Connect with us

Cazin

RK “CEPELIN” CAZIN SREBRENI NA “MIKA 2023” TURNIRU U PRNJAVORU

Published

on

Za vikend su naši dječaci rođeni 2008. god i mlađi, te dječaci 2010. god i mlađi učetvovali na međunarodnom turniru “Mika 2023”  u Prnjavoru.

Krenuli smo u subotu ujutro i čekao nas je naporan dan. Dječaci rođeni 2008. god i mlađi su bili u grupi sa: RK Izviđač 1 Ljubuški, RK Čelik Junior Zenica, RK Borac M:tel Banja Luka i RK Derventa. Umor od puta nije nas spriječio da odigramo 4 utakmice i da ostvarimo sve 4 pobjede te se plasiramo u polufinale gdje nas je čekao RK Jakab Kezísuli iz Mađarske. Naši dječaci su samouvjereno i dominantno riješili utakmicu u svoju korist sa +10 gol razlikom i plasirali se u finale. U finalu nas je čekao RK Izviđač 2. Utakmicu smo odlično otvorili, vodili smo sa 6:1. Nakon toga je umor učinio svoje, pali smo u svakom segmentu, izgubili utakmicu i zauzeli odlično 2. mjesto. Odlična igra našeg tima nagrađena je i u pojedinačnim nagradama. Ismar Dervišević na ovom tirniru dobio je priznanje najboljeg strelca turnira.

Dječaci rođeni 2010. god i mlađi su bili u grupi sa: RK Izviđač, RK Čelik Junior Zenica i ekipom RK Kotor Varoš. Završili smo grupu sa omjerom od 2 pobjede i 1 poraz. U polufinalu nas je čekao domaćin, RK Sloga Prnjavor. Nismo se najbolje snašli pa smo izgubili i čekala nas je utakmica za 3. mjesto sa ekipom RK Izviđač. Utakmica u kojoj nismo pokazali najbolju igru završena je pobjedom protivnika. Na kraju vrlo dobro 4. mjesto i takozvana “drvena” medalja.

Zahvaljujemo se domaćinu na dobroj organizaciji turnira, roditeljima naših dječaka koji su nas pratili tokom cijelog turnira. MI SMO CEPELIN!!!

rkcepelincazin.ba

Ostavi komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije