Connect with us

Magazin

Još jedna žena tvrdi da ju je Halid Muslimović prevario: Pozajmila sam mu novac, prestao se javljati

Published

on

Još jedna žena tvrdi da ju je pjevač Halid Muslimović prevario, tj. ostao joj dužan novac koji mu je posudila prije 15 godina.
Njeni inicijali su M. N. i živi u Švicarskoj. Tvrdi da mu je pozajmila 11.000 franaka (više od 22.000 KM).”Najprije želim da kažem da ne želim da koristim svoje ime i prezime ovako javno jer Halid nije virjedan da svoju porodicu dovodim u neprijatnu situaciju. Javljam vam se jer sam pratila slučaj Sonje Bašić i njene probleme s Muslimovićem oko dugovanja novca. Naravno da joj sve vjerujem”, kazala je za Kurir.

Dalje je navela kako je njen sin prije 16 godina imao težak oblik kancera te da Halida poznaje više od 30 godina.

“Kad je počeo rat, otišla sam u Švicarsku. Imala sam tetku u Sanskom Mostu, a Halid je živio u Prijedoru pa sam ga poznavala prijateljski, to naglašavam. Iznenada kada je prije 15 godina dolazio u Švicarsku mi se javio. Ja sam mu rekla: ‘Vrlo rado se možemo vidjeti, Halide. Imamo dosta tema za razgovor.’ Čim smo se našli, on je počeo priču da je u finansijskim problemima, da je upao u kredit i pitao me je da li ja mogu da mu pomognem”, nastavila je.

S obzirom na to da je njen sin tad bio teško bolestan i da su i njoj mnogi pomogli finansijski, odlučila sam mu je pozajmiti novac.

“Prva cifra je bila 2.000 franaka (više od 4.000 KM), s dogovorom da mi on to vrati. Nikada nisam sumnjala da mi neće vratiti pozajmicu, vjerovala sam mu. Tad mu je majka bila bolesna, a on mi se kleo u majku da će mi vratiti novac. Poslije toga mi se javljao i govorio mi da još čeka da mu vrate neki novac pa mi je poslije toga tražio nove pozajmice i ja sam mu dala još tri puta po 3.000 franaka (više od 6.000 KM)”, kazala je.

Novinari spomenutog srbijanskog portala su je pitali zašto je to učinila, znajući da ne postoji nikakva garancija da će joj vratiti dug.

“Kad sad slušam priče drugih žrtava, za sebe bih rekla da sam bila glupa, ali morate da shvatite da ja živim u sistemu koji dobro funkcioniše i kad se neko kune, a kleo se u majku i djecu, onda sam razmišljala da je Bog meni pomogao u teškoj situaciji, zašto ne bih i ja njemu kad je u problemu? U međuvremenu sam ga mnogo puta zvala da mi vrati novac, ali je on uvijek smišljao neke izgovore. Kad sam vidjela Sonjinu priču, tad sam mu rekla da treba da ga bude sramota što to radi i drugim ljudima”, odgovorila je.

Nakon toga ga je odlučila blokirati. Također tvrdi da je prije toga pisala i njegovoj ženi Adelisi Hodžić i tražila da joj vrate novac jer je ona bila upućena u cijelu priču.

“Znala je da mi je dijete bilo teško bolesno. Pisala sam i njegovoj djeci misleći da će makar oni biti razumni, ali ništa ni od toga. Kasnije me je Adelisa zvala, ali nisam htjela da joj se javim, jer nemam šta da pričam sa prevarantima”, rekla je.

Kurir je također objavio kako su novinari poslali poruke i Halidu i njegovoj supruzi, ali nisu dobili odgovor.

“Halid je, čim je vidio našu poruku, pokušao da stupi u kontakt sa M.N., pozivajući je nebrojeno puta, što nam je ona dostavila kao dokaz u vidu screenshota, a onda je našeg novinara prvo zvao na videopoziv na koji mu nismo odgovorili pa je on poslao poruku: ‘Čujemo se sutra popodne!'”, dodali su.

