Connect with us

Magazin

Zahid je odlučio prodati sve svoje ovce, okreće se unosnijem poslu (VIDEO)

Published

on

Ja ću bit svoj gazda dok sam živ, poručuje Zahid

Zahid Miftarević je dugogodišnji stočar koji se bavi ovčarstvom. Trenutno je na Kopčiću u Bugojnu gdje je preuzeo svoje ovce koje su preko ljeta bile u Hrbinama.

Odlučio je sve ovce prodati i posvetiti se magarcima i govedima.

Ističe da ništa nije teško, ali da će manje posla imati oko magaraca i krava a solidnu zaradu. Prije svega od magarećeg mlijeka kojem je cijena i dalje jako visoka.

“Niko ništa sa sobom nije ponio u onu crnu zemlju. Samo ono malo platna i dasaka, plaču za tobom dan i završena priča. Ovo je neki ludi život naišao, sad čovjeka ima sad ga nema. Najgore što mladi ljudi umiru. Samo ga otrese udar neki, srce…”, kaže Zahid.

Kaže i kako sira nije bilo kao prošle godine.

“Osjetio sam ja da to nije to mlijeko. U martu sam vidio da stvarno ovce nemaju mlijeka. Ove godine sve katastrofe ovdje su naišle.”

Ali opet u pozitivnom duhu kaže kako je sve dobro i da će se sve preživjeti.

“Stavio sam da prodam sve ovce. Zovu ljudi. Ja ne mogu da dam to ispod cijene. Roba je dobra. Sve da raskopam, da rasprodam, ne treba mi. Kome treba neka radi. Malo ja i žena hoćemo krava, malo magaraca. Obaveza je sve, ali je i do navike”, rekao je.

Ima 279 ovaca i sve bi ih prodao.

“Ja ću biti sam svoj gazda dok sam živ. Bilo šta da radim. Neću ovisiti ni o kome”, kazao je Dado.

Magazin

“U finalu sam imala 46 kilograma” Đula Drini otkrila koliko je smršala tokom takmičenja

Published

on

By

Finalistkinja takmičenja „Zvezde Granda“,Šula Drini, svake subote oduševljavala je žiri i publiku činjenicom da je sitne građe, a da u sebi posjeduje izuzetno snažni vokal kojim je uspijevala da izazove širok spektar emocija.

Ipak, tokom učešća u „Zvezdama Granda“ Đula Drini je smršala još 10 kilograma.

Iako to nije željela, Đula je za Grand otkrila da je naporan rad, posvećenost i konstantno putovanje dovelo do tog rezultata.

Smršala sam 10 kilograma. Prvi krug sam imala 56, a u finalu 46 kilograma. To je zbog putovanja, neredovne ishrane, umora i neispavanosti – istakla je Đula za Grand.

Podsjetimo, suprug Đule Drini koja je uprkos statusu favorita za pobjedu, završila šesta, oglasio se javno i obratio kako njenim fanovima tako i hejterima koji pokušavaju da joj ugroze karijeru.

– Ženo moja, ponos moj. Pokazala si koliko vrijediš i da si najbolja. Toliko, volje, želje, borbe da dođeš do cilja koji si imala da sam ti se divio u svakoj sekundi. Kao što sam, prije nekoliko mjeseci napisao, mnogi će željeti da ospore tvoj trud, želju i borbu. Nažalost nije im uspjelo jer si uvijek imala tvoju podršku iza sebe i uvek ćeš i njima se zahvaljujem – rekao je Edin.

Nastavi čitati

Magazin

Poznati po luksuznim automobilima: Ovo je policijski Cybertruck u Dubaiju (FOTO)

Published

on

By

POLICIJA u Dubaiju, poznata po luksuznim automobilima u svom voznom parku, dobila je novo upečatljivo vozilo – Teslin Cybertruck.

Policija je Cybertruck predstavila na X-u fotografijama na kojima ga prate dva Mercedesa G-klase, G500 i G63 AMG. Policijski Cybertruck na karoseriji ima zeleno-bijele naljepnice, rotaciju i posebnu registraciju.

Nastavi čitati

Magazin

Bivši policajac otkrio kako zaštititi svoj automobil od lopova

Published

on

By

Ben Pearson, bivši presretač i policijski savjetnik za Nextbase, tvrdi da vozači mogu zaštititi svoj automobil tako što će ga učiniti težim za provalu od ostalih u blizini.

Automobilski kriminal porastao je tijekom 2023. godine, a popularni modeli bili su meta mnogih lopova. Današnji lopovi dobro su uvježbani, ali ako postoji lakša meta u blizini, mnogo je vjerojatnije da će okušati sreću s tim vozilom.

Kako bi zaštitili svoj automobil, Nextbase je preporučio vozačima da ulože u dodatke kao što su stezaljke za kotače ili zaštite za volan.

Još jedan način kako vozači mogu zaštititi svoje vozilo jest da budu obzirni prema mjestu parkiranja, čak i ako napuštaju automobil samo na nekoliko trenutaka.

Iako ne mogu svi parkirati automobil na prilazu ili unutar garaže, ostavljanje vozila na prometnom ili dobro osvijetljenom području povećat će šanse da kriminalci budu uočeni, smanjujući vjerojatnost da će pokušati provaliti.

Konačno, Nextbase je savjetovao da bi vozači trebali izbjegavati pokazivanje svog automobila na stranicama društvenih medija i drugim platformama gdje bi ga potencijalni lopovi mogli lakše primijetiti, piše Express.

Nastavi čitati

Najčitanije