Connect with us

BiH

Hadžidedić: “RS se otcijepila 90%, BiH može pasti bez ispaljenog metka. Dodik ima zeleno svjetlo kao Karadžić!”

Published

on

Hadžidedić zatresao BiH: “Jesmo li mi zaslužili ovu zemlju? Bosanci naivna djeca koja vjeruju u Djeda Mraza! Amerikanci nas neće spasiti! Britanci nas neće spasiti! Niko nas neće spasiti osim nas samih! Dejton urušili! Hajmo vratiti Ustav Republike BiH!”

Hadžifejzović: “Ja ovo ne mogu da objasnim: doktorirao si kod rahmetli prof. dr. Esada Zgodića, a nezaposlen si?” Hadžidedić: “Četiri puta sam ostavljan bez posla u zadnjih petnaest godina. Sve zbog jezika…”

Hadžifejzović: “Prof. dr. Zlatko Hadžidedić ima informacije, precizno ih analizira, vrlo direktno ih saopštava, a jasno je i laiku kada ga sluša. Stručnjak je i za ustavno pravo, a u ovoj drami, osim parade inata za 9. januara, glavni ulog, rizik je upravo Ustav – Dodik negira Državni ustav i zakone i pravi svoj izborni zakon i minira Državni ustavni sud.”

Hadžidedić: “Ovdje se rat nikad nije ni završio! Radi se na raspadu BiH! Dodik smije sve što mu stranci kažu! Dodik ima zadatak da raskopa BiH! Neće doći nikakav Djed Mraz od Amerikanaca i nešto spriječiti… neće! Dodik ima zeleno svjetlo kao Karadžić! Ovo je sve što je na dnevnom redu od ‘92.!”

Hadžifejzović: “Govoriš da je Dodikova taktika da ne ide na eksces, da ne ide preko noći, da ne ide na otcjepljenje, već mu je taktika urušavanje države…? Misliš da se tom taktikom zemlja može podijeliti bez metka?”

Hadžidedić: “Može, to je sasvim moguće! Pogledajmo da li ima reakcije na sve što Dodik radi?!”

Hadžifejzović: “Nema! Može li Bosna šutke pasti?”

Hadžidedić: “Može! Mnoge su države tako pale! Amerikanci nas neće spasiti! Deveti januar je samo parada! Ne postoji volja da se djeluje, jer je na sceni projekt rušenja BiH! Volio bih da me neko demantuje, ali evo već godinama svi šute! Godinama se država potkopava! Treba izvući zaključke!“

Hadžifejzović: “Koliko se Dodik već otcijepio i koliko se država već urušila?”

Hadžidedić: “Pa… nekih 90%! Teško je biti optimista! Ali dovoljno je i onih deset posto da se to zaustavi! Nema političke volje! Nemaju ideje šta je suverenitet! Ne možemo sve predati Srbiji, Hrvatskoj i SAD-u! Nema ideje da bismo trebali upravljati sami sobom!”

Hadžifejzović: “Dodik je danas uoči Božića dao nekoliko bezobraznih izjava. On je onako, ne znam čime izazvan, rekao da on nije Vučićev poslušnik. Uoči Božića, uoči 9. januara… Kako to objašnjavaš, šta mu je?”

Hadžidedić: “Dodik pokušava za sebe izabrati bolju poziciju, da se distancira od Vučića, kako bi imao bolju startnu poziciju!”

Hadžidedić: “Moramo se sami spasiti! Može doći do rata! Ovdje nije preporučljivo zaposliti nekoga bez dlake na jeziku. Neke stvari koje govorim ne odgovaraju nekom! Doktorirao sam kod najumnijeg čovjeka u BiH – prof. dr. Esada Zgodića, ali sam nezaposlen!”

Pogledajte cijelo gostovanje na Face TV prof. Zlatka Hadžidedića i saznajte kome je  on to “zasmetao”.

BiH

Nermin Ogrešević čestitao Dan Armije RBiH i uputio snažnu poruku: ‘Neka čudo bosanskog otpora…’

Published

on

By

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević u ponedjeljak, 15. aprila, čestitao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovina.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine, zato se taj dan uzima kao Dan Armije RBiH koja je u svojim redovima, tokom rata, okupila patriote koji su stali na prvu liniju fronta odbrane RBiH, dijeleći ideju slobodne i nezavisne države.

 

Ogrešević je na svom Facebook profilu poslao snažnu poruku koju prenosimo u cijelosti:

 

“Sretan Dan Armije Republike BiH!

 

Svima koji su časno i hrabro stali u redove Armije Republike Bosne i Hercegovine i branili našu zemlju od agresora, čestitamo 15. april – Dan naše Armije.

