Connect with us

BiH

Lagumdžija ismijao Dodikovo znanje engleskog jezika: ‘Me Tarzan, sorry, Milorad, you Jane, Čita…’ (FOTO)

Published

on

Bivši predsjednik SDP-a i ugledni profesor Zlatko Lagumdžija ismijao je Dodikovo znanje engleskog jezika koje je “pokazao” na Twitteru.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je objavio niz tvitova na engleskom jeziku, a što su mnogi korisnici Twittera odmah ismijali govoreći mu da prestane koristiti Google translate (online alat za prevođenje).

Kritikama se pridružio i Zlatko Lagumdžija koji mu je poručio da prestane brukati Bosance.

“Nemoj nas ovako brukati. Ili pričaj na našem jeziku ili pusti druge da ti pišu na engleskom jer ovako će stranci misliti da smo svi glupi Bosanci”, napisao je Lagumdžija.

On se namjerno na “nemuštom” engleskom osvrnuo na ono što Dodik govori pa je tako napisao i “Me Tarzan, sorry, Milorad, you Jane, Čita. My English no good but I good”.Ovo bi u prijevodu značilo da mu Lagumdžija poručuje da njegovi tvitovi izgledaju kao da želi reći “Moj engleski nije dobar, ali ja jesam”.

klix

BiH

Izetbegović o Sky aplikaciji: Kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA, to je kompliment za nas

Published

on

By

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Faruk Kapidžić sastali su se danas sa novoizabranim rukovodstvima općinskih organizacija SDA u Hadžićima i Ilidži.

Izetbegović je, govoreći akterima sastanaka o najvažnijim društveno-političkim dešavanjima, istaknuo objavljene prepiske pripadnika narkokartela preko aplikacije Sky.

Slave poraz

“Zabrinjavajuće su informacije o prodoru organizovanog kriminala u politiku i utjecaju kojeg su ostvarili, čak i na institucije. U tim prepiskama kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA. Poslije toga slave poraz SDA u nekim gradovima.

To je kompliment za nas. Kartel koji raspolaže stotinama miliona i koji kupuje političare je naišao na zid kada je u pitanju SDA. S druge strane, imaju stranke čije kampanje finansiraju, imaju kanal do institucija, imaju čovjeka kojeg zovu “predsjednikom”.

Sprega organizovanog kriminala i politike je izuzetno opasna po državu i društvo. Moramo biti svjesni toga”, kazao je Izetbegović.

Kada je u pitanju aktuelna politička situacija, Izetbegović je podsjetio na dešavanja u proteklih godinu dana koje su dovele do ozbiljne krize, ali i koje su potpuno rasvijetlile političke odnose u Bosni i Hercegovini.

“Prije nekoliko godina nam je vjetar puhao u lice zbog agresivne kampanje koja se vodila protiv nas. To vrijeme je prošlo. “Trojka” je dobila priliku i pokazali su svoju nesposobnost i servilnost prema SNSD-u i HDZ-u. Pitali su šta su to izdali.

Mi smo predstavili samo kratki dio onoga što su izdali, predali i prodali. I taj skraćeni spisak je stao na punih 14 stranica”, podsjetio je Izetbegović.

Građevinska mafija

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Faruk Kapidžić je upoznao prisutne sa sponama kriminala, politike i urbanizma u Kantonu Sarajevo, te utjecajem tzv. “građevinske mafije” na političke procese.

Također je razgovarano o realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo, poput projekta rekonstrukcije tramvajske pruge kojeg je u svojstvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo započeo sadašnji predsjednik Općinskog odbora SDA Hadžići Adi Kalem.

U tom kontekstu je iskazana zabrinutost zbog činjenice da se još uvijek od javnosti skrivaju ugovori o nastavku tog projekta, ali i ostali višemilionski ugovori kao što je ugovor Vlade Kantona Sarajevo sa organizatorima EXPO 2020 u Dubaiju.

Posebna pažnja na sastancima posvećena je pripremama za naredne Lokalne izbore. U tom kontekstu su razmijenjene informacije i stavovi o razgovorima sa partnerima o mogućnosti zajedničke podrške kandidatima za općinske načelnike u Kantonu Sarajevo, piše Raport.

Nastavi čitati

BiH

Izvučeno tijelo rudara Asima Šehanovića koji je bio zatrpan 170 metara ispod zemlje

Published

on

By

Spasilački timovi primjenjivali su sve što znaju i umiju kako bi što prije došli do rudara koji je bio zatrpan 170 metara ispod zemlje.

Spasilačke ekipe su danas, petog dana potrage, iz jame Rudnika Mramor kod Tuzle izvukle beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića.

Spasilačka akcija odvijala se u teškim uslovima. Nakon što su timovi za spašavanje prije tri dana došli do njegove bušilice, postojala je nada da će akcija spašavanja uspjeti, ali ishod potrage je ipak završio tragično.

Spasilački timovi primjenjivali su sve što znaju i umiju kako bi što prije došli do rudara koji je bio zatrpan 170 metara ispod zemlje.

Podsjetimo, do ove nesreće je došlo usljed naglog oslobađanja pritiska, odnosno obrušavanja mase koja je rudara živog zatrpala.

Kako je ranije saopćeno iz Rudnika Mramor, za zatrpanim rudarom su mogla tragati samo dva čovjeka zbog veoma skučenog prostora uzrokovanog obrušavanjem mase.

Nastavi čitati

BiH

Mašić: Rušenje Arnaudije nije bilo “greška”, već zločin genocidnog dvojca koje na sva usta slaviš Milorade

Published

on

By

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić prokomentarisao je obraćanje Milorada Dodika u Banjoj Luci na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije.
“Rušenje ove džamije bila je greška, bio je čin bezumlja”, tim riječima je Dodik započeo svoj današnji govor, dodavši da se rušenjem “ne može zaustaviti ni narod ni vrijeme”.

Istaknuo je da obnavljanje Arnaudije 30 godina nakon rušenja upravo simbolizuje besmisao njenog rušenja.

Mašić je prokomentarisao rekavši da rušenje nije bila greška, već zločinački poduhvat ratnog rukovodstva paradržave Republike Srpske.

“Nažalost, rušenje Arnaudija džamije, jedne od 534 srušene džamije u RS-u,nije bila ‘greška’ već planiran zločinački poduhvat od strane vojnog i političkog rukovodstva tadašnjeg RS-a i genocidnog dvojca Karadžić-Mladić koje danas na sva usta slaviš Milorade”, poručio je Mašić.

Nastavi čitati

Najčitanije