Connect with us

Magazin

Stanete li ili prođete kad je žuto na semaforu? Evo što kaže zakon

Published

on

TREBA li stati ili proći kad vas uhvati žuto na semaforu?

Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaže da žuto svjetlo, upaljeno samostalno, znači da vozilo ne smije prijeći crtu zaustavljanja niti smije ući u raskrižje ako se u trenutku kad se žuto svjetlo pojavi nalazi na takvoj udaljenosti od prometnog svjetla da se može na siguran način zaustaviti.

Dakle, prioritet je zaustavljanje, odnosno sigurno zaustavljanje, piše HAK Revija. Žuto svjetlo uključeno istodobno s crvenim svjetlom označava skoru promjenu svjetala i pojavu zelenog svjetla, ali ne mijenja zabranu prolaska koja je dana crvenim svjetlom.

Magazin

Dama s najvećim obrazima na svijetu objavila fotku prije svih operacija: ‘Prije sam sam bila ružna!’

Published

on

By

Zaista me nije briga što drugi govore jer ovo je moje lice. Meni se mora sviđati, ne vama. Ovo je moj život i živjet ću ga kako ja želim. Stalno dobivam ružne komentare online, ali nitko mi nema hrabrosti reći nešto ružno u javnosti, poručuje Ukrajinka Anastasia Pokreščuk, poznata i kao dama s najvećim obrazima na svijetu.

Na plastične operacije potrošila je na desetke tisuća eura, operirala je obraze, vilicu, grudi, stražnjicu, stalno odlazi na botoks..

Instagram

“Kad vidim svoje slike iz prošlosti mislim da sam bila ružna. Nije mi se svidjelo kako sam izgledala pa sam to odlučila promijeniti. Izgledala sam poput hrčka”, veli ova 36-godišnja Ukrajinka, piše Lad Bible.

 

Kaže kako je stalno zaustavljaju u javnosti, traže je fotku, autogram…

“To mi je jako lijepo. Privatno se ne družim s ljudima koji osuđuju. I stvarno me nije briga što drugi govore. Moja majka mi, naravno, govori da sam bila lijepa i prije. Sad mi tepa da sam egzotična. Ona je moja najbolja prijateljica i podrška u svemu”, dodaje Anastasia, koja je objavila i svoje fotografije prije podvrgavanja plastičnim operacijama.

Instagram

“Bila si tako lijepa. Ne znam zašto si ovo napravila od sebe”, piše joj dio pratitelja.

“Žena ima pravo raditi što želi. Vjerojatno su ljubomorni. Samo nastavi po svome, Anastasia“, brane je drugi.

 

N1

Nastavi čitati

Magazin

Šejla Zonić najavila veliki koncert u Sanskom Mostu: ‘Dragi moji…’

Published

on

By

Nakon što su se u javnosti pojavile brojne spekulacije u vezi pobjedničkog koncerta Šejle Zonić u Tuzli, pjevačica se sada oglasila na svom Facebook profilu.

Kako je njen suprug ranije istakao, iz Tuzle ih još niko nije kontaktirao povodom očekivanog događaja, međutim Šejla se danas oglasila sa novim vjestima.

Otkrila je kako će koncerta ipak biti, ali ne u Tuzli.

“Dragi moji, pozivam vas na koncert u Sanskom mostu na stadionu ‘Podgrmeč’ koji će se održati 28. jula sa mojim dragim kolegom Mirzom Selimovićem”, objavila je Šejla na svom profilu.

Mnogi su je podržali u komentarima, ali i izrazili žaljenje što koncert neće biti održan u Tuzli.

Nastavi čitati

Magazin

Denga groznica se rapidno širi Europom, ovo su simptomi

Published

on

By

Stope denga groznice naglo su porasle u Europi usljed klimatskih promjena i najezde komaraca, upozorila je europska agencija za bolesti.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) otkrio je da je prošle godine u EU/EEA bilo 130 lokalno zaraženih slučajeva denge, u usporedbi sa samo 71 u desetogodišnjem razdoblju između 2010. i 2021.

Simptomi denge uključuju visoku temperaturu, glavobolju, bolove u tijelu, mučninu i osip.

Zabilježeno je i 713 lokalno stečenih slučajeva virusa Zapadnog Nila, kao i 67 smrtnih slučajeva, iz devet zemalja EU 2023. godine, uključujući mnoge regije u kojima infekcije nikada prije nisu bile zabilježene. Iako je to niže nego prethodne godine (1133 slučaja), ECDC je zabrinut zbog široke geografske cirkulacije virusa, javlja N1.

Nagli porast potaknut je klimatskim promjenama koje su stvorile ekološke uvjete pogodne za rast populacije komaraca koji prenose te patogene u Europi. Lokalno stečeni slučaj virusa Zapadnog Nila otkriven je u Sevilli u Španjolskoj već početkom marta ove godine.

Europa već vidi kako klimatske promjene stvaraju povoljnije uvjete za invazivne komarce da se šire u prethodno nezahvaćena područja i zaraze više ljudi bolestima kao što je denga groznica“, rekla je Andrea Ammon, direktorica ECDC-a.

“Osobne zaštitne mjere u kombinaciji s mjerama kontrole vektora, ranim otkrivanjem slučajeva, pravodobnim nadzorom, daljnjim istraživanjem i aktivnostima podizanja svijesti najvažnije su u onim područjima Europe koja su u najvećem riziku”, dodala je Ammon.

Nastavi čitati

Najčitanije