako je sve izgledalo pogledajte ispod:

Sport

Dodik uručio odlikovanja Jokiću i Bogdanoviću za promociju košarke u Republici Srpskoj i Srbiji

Published

on

By

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je jučer posjetio košarkaške reprezentativce Srbije koji se u Staroj Pazovi pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uručio im je ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

“Posjetio sam danas košarkaše Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi gdje se pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Uručio sam im ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, piše Klix.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao sam Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nuggetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige i trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu te Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hawksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.Ordenom Njegoša i reda sam odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije te Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije”, napisao je Dodik na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Sport

Sramotno: Bivši Zmaj ušao u politiku i pridružio se četničkom pokretu

Published

on

By

Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda postao je član četničkog Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), prenose beogradski mediji.

Ratko Varda je svoju košarkašku karijeru počeo u KK Partizan, a u karijeri i imao i jedan meč za Detroit u NBA ligi.

Sa juniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji 1998, kao i dvije godine ranije bronzu na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

Varda je 2009. godine, kao 30-godišnjak, prihvatio poziv da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sa Zmajevima je nastupao na dva kvalifikaciona ciklusa za Europsko prvenstvo 2009. i Europsko prvenstvo 2011. godine.

Nastavi čitati

Sport

Skandal na pomolu? Heroj turske slavio spornim simbolom, prijeti mu kazna (FOTO)

Published

on

By

Fudbalska reprezentacija Turske eliminisala je Austriju u osmini finala Eura koji se održava u Njemačkoj i tako priredila veliko zadovoljstvo svojim navijačima.

Jedan od junaka ekipe Vincenza Montele je defanzivac Al Ahlija Merih Demiral koji je postigao dva pogotka. Oba nakon kornera izvedenih od strane Arde Gulera.

Ipak, nakon susreta Demiral se našao u centru pažnje, ali zbog razloga koji nije fudbalski.

Naime, turski defanzivac je slavio golove simbolom “Sivih vukova”, takozvanim “vučjim pozdravom”.

Riječ je o pokretu sa desničarskom ekstremističkom ideologijom koja vjeruje u superiornost “turske rase”, a koje teži ujedinjenju turskih naroda u jednu državu. Ta ideologija pi podrazumijevala prostor od Balkana, preko Azije pa do Kine.

Nakon susreta Demiral je upitan o proslavi, a istakao je kako ne vidi ništa sporno u tome.

“Moj način slavlja ima veze s mojim turskim identitetom. Zbog toga sam napravio takvu gestu. Također, vidio sam ljude na stadionu kako rade isto, ne postoji nikakva skrivena poruka. Svi smo Turci, ja sam ponosan što sam Turčin. Želio sam pokazati koliko mi to znači i zbog toga sam pokazao tu gestu”, rekao je Demiral nakon utakmice.

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Mediji su već počeli špekulisati o UEFA-inoj istrazi, ali i eventualnoj suspenziji za Demirala. Ipak, predviđa se kako će defanzivac igrati bez problema protiv Nizozemske.

Inače, Turskoj je ovo prvi plasman u osminu finala Eura nakon 2008. godine kada su zaustavljeni od selekcije Njemačke.

Ekipa Vincenza Montelle u četvrtfinalu snage će odmjeriti sa selekcijom Nizozemske.

N1

Nastavi čitati

Najčitanije