Connect with us

Magazin

Bebek je suprugu upoznao kada su mu bile 52, a njoj 18: “Ispalo je najbolje moguće”

ŽELJKO Bebek posljednju je 21 godinu u braku s Ružicom Bebek, koju je upoznao kada je imao 52 godine. Ružica je tada imala tek 18, ali su, kako kažu, brzo shvatili da će njihova veza uspjeti. Danas imaju dvoje djece.

“Ona je ulaskom u moj život potpuno promijenila sve. Bez obzira što je ona bila mlada i još nije ni fakultet završila ili mene koji sam tada bio iskusni vuk u karijeri rock ‘n’ rolla, vidjelo se da sam se dovoljno smekšao da život počnem drugačije gledati”, kaže glazbenik.

Ljubavna priča Ružice i Željka BebekaLjubavna priča Željka Bebeka i njegove supruge Ružice započela je prije 25 godina. Ona je tada imala 18, a on 52. Razlika u godinama nije bila nikakva prepreka da izgrade skladan odnos, zbog kojeg danas slove kao jedan od najzaljubljenijih parova na našoj estradi. ???? Koji je njihov recept za dobar brak te s kakvim su se komentarima susretali na početku veze, Ružica i Željko Bebek otkrili su našoj Juliji Bačić Barać. ????

Objavljuje IN MAGAZIN u Srijeda, 29. ožujka 2023.

“Da mi je naišla kad sam imao 18 godina, bili bismo danas 50 godina u braku, no nije naišla tad, ona se rodila kad sam ja objavio pjesmu ‘Bitanga i princeza’. Negdje u višim sferama odlučeno je da se mi moramo sresti”, dodao je u razgovoru za IN Magazin.

Svi su sumnjali da će veza uspjeti

“Ja sam bila jako mlada, imala sam tek 18 godina kad smo se mi upoznali i kroz neko druženje zajedničko shvatili smo da si odgovaramo. To je bilo vrijeme kad nije bilo ni mobitela, još kad smo se znali čuti na telefon, kad bi on mene nazvao doma ili pošalje s puta razglednicu, to su bili dugi telefonski razgovori i tako smo nakon nekog vremena shvatili da je lijepo tako”, kaže Ružica.

Kaže da su njezini roditelji podržali njihovu vezu i od početka im pomagali.

“Željko je išao to reći tati, ali prihvatili su to, sve skupa ispalo je najbolje moguće. Moji su nam roditelji jako puno pomagali kad su djeca bila mala. Mi smo uvijek puno putovali, a djeca su bila kod njih. Mislim da se sve posložilo kako treba”, zaključila je.

Magazin

Glumac Edin Hasanović traži pomoć pri pronalasku posmrtnih ostataka oca: Zašto to traje decenijama?

Glumac Edin Hasanović koji je kao dijete izbjegao u Njemačku, na Instagramu je podijelio emotivnu objavu u kojoj je progovorio o svom ocu koji je ubijen na današnji dan 1992. godine, a za čijim se kostima i dalje traga.

Hasanović je protekle godine dospio u fokus javnosti nakon što je njegov film “All Quiet on the Western Front” osvojio četiri Oscara, a svojevremeno je govorio o svom porijeklu i životnoj priči koja ga je od Zvornika dovela do Njemačke.

Rođen je 1992. godine kod Klise u Zvorniku. Pripadnici Vojske Republike Srpske su tada u nepoznatom pravcu odveli oko 700 muškaraca. Za posmrtnim ostacima više od 200 njih se još uvijek traga ili se vode kao nestali. Među njima su Edinov otac i njegova dva brata, o čemu je govorio u posljednjoj objavi.

“Nema ništa novo. Sve kao i u posljednjih 31 godinu. Bez ostataka toliko dugo. Nema groba. Nema mira. Sve je manje nade. Nešto se u meni još bori protiv toga da je u potpunosti nestane. Nada ustupa mjesto bespomoćnom očaju. Umoran sam. Zašto bih sad dobio poziv koji sam čekao cijeli život?”, započeo je Edin.

Hasanović je upitao kako može doći do informacija te da li se uopšte i dalje traga za nestalim i njihovim posmrtnim ostacima.

