Connect with us

Cazin

Cazin: Dvije djevojke povrijeđene, vozač koji je skrivio nesreću bio pod utjecajem alkohola

Published

on

Sinoć je naselje Mala Lisa, grad Cazin, bilo poprište ozbiljne saobraćajne nesreće koja je rezultirala povredama dviju mladih djevojaka. Incident se dogodio kada je vozač automobila marke Peugeot izazvao sudar s dva druga motorna vozila.

Prema dostupnim informacijama, vozač Peugeota prvo je udario u jedno vozilo, a zatim, u pokušaju bijega s mjesta nesreće, zabio se u drugo vozilo. Brza intervencija policijske patrole i hitne pomoći odmah je uslijedila nakon dojave.

Vozač Peugeota, identificiran kao S.R. (61), bio je pod utjecajem alkohola i lišen je slobode na licu mjesta. Rezultat ove nesreće bila je materijalna šteta na vozilima, dok su dvije djevojke, obadvije u dobi od 20 godina, lakše povrijeđene.

Očekuje se daljnje informacije od nadležnih organa kako bi javnost bila informirana o tijeku istrage i zdravstvenom stanju povrijeđenih djevojaka. Saobraćajna nesreća dodatno naglašava važnost opreza u prometu i poštivanja prometnih pravila kako bi se izbjegle ozbiljne posljedice.

Cazin

Policija zaustavila automobil marke BMW u Cazinu, 23-godišnjakinja napala policijske službenike

Published

on

By

U ulici Pilota Samira Beganovića u Cazinu, policijska patrola je u sklopu pojačane kontrole saobraćaja zaustavila automobil marke BMW bez registarskih oznaka. Međutim, situacija se neočekivano zakomplikovala kada je iz navedenog automobila burno reagovala 23-godišnaj djvojka.

Kako saznajemo, policijski službenici su zatražili na uvid dokumentaciju od vozača, kada je 23-godišnja djevojka koja je bila u vozilu verbalno napala policajce. Na sreću, vozač je odreagovao promptno i preuzeo kontrolu nad situacijom tako što je uzeo dokumente od 23-godišnjakinje i predao ih policiji na uvid, piše Dijaspora.

Kao rezultat incidenta, 23-godišnjakinja je dobila prekršajni nalog. Ovaj incident pokazuje koliko je važno poštovati autoritet i surađivati sa policijskim službenicima prilikom bilo kakvih kontrola u saobraćaju, kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Iz Policijske uprave Cazin ističu da će nastaviti sa pojačanim kontrolama saobraćaja kako bi osigurali poštivanje propisa i sigurnost svih građana. Također, apeluju na vozače da budu odgovorni i poštuju zakonske regulative kako bi se izbjegli slični incidenti u budućnosti.

Nastavi čitati

Cazin

Iskreni prijatelji će zajedno(u grupi) ući u Džennet

Published

on

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Uzvišeni Allah, objavio je: ”A oni koji su se Gospodara svoga bojali u povorkama će u Džennet biti povedeni, i kad do njega dođu – a kapije njegove već širom otvorene – čuvari njegovi će im reći: ‘Mir vama, od grijeha ste čisti, zato uđite u nj, u njemu ćete vječno boraviti!'” (Ez-Zumer,73.)
Komentirajući ovaj ajet, Ibnul-Kajjim el-Dževzijje, rekao je: ”Allah odbija da vjernici pojedinačno uđu u Džennet, tako da će prijatelji ulaziti u Džennet zajedno, u skupinama.”

Hazreti Omer, radijallahu anhu, govorio je: ”Nijednom čovjeku nije data bolja blagodat – nakon islama – od dobrog prijatelja, pa ako neko od vas vidi naklonost i ljubav brata muslimana, neka je čuva.”

Imam Šafija, rekao je: ”Ako imaš prijatelja – koji ti pomaže da budeš pokoran Allahu – onda se drži njega, jer je teško zadržati prijatelja, a lahko ga je izgubiti.”

Mudri Lukman je govorio svome sinu: ”Sinko moj, prvo što trebaš steći, nakon vjere u Allaha,
je iskren prijatelj, jer je pravi prijatelj poput krošnjatog stabla: ako sjedneš u njegovu hladovinu, zaštitit će te od sunca, ako uzmeš od njegovih plodova, nahranit će te, a ako ti ne bude koristilo, neće ti ni naškoditi.”

Prenosi se da se jednom prilikom imam Ahmed teško razbolio, pa mu je njegov prijatelj, imam
Šafija, došao u posjetu. Kada je vidio znakove teške bolesti na njegovom licu, obuzela ga je
neopisiva tuga od koje se i sâm razbolio. Kada je imam Ahmed saznao za to, otišao je da ga
posjeti. Kada ga je imam Šafija ugledao, rekao je:

”Prijatelj se razbolio, pa sam ga posjetio,
Al’ od tuge za njim i ja sam se razbolio.
Prijatelj je ozdravio, pa me je posjetio,
I ja sam ozdravio kad sam ga ugledao.”

Rečeno je jednom pobožnom muslimanu: ”Vidimo te kako dugo ostaješ na sedždi u toku
namaza. Je li to možda zbog mnoštva briga koje imaš?” Rekao je: ”Ne, već zbog mnoštva
prijatelja koje imam. Mi smo se zavjetovali da će onaj među nama koji bude spašen na Sudnjem
danu, uzeti svog brata i prijatelja za ruku.”

saff.ba

Nastavi čitati

Cazin

Cazinjanka Đula Drini o glasanju žirija u “Zvezdama Granda”: Tresla sam se od glave do pete

Published

on

By

Bh. pjevačica Đula Drini je među favoritima za pobjedu u “Zvezdama Granda”. Progovorila je o tremi koju je dobila tokom posljednjeg nastupa.

Proteklog vikenda je bila u duelu sa Melisom Zijadić. Glasanje žirija je bilo neizvjesno. Saša Popović je na kraju odlučio da Đula ide dalje.

“Mnogo sam se uplašila. Tresla sam se od glave do pete. Sve su mi se dlake podigle, tako da ne znam ni sama kako se sada osjećam, ali sam presretna što sam prošla i želim puno sreće Melisi u baražu”, rekla je za Grand.

Dalje je otkrila kako se osjeća kad joj žiri ovog muzičkog takmičenja uputi kritike.”Osjećaj je predivan kad te hvale, mada ja iskreno volim i kada dobijem neku kritiku, jer to gledam kao konstruktivnu kritiku i nešto što ću popraviti sljedeći put. Naprimjer, ja popravim to sljedeći put, a nešto drugo pokvarim pa imaju razloga da mi daju još kritika”, rekla je.

Prije posljednjeg nastupa je dobila nekoliko savjeta koje je uvažila, a trud se isplatio.

“Da, skrenuli su mi pažnju na probi i takmičari i Saša Popović mi je rekao da ubacim više emocija, tako da sam sad maksimalno dala emociju. Sa Bosancem sam radila prije dva dana, imali smo probu. Ako ima nekih greškica tokom probe, ostanem kod njega tri – četiri sata, a ako nema, kaže: ‘Sve je okej, ponovi još jednom da potvrdiš'”, ispričala je

Nastavi čitati

Najčitanije