Neka čudo bosanskog otpora, duh i snaga naše Armije zauvijek budu utkani i u generacije koje dolaze kako nam se više nikada ne bi ponovili agresija, genocid i stradanje naše zemlje i njenih građana”.

Podsjetimo, Armija RBiH važila je za zvaničnu oružanu snagu u BiH za vrijeme agresije na RBiH.

 

Nastavi čitati

BiH

Usvojen prijedlog o promjeni naziva ulica u Srebrenici: Titova postaje “Ulica Republike Srpske”

Published

on

By

Skupštine Srebrenice danas je usvojila sporne prijedloge o promjeni naziva ulica u ovom gradu. Tačka dnevnog reda gdje se raspravljalo o mijenjanju imena ulica usvojena je sa 14 glasova “za”. Klub Bošnjaka je ranije napustio sjednicu.
Umjesto ulice “Milivoja Mičića” predložena je ulica “Gorana Zekića”, umjesto ulice “Vase Jovanovića” predložena je ulica “Meše Selimovića”, umjesto ulice “Maršala Tita” predložen je naziv “Republika Srpska”, a za ulicu “Reufa Selmanagića Crnog”, koja je u pismu udruženja i stranaka ambasadama u BiH istaknuta kao posebno sporna za promjenu, predložen je naziv “Dubrovačka ulica”.

Umjesto ulice “Petrića” u istoimenom naselju, predložen je naziv “Skendera Kulenovića”, umjesto ulice “Šeste istočnobosanske brigade” predložena je ulica “Nikole Tesle”, umjesto ulice “Srebreničkog odreda” glasat će se za ulicu “Ive Andrića”. Ulica “Preobraženjska” je predložena za dosadašnji naziv ulice “Vinogradište”, koja se nalazi u istoimenom naselju.

Predložena je također promjena naziva dva trga i jednog parka, a umjesto “Trga Mihajla Bjelakovića” mogao bi biti “Trg Republike Srpske”. Umjesto “Trga bratstva i jedinstva” predložen je naziv “Trg mladosti”. Umjesto naziva “Gradski park Srebrenica” predloženo je da se sada zove “Park majora Koste Todorovića”.

Imenovane su i ulice koje do sada nisu imale naziv te će tako biti određena ulica “Muse Ćazima Ćatića”, “Stari Grad”, “Crkvište”, “Doktora Sabita Begića”, “Slobodana Ilića”, “Doktora Desimira Mitrovića”, “Jereja Bobana Lazarevića”, “16. januar”, “Gavrila Principa”, “Eniza Hasanovića”, “Mehmed-paše Sokolovića” i “Jezdimira Dangića”.

Probosanske stranke iz Srebrenice, srebrenička udruženja i potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković su ranije poslali pismo ambasadorima u Bosni i Hercegovini sa zahtjevom da spriječe najavljenu promjenu naziva ulica u Srebrenici.

“Prepuštanje na milost i nemilost sljedbenicima Radovana Karadžića i Ratka Mladića je poruka preživjelim žrtvama genocida da zauvijek napuste Srebrenicu. Ostaće u historiji zapisano da su žrtve genocida prepuštene same sebi da se bore sa nepravednim sistemom i diskriminatorskim odlukama srpskih sljedbenika i presuđenih ratnih zločinaca. Zato Vas jos jednom pozivamo da spriječite usvajanje odluke o izmjeni naziva ulica, trgova i naselja u Srebrenici”, jasno poručuju potpisnici pisma.

Oni su posebno problematizirali promjenu naziva ulice “Reufa Selmanagića Crnog”, podsjećajući tom prilikom na čuveni videosnimak iz 1995. godine na kojem se vidi Ratko Mladić, koji zahtjeva da ta tabla bude sklonjena.

Iste godine je donesena odluka o promjeni naziva ulica, kada je uklonjeno i njegovo ime, ali je Skupština Općine Srebrenica 2002. godine ovu odluku stavila van snage.

klix

Nastavi čitati

BiH

Ministar Ramo Isak objavio snimke: Helikopterom iz Zenice u Bihać (VIDEO)

Published

on

By

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je u ponedjeljak, 15. aprila, objavio svoju novu vožnju u helikopteru.

Isak je na svom Instagram profilu objavio niz snimaka koji prikazuju kako izgleda njegova vožnja helikopterom po sunčanom danu.

 

U opisu Instagram objave on je svima otkrio kuda se zaputio helikopterom. Napisao je da je iz Sarajeva letio na relaciji  Zenice – Bihać.

Podsjetimo, on je u nekoliko navrata letio helikopterom na različite relacije te je izazvao brojne reakcije građana.

Neki su osuđivali ove njegove poteze, dok ga je i veliki broj građana podržavao.

Radiosarajevo.ba

Nastavi čitati

Najčitanije