 

“Traže li ih još uvijek? Kako da znam? Poznaje li neko nekoga? Iz Bosne poručuju da ljudi koji rade za organizaciju traženja jednostavno ne žele ostati nezaposleni i zato zadržavaju kosti. Je li to istina? Nemam pojma šta bih mogao da uradim povodom toga. Došlo je vrijeme da preko društvenih mreža pokušam saznati da li se uopšte traže posmrtni ostaci mog oca i zašto to traje decenijama”, naveo je Hasanović.

Pojasnio je kako su 750 muškaraca s područja Klise odveli pripadnici Vojske Republike Srpske, a da su među njima Edinov otac i njegova braća.

“Babo moj – tamo mi zovemo oca, riječ koju nikad nisam mogao izgovoriti – nije se mogao ni oprostiti od nas. Nosio me je u rukama. Četnik mu je dao izbor da bebu baci u rijeku ili da je preda ženi. ‘Čuvaj ga dobro’, kazao je. Zatim, posljednji pogled između mame i tate – ne znajući da će biti posljednji. Ukrcan je na kamion. Moja nana je na ovaj dan izgubila tri sina. Nikad više nije čula ništa od njima”, ispričao je u nastavku objave.

Edin je ovaj tekst podijelio uz fotografiju lančića s privjeskom na kom je bilo urezano “Volim te” te je pojasnio: “Ovaj privjesak ostao je od onog kojeg uvijek nosim sa sobom. Ugravirano ‘volim te’ kao da je znao koliko će mi snage dati s ovim do kraja života”.

Životna priča glumca Edina Hasanovića: Od izbjeglištva do nominacija za Oscara

klix

Nastavi čitati

Magazin

Facebookom se širi nova prevara: Ako kliknete lako možete izgubiti pristup profilu

Na Facebooku svakog dana vrebaju razne opasnosti te korisnici uvijek trebaju biti oprezni prilikom klikanja na razne poveznice, na komunikaciju s nepoznatim osobama, a pogotovo dogovaranjem kupovine i prodaje, i preko Facebooka i općenito na internetu. Jedna od prevara koja je ranije bila česta, a pokazala se prilično učinkovitom među korisnicima Facebooka odnosi se na lažne informacije o nečijoj smrti.

Takve se poveznice s naslovima poput “vidi ko je umro” ili “nećeš vjerovati ko je umro” objavljuju kao statusi ili se šire u privatnim porukama, a kako se u njima ne spominje ko je umro, korisnici često niti ne razmišljajući klikaju na njih i tada počinju njihovi problemi jer se na takav način šire virusi, može doći do prevare, krađe podataka i slično, prenosi N1.

Takva je prevara ponovno aktuelna na Facebooku i trenutno su na udaru australski korisnici, no svakako treba biti oprezan u slučaju da se slične poveznice počnu širiti i širem Facebooka.

Nakon što korisnici na Messengeru dobiju poruku “vidi ko je umro”, potrebno je kliknuti na poveznicu na stranicu na kojoj se navodi da, ako želite pročitati vijest, potrebno je upisati svoje korisničko ime i lozinku s Facebooka. Time ih, naravno, predajete prevarantima, a u istom trenutku korisnici koji upišu te podatke odjavljuju se s Facebooka i više nemaju pristup svom profilu. Također, time dolazi i do preuzimanja malicioznog programa koji može pratiti korisnike i krasti njihove osjetljive podatke.

Problem zbog kojeg je ova prevara uvjerljiva jest u tome što, nakon što neko nasjedne na nju, ista se poruka šalje preko Messengera osobama s njihove liste kontakata, pa oni neoprezniji primatelji neće niti razmišljati o potencijalnim opasnostima jer im poruke dolaze od prijatelja ili rodbine, piše Tech Times.

Nastavi čitati

Magazin

“Mad Max s grabljama”: Mustang ukrajinskih registracija privukao poglede u Splitu

“Dobro jutro svima i pripazite na noge ako ste u Splitu!”, objavili su osnivači stranice Car Spotting Croatia na Facebooku uz fotografiju crnog Mustanga koji kao da je ispao iz filma Mad Max. Naime, na automobilu je uz auspuh niz “noževa”. “Mad max s AliExpressa”, “Grablje”, “Što će s tim, njivu orati?”, “Freza?”, šalili su se u komentarima.

 

index.hr

Nastavi čitati

Najčitanije