Connect with us

Cazin

VIDEO Hadžifejzović: „Nepravda je prema Cazinu, odavde je počelo stvaranje Jugoslavije i obnova državnosti BiH!”

Published

on

Ljuti i ponosni cazinski Krajišnici prvi svjedočili historiji: Ovdje se počela stvarati Jugoslavija i obnovila se državnost Bosne i Hercegovine!

BiH

Nermin Ogrešević čestitao Dan Armije RBiH i uputio snažnu poruku: ‘Neka čudo bosanskog otpora…’

Published

on

By

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević u ponedjeljak, 15. aprila, čestitao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovina.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine, zato se taj dan uzima kao Dan Armije RBiH koja je u svojim redovima, tokom rata, okupila patriote koji su stali na prvu liniju fronta odbrane RBiH, dijeleći ideju slobodne i nezavisne države.

 

Ogrešević je na svom Facebook profilu poslao snažnu poruku koju prenosimo u cijelosti:

 

“Sretan Dan Armije Republike BiH!

 

Svima koji su časno i hrabro stali u redove Armije Republike Bosne i Hercegovine i branili našu zemlju od agresora, čestitamo 15. april – Dan naše Armije.

Neka čudo bosanskog otpora, duh i snaga naše Armije zauvijek budu utkani i u generacije koje dolaze kako nam se više nikada ne bi ponovili agresija, genocid i stradanje naše zemlje i njenih građana”.

Podsjetimo, Armija RBiH važila je za zvaničnu oružanu snagu u BiH za vrijeme agresije na RBiH.

 

Nastavi čitati

Cazin

Saobraćajna nesreća u Cazinu, prilikom pada s motocikla povrijeđen 19-godišnji mladić

Published

on

By

U ulici Generala Izeta Nanića u Cazinu dogodila se saobraćajna nesreća prilikom koje je povrijeđena jedna osoba.

Kako saznajemo, 19-godišnji mladić je povrijeđen prilikom pada s motocikla, javlja Dijasporainfo.

Navodno je 19-godišnjak motociklom udario u zadnji branik drugog, zaustavljenog, vozila i tom prilikom pao s motocikla i zadobio povrede glave.

Isti je prvezen u Dom zdravlja, a potom u Kantonalnu bolnicu gdje su mu konstantovane lakše tjelesne povrede.

Nastavi čitati

Cazin

Kocka odlučila o sudbini Đule Drini, Marija Šerifović molila Sašu Popovića da to ne radi

Published

on

By

Nevjerovatan narodnjački duel u „Zvezdama Granda“ između Melise Zijadić i Đule Drini otvorio je večerašnju emisiju i na samom početku stavio žiri na muke koji ih je obje nagradio sa maksimalnih šest glasova, zbog čega je kocka presudila ko treba da ide dalje.

Nakon podjednakog broja glasova Melisa i Đula, borile su se u akapeli za direktan prolazak u kome su obje dale svoj maksimum, ali žiri nije mogao da presudi u korist jedne.

– Nemoj molim te, kada je nešto zaista dobro, nema smisla da bacaš taj novčić. Ne može sreća da odlučuje ko je bio bolji, ako ti je data ta odluka, nemoj molim te, glupo je– zamolila je Marija Popovića koji je priznao da se nadao da neće biti u nezavidnoj poziciji.

Saša Popović, pre krajnjeg suda o sudbini dvije takmičarke, podsjetio je gledaoce da je Grand produkcija osnovana krajem 1998. godine zbog čega je povodom 25 godina postojanja podijelio zlatne plakete članovima žirija.

Nakon dodjele i šale članova žirija da je to oproštaj, prešli su na komentarisanje duela.

– Melisa mi je večeras bila dobra i dopalo mi se, također Đula je bila dobra i obje zaslužuju da idu dalje– pohvalila ih je Marija.

– Teška odluka večeras, ali ja sam se rukovodila svojim osjećajem. Melisa, izvanredno si talentovana i ti ukrasi izlaze bez napora i za tvojim 18 godina svaka čast. Đula ja bih za tebe glasala da je bilo preglasavanje jer si mi bila ubjedljivija, formirana je i komercijalna, radi to svim srcem i tijelom, Melisi fali još malo emocije na sve to– objasnila je Bekuta.

Viki je također smatrala da su obje bile sjajne, i da joj se dopada što su obje usvojile konstruktivne kritike koje su ranije dobile, dok je Snežana samo rekla da je teška odluka.

– Meni je Melisa bila bolja od Đule, a Đula bolja u akapeli i tako sam presudio. Melisa ima nevjerovatnu boju glasa jedino na čemu bih radio je atak koji ti fali, jer glas ti je rođen za energiju nemaš razloga da budeš stidljiva– dodao je Mili, Đole ih je pohvalio ističući da im je ovo najbolji nastup do sada.

Ipak, Saša Popović je odlučio da presudi kocka umjesto njega, a više sreće ovog puta imala je Đula, dok će se Melisa boriti u baražu za prolazak u naredni krug.

Nastavi čitati

Najčitanije