Connect with us

Magazin

VIDEO Pogledajte najbolje u testu 0-241-0 km/h

UBRZATI do 240 km/h nije lako, ali stati s te brzine u što kraćem roku je još teže.

Američki Car&Driver podvrgnuo je zahtjevnom testu petnaestak sportskih automobila među kojima su mnogi itekako prisutni i poželjni i na europskom tlu. A test je obuhvaćao mjerenje ubrzanja do 150 mph odnosno oko 241 km/h, te potom vrijeme potrebno za zaustavljanje. Još jedna derivacija poznatog testa koja kod hipersportaša ide i do 400 km/h ovdje je malo pripitomljena.

Ovdje do izražaja dolaze i karakteristike, pa i sama namjena automobila. Najbolji primjer je Honda civic type-R. Gutač je to zavoja kojem krajnja brzina sasvim sigurno nije u fokusu. Iako je u ovoj konkurenciji završio na posljednjem mjestu s vremenom od 52.7 sekundi, ovo sasvim sigurno nije spor automobil. Uostalom, postigao je 6. mjesto u drugom dijelu testa kad se mjeri vrijeme zaustavljanja.

Zanimljivo je da je Volkswagen golf R prošao dosta bolje s vremenom od 40.2 sekunde. Još bolji je električni Kia EV6 GT s 31.1 sekundom za apsolviranje testa. U samom vrhu ima mjesta samo za Porsche i Corvette Z06 koji brani boje Amerike. Najbolji 911 Turbo S posao odrađuje za fascinantnih 19.3 sekundi. Ipak, auti koji su bolje kočili bili su 911 GT3 i Mustang (Dark Horse).

Mnogi se pitaju gdje su tu Tesla Model S Plaid i Lucid Air Saphire. Pogledajte video i uvjerite se koliko su brzi na ravnici.

Magazin

Nevjerovatan snimak iz teretane pogledalo 11 miliona ljudi: Glupirao se, pa debelo zažalio (VIDEO)

Čovjek po imenu Stivi Got napravio je veliku grešku prilikom jednog treninga zbog koje je doživio ozbiljnu povredu.

Got je podijelio snimak na kome radi sklekove dok mu se na leđima nalaze dva tega.

Kako tegove nije uspeo da stavi kako je trebalo te nisu bili stabilni, dok je radio sklekove oni su skliznuli sa leđa i pali direktno na prste ovog čovjeka.

Prvobitno je uz bolnu grimasu skočio, da bi potom uz osmjeh pokazao kako mu izgleda prst.

Snimak njegovog gafa vidjelo je preko 11 miliona ljudi.

nova.rs

Nastavi čitati

Magazin

Snimak iz drona: Jurnjava za najbržom formulom je nešto najluđe, ovo nikad prije niste vidjeli

Zvuk, brzina i pravi audio-vizuelni spektakl. Tako je najbolje opisati prvi snimak drona koji “juri” za bolidom Formule 1.

Objavljen je prvi snimak drona koji prati bolid Formule 1, a rezultat je spektakluaran.

Bolid je jurio brzinom od preko 300 na sat, a svi koji su gledali su bili oduševljeni „Tako je kul“.

„Tek sada imaš predstavu koliko je to ovo brzo“, bio je jedan od komentara vozača koji su gledali.

Ovaj snimak pokazuje koliko vrijeme reakcije mora da bude kratko kako ne bi došlo do greške.

Uživajte i sami, video pogledajte na linku ispod:

Nastavi čitati

Magazin

Fuad Backović Deen otkrio kako se našao u Americi i poručio: Ne vraćam se, meni je ovdje lijepo

Fuad Backović Deen je početkom dvijehiljaditih obilježio pop scenu, 2004. godine je predstavljao prvi put Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu pjesmom “In the Disco”, a samo par godina nakon toga odlučio je da se potpuno povuče sa muzičke scene i preseli u Ameriku.

Deen se putem video poziva oglasio za domaće medije i otkrio zbog čega se povukao sa muzičke scene i kako izgleda njegov život u Americi.

“Odlučio sam da se povučem sa muzičke scene jer me više ništa nije tu fasciniralo i držalo. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav, onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promijenim život iz korijena. Dakle tako sam se doselio u Ameriku, a ne na način na koji mnogi misle i pišu. Meni je ovdje lijepo, sretan sam i ne namjeravam da se vraćam na muzičku scenu”, rekao je Fuad Backović u “Blic danu“.

Prije 20 godina se kao ekscentričan i mnogi bi rekli hrabar pojavio na evrovizijskoj sceni pjesmom “In the Disco” i ostvario do tada najbolji plasman BiH na ovom festivalu.

“Prije 20 godina je moja pjesma na Eurosongu bila jako progresivna i inovativna i bila je veliki rizik, kao i cijeli nastup taj. To je ujedno bio i najbolji plasman koji je BiH ikada osvojila, biti u takvoj konkurenciji među prvih deset je uspjeh. Žao mi je sto se zbog političkih previranja BiH već duže vrijeme ne takmiči na Eurosongu”, rekao je Deen.

Nastavi čitati

Najčitanije