Connect with us

Cazin

Dvije osobe u Cazinu zatečene prilikom uživanja opojnih droga

Published

on

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15°C, dok je vodostaj Mutnice 108,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala čak tri intervencije u protekla 24 sata, i sve u vezi remećenja javnog reda i mira. Tako je u Tršcu prijavljena nedozvoljena reprodukcija muzičkog sadržaja, dok je na Hairlahović brdu došlo do prijetnje porukama uvrijedljivog sadržaja. Javni red i mir je remećen i i u Ulici cazinskih brigada, gdje su dva lica zatečena prilikom uživanja droge na javnom mjestu.

 Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Kada je riječ o elektro- i vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u područjima gdje je tokom noći padala kiša ili još uvijek pada, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Ponegdje na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog jutarnje magle. Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim.

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Cazin

VIDEO Cazin: Ibrina kuća se raspada, nema vrata ni podova – Uz to je i teško bolestan

Published

on

By

Najteže mi je kada ostanem sam sa svojim mislima, kaže Ibro
Teška je svakodnevnica Ibre Hadžića koji živi u trošnoj kući u Cazinu.
Njegov dom nema osnovne uslove. Nema podova ni vrata. Plafon puca i sve je puno vlage.

-Dobio sam neke stvari, ali prije nisam imao apsolutno ništa – kazao je našoj Merimi koja ga je posjetila s ekipom emisije ‘Ispuni mi želju’.

Ibro od rođenja ima zdravstvenih problema. Već godinama se bori sa epilepsijom i teškom depresijom.

-Najteže mi je kada ostanem sam sa svojim mislima – kaže Ibro.

Nastavi čitati

Cazin

Tragedija u Cazinu: Pronađeno beživotno tijelo, sve ukazuje na samoubistvo!

Published

on

By

U mjestu Brdo Memić, u cazinskom naselju Stijena, nedavno se dogodilo samoubojstvo koje je uzburkalo lokalnu zajednicu.

Policija je odmah reagirala i započela istragu nakon što je pronađeno tijelo F. Memic, a sve indicije ukazuju na samoubojstvo.

Detalji oko motiva ili okolnosti koje su dovele do ove tragične smrti još nisu javno objavljeni, navode Novosti iz Cazina.

Nastavi čitati

Cazin

VIDEO Robert Dacešin u Cazinu: Grad meda i mlijeka, jedan od najljepših malih gradova u BiH

Published

on

By

Travel bloger Robert Dacešin posjetio je Cazin, pogledajte šta je tom prilikom zabilježio.
Cazin je jedan od najljepših malih gradova u našoj zemlji, a evo 5 stvari koje možete uraditi kada ste ovdje😊
Na YouTube kanalu se nalazi i video iz grada
Nastavi čitati

Najčitanije