Connect with us

USK

Velika Kladuša: Usmrtio ga vlastiti automobil koji je pokušao zaustaviti

Published

on

S.D. (54) iz Velike Kladuše smrtno je stradao u bizarnoj nesreći koja se dogodila juče u večernjim satima u naselju Trnovi, koje je udaljeno nekoliko kilometara od ovoga grada.

Prema riječima Adnana Beganovića, portparola MUP-a USK, nesretni muškarac prilikom parkiranja svog automobila nije osigurao vozilo, koje je potom krenulo niz strmu padinu.

“Automobil je ostao upaljen, a S.D. je izašao da otvori kapiju svog imanja. Međutim, automobil marke tuareg krenuo je niz padinu, a vlasnik se uhvatio za vrata u nastojanju da ga zaustavi. Međutim, u tome nije uspio, već je automobil skrenuo u obližnji jarak i prevrnuo se, te je tom prilikom nastala velika materijalna šteta, a S.D. je pretrpio teške povrede”, kazao je Beganović.

Iako je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ljekari nisu uspjeli da mu sačuvaju život i on je sinoć oko 23 sata podlegao od zadobijenih rana.

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik je već duže godina na radu u inostranstvu, a kući je došao da provede ljetni godišnji odmor.

N1

USK

U saobraćajnoj nesreći u Velikoj Kladuši teže povrijeđen 23-godišnji mladić

Published

on

By

Na dijelu magistralnog puta M4,2, općina Velika Kladuaša, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno motorno vozilo.

Prema dostupnim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom prilikom pretjecanja, nakon čega je vozilo sletjelo s kolovoza.

U nesreći je teško povrijeđen vozač Golfa Ć.A. (23), koji je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Ljekari su mu konstatovali teže tjelesne povrede.

Uzrok ove tragične nesreće se vjerovatno može pripisati nepropisnom pretjecanju i neprilagođenoj brzini uslovima na putu.

Ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i poštuju saobraćajne propise, posebno u situacijama kao što je pretjecanje, gdje je brzina i pažnja ključna za izbjegavanje nesreća.

Nastavi čitati

USK

U samo nekoliko dana na području USK poginula dvojica motociklista (VIDEO)

Published

on

By

U samo nekoliko dana, na području Unsko-sanskog kantona, dogodile su se dvije tragične saobraćajne nesreće u kojima su poginula dvojica motociklista. Dolaskom proljeća, bilježimo porast saobraćajnih nesreća širom Bosne i Hercegovine, pri čemu su vozači dvotočkaša izloženi posebnom riziku.

Motociklisti, pored pješaka, su među najugroženijim učesnicima u saobraćaju. Njihova ranjivost dodatno se povećava uslijed brzine i nedostatka zaštite koju pružaju motocikli u poređenju s drugim vozilima.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, kako bi pojačali svijest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa i pružili veću pažnju motociklistima na cesti. Sigurnost svih učesnika u saobraćaju treba biti prioritet, a prevencija saobraćajnih nesreća ključna u smanjenju broja tragičnih slučajeva.

Ovim putem izražavamo saučešće porodicama stradalih motociklista i nadamo se da će se ova serija nesreća zaustaviti uz zajedničke napore svih učesnika u saobraćaju.

Nastavi čitati

USK

Nasilje u porodici: Bišćanin došao kući pijan pa pretukao suprugu

Published

on

By

U Bihaću je zabilježen slučaj porodičnog nasilja, koji je rezultirao povredom 37-godišnje žene.

Incident se dogodio nakon što je M.A., kako saznajemo, došao kući u pijanom stanju. Nakon verbalne rasprave, situacija je eskalirala kada je M.A. fizički napao ženu udarajući je nogama i rukama po glavi i tijelu.

Reagirajući na poziv, policija je brzo intervenisala i uhapsila pijanog M.A., dok je povrijeđena žena prevezena u Dom zdravlja Bihać radi medicinske pomoći. Ljekari su konstatovali da su njene povrede lakše prirode.

Nastavi čitati

Najčitanije