Magazin

Lepa Brena se prisjetila svoje rahmetli majke Ifete: Objavila zajedničku fotografiju

Published

on

By

Podijelila je poslije dužeg vremena fotografiju s majkom, i to na dan kada bi ona slavila rođendan, piše Telegraf.rs.

 Srećan ti rođendan, majko… Nedostaješ – napisala je balkanska zvijezda.

Brenina majka operirana je u martu 2014. u Tuzli, poslije čega ju je pjevačica prebacila u Beograd, gdje je i preminula.

Foto: Screenshot/Instagram

Ukopana je u Meraja haremu u Brčkom.

Svojoj majci Ifeti Jahić Lepa Brena posvetila je i svoj album s izvornim i narodnim novokomponovanim pjesmama i u više navrata isticala je kako je upravo zahvaljujući majci zavoljela i naučila da pjeva narodnu muziku.

Nastavi čitati

Magazin

Supruga Dženana Lončarevića nakon vijesti o razvodu: Jedino tražim da se poštuje zakon

Published

on

By

Samira Lončarević, supruga Dženana Lončarevića, oglasila se nakon vijesti da se razvode nakon 25 godina braka.

Srbijanski mediji su jučer objavili kako je pjevač u 15-godišnjoj vezi s drugom ženom te da proces razvoda želi što prije okončati.

“Da, istina je da se razvodimo. Jedino tražim da se poštuje zakon u svemu ovome, ja ne tražim ništa. Ipak sam radnik tog suda, vodim krivičnu pisarnicu i znam kako sve ide. Tražim da se zakažu predmeti koji su prije mene, ako su hitni pa moj. Da li će da bude sutra, prekosutra ili za mjesec dana, samo da ide po zakonu. On i njegov pravni tim sada urgiraju sa svih strana da se to ubrza”, izjavila je za Telegraf.rs.

Dženan i Samira imaju dvoje djece. Ranije je društvenim mrežama kružio snimak Dženana i njegove ljubavnice. Samiri je rekao da su oni samo saradnici, a ona mu je povjerovala.

On se još uvijek nije oglasio povodom raskida. Ranije je na pitanje zašto nikada ne govori o svom privatnom životu odgovorio:

“Zato što je privatan, ljude zanima moja muzika i to tako treba i da ostane.”

Nastavi čitati

Magazin

Je li Alen Islamović prozvao Harisa Džinovića? “Nisam kao neki što pljuju porodicu i djecu”

Published

on

By

Alen Islamović je na društvenim mrežama podijelio snimak sa svojom suprugom Marjanom te indirektno prozvao Harisa Džinovića.

Naime, njih dvoje su bili dobro raspoloženi na jednoj zabavi, a Alen ju je u jednom trenutku poljubio u obraz. Najviše pažnje je privukao opis snimka.

“Ja sa svojom ljubavi uživam. Nisam kao neki koji pljuju i porodicu i djecu. Ružna stvar”, napisao je.

 

“Bravo, pravi muškarac se ponosi svojom suprugom i porodicom. Svaka čast, Alene”, “Tako je, Alene. Porodica je svetinja”, “Porodica i treba da se slaže, voli i poštuje. Divni ste i uvijek tako sretni bili”, neki su od komentara.Čini se da je Alen u ovoj poruci prozvao Harisa Džinovića, koji često komentariše bivšu suprugu Melinu i vrijeđa je. Za razliku od nje, ona nije davala izjave za medije.

Alen je upoznao Marjanu kada je imao 22 godine, a ona 16. Imaju dvije kćerke – Unu i Laru. Pjevač je nedavno izjavio da žali zato što je zbog posla propustio veliki dio njihovog odrastanja. No, sada svaki trenutak provodi s unucima.

klix

Nastavi čitati

Najčitanije