Connect with us

Magazin

VIDEO U njoj se nalazi i vozač: Ovo je najbrža kanta za smeće, juri preko 100 km/h

Published

on

VJEROVALI ili ne, u njoj se nalazi i vozač.

Ljudski rod, a posebno onaj sportski nastrojeni dio, oduvijek je želio brže, više i jače. To je itekako vidljivo u svijetu automobila, domeni koja je oduvijek imala zanimljive kandidate i za Guinnessovu knjigu rekorda.

Za jedno takvo postignuće zaslužan je Chris Rollins, koji je uspio natjerati kantu za smeće na više od 100 km/h. Od informacije da je vozio 101 km/h još je zanimljivija da je ovom vožnjom s postolja skinuo kantu koja je jurila tek 77 km/h. Upravo tako, postoji još netko kome je na pamet pala ideja da motorizira spremnik za smeće i njime pokuša voziti što brže.

Svima je jasno kako vožnja u ovakvom vozilu nije nimalo sigurna. Chris Rollins je tijekom svoje dvomjesečne avanture umalo stradao i slomio vrat, i to u zadnjem pokušaju na trkalištu Redline Raceway.

I za kraj jedna informacija. Rollins se za obaranje rekorda poslužio motorom snažnim 12 KS, koji je smješten u samom spremniku, a služi kao sjedalo za pilota. Maleni otvor izrezan u spremniku je jedini Rollinsov prozor u svijet tijekom vožnje. Klaustrofobično, zar ne?

index.hr

Cazin

VIDEO ‘Grad meda i mlijeka’: Bh. pustolov naveo zašto biste trebali posjetiti Cazin

Published

on

By

Bh. pustolov Robert Dacešin je u novom videu naveo razloge zbog kojih biste trebali posjetiti Cazin, kojeg mnogi nazivaju gradom meda i mlijeka.

“Smješten u neposrednoj blizini Bihaća na prelijepoj rijeci Uni i sa svojih 60.000 stanovnika, Cazin je grad koji bez dileme predstavlja biser ovog dijela naše zemlje. Počev od činjenice da se ovdje nalazi prekrasna tvrđava Ostrožac, stari spomenici od kulturnog značaja, kao i bogata gastronomska ponuda, ovaj grad nekako spaja sve u jednom”, naveo je.

Plodno zemljište i organski uzgoj omogućuju proizvodnju prehrambenih proizvoda vrhunske kvalitete. Proizvodnja oko 13 miliona litara mlijeka godišnje (najveći proizvođač mlijeka u FBiH), 2.000 hektara kestenove šume i činjenica da se kestenov med Cazinske krajine nalazi na listi Svjetskog instituta za intelektualno vlasništvo (WIPO) predstavljaju odlične preduslove za dalje investiranje.

Područje Cazina bilo je naseljeno još u prethistorijskom dobu. Na lokalitetima Stijena, Selište, Gradina i Čungar pronađeni su ostaci kostiju, kamena, gline i bakra koji potječu iz prahistorije.

Naravno, ne biste trebali zaboraviti posjetiti tvrđavu Ostrožac. Bila je u posjedu knezova Babonić, a u osmanskom periodu vladala je begovska porodica Beširević. Nakon toga ju je kupila supruga viteza Lothara von Berksa. Ovo prelijepo zdanje je danas, nažalost, prepušteno vremenu i malim ustanovama kulture. Od osmog novembra 2013. se nalazi na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Ovako zvuči najskuplji Mercedes 190 u povijesti

Published

on

By

S CIJENOM od 714.000 eura spada u red najskupljih automobila s Mercedesovom osnovom.

Iako je Mercedes 190E nastao kao odgovor na BMW seriju 3 i svojevrsnu Mercedesovu interpretaciju „narodnog Mercedesa“, isti je taj model nudio i jednu od najboljih sportskih limuzina koju je asfalt ikad vidio.

Upravo ta izvedba dobiva nasljednika. Duhovni nasljednik 190E 2.5-16 Evo II je nastao u režiji HWA, a u odnosu na izvornik je širi i niži. I da, 190-ica je i dalje osnova modela. Ispod poklopca je sad 3.0 twin-turbo V6 s 450 KS i 550 Nm u kombinaciji s opcijskim Affalterbach paketom.

A ako ste se pitali kako ovaj automobil od 714.000 eura zvuči, savjetujemo da pogledate video. Prije sjednite i pojačajte zvuk. Debi automobila dogodio se u društvu izvornika što je samo po sebi dodatno uveličalo ovaj ionako fantastičan događaj. I za kraj recimo kako će samo 100 sretnika imati prilike posjedovati ovaj doista posebni 190.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Pokazivao se u Audiju pa pomeo auto ispred sebe

Published

on

By

index.hr
Nastavi čitati

Najčitanije