Connect with us

USK

Bihać: Mladić (20) pijan prijetio ukućanima da će ih pobiti, policija ga lišila slobode

Published

on

U mjestu Izačić, grad Bihać, zabilježen je slučaj porodičnog nasilja. Naime, Policijskoj stanici Bihać obratio se maloljetnik koji je prijavio brata inicijala M.DŽ (20) zbog porodičnog nasilja.

Kako saznajemo, 20-godišnji M.DŽ. je došao kući u alkoholiziranom stanju i prijetio ukućanima da će ih pobiti. U jednom momentu, M.DŽ. (20) je krenuo u kuhinju da uzme nož, ali ga je otac spriječio u namjeri. U kući je bio prisutan i maloljetni brat koji je pozvao policiju, piše Dijaspora.

Ubrzo je na adresu stigla policijska patrola koja je lišila slobode M.DŽ., te sprovela ga u pritvorsku jedinicu.

Svijet / Zanimljivosti

Tragična nesreća u Austriji: Poginula Sebiha (Pajalić) Družanović iz Krajine

Published

on

By

Tragična prometna nesreća dogodila se danas u Klagenfurtu, Austrija. Kako saznaje GPMaljevac.COM u nesreći je život izgubila 51-godišnja Sebiha (Pajalić) Družanović rodom iz Bužima.

Prema izvještajima, vozačica je iz još neutvrđenih razloga prešla na suprotnu traku i frontalno se sudarila s kamionom. Sudar je bio toliko silovit da je automobil odbačen na biciklističku stazu ispod ceste. Nažalost, vozačica je preminula na mjestu nesreće.

Nesreća se dogodila malo prije podneva na Görtschitztal Straße (B92) u blizini Donau-Chemie. Sebiha Družanović, koja je vozila prema Brücklu, prešla je na suprotnu traku iz još neutvrđenih razloga. Sudar s kamionom bio je silovit i koban.

Ova tragedija šokirala je lokalnu zajednicu, a istraga o uzrocima nesreće je u tijeku.

Nastavi čitati

USK

Pijani muškarac u Ključu napao ženu, pa pao niz stepenice i razbio glavu

Published

on

By

U mjestu Rejzovići, općina Ključu, zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira.

Naime, muškarac R.A. (62) verbalno je napao ženu Š.S. (50), a nakon što je fizički krenuo da se obračuna s njom, zapeo je, te pao niz stepenice.

R.A. je prevezen u Dom zdravlja Ključ gdje su mu konstantovane lakše tjelesne povrede, piše Dijaspora.

Kako za naš portal kažu svjedoci događaja, sve se dogodilo ispred jedne od zgrada kada je R.A. izašao iz iste i verbalno napao Š.S., nakon toga ista mu uzvraća, a da bi R.A. potom krenuo da se fizički obračuna s njom i tom prilikom pada niz stepenice i razbija glavu.

Prema riječima svjedoka, R.A. je bio u vidno pijanom stanju.

Nastavi čitati

USK

Neobičan događaj u Bihaću: U Vedro Polje sletjela letjelica s dva člana posade, reagovala policija

Published

on

By

Vikend je u bihaćkom naselju Vedro Polje donio neobičan događaj kada se na tom području sletjela nepoznata letjelica. Ovaj iznenadan prizor privukao je pažnju lokalnog stanovništva i izazvao zabrinutost, što je potaknulo brzu reakciju policije.

Prema izjavama svjedoka, letjelica je sletjela u blizini firme “HC Ing.”, a iz nje su izašla dva muškarca koji su razgovarali stranim jezikom. Mještani su bili zbunjeni, ali i znatiželjni zbog neobične situacije koja se odvijala pred njihovim očima.

Policija iz Bihaća odmah je reagirala na dojave te su na mjesto događaja stigli policijski službenici kako bi ispitali situaciju. Iz policijske stanice potvrđeno je da se radi o helikopteru R44 Raven II, a članovi posade su iz Nizozemske. Njihovo slijetanje bilo je rezultat neobičnih turbulencija tijekom leta, piše Dijaspora.

Dodatno, o incidentu je obaviještena i Granična policija BiH kako bi se osiguralo da sve bude u skladu s propisima. Policija je osigurala mjesto događaja i provjerila identitet posade, koja je kasnije nastavila s planom leta nakon što su obavili potrebne preglede.

Nastavi čitati

Najčitanije