Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

Bahatost na nivou: Policija ga pokušala zaustaviti, on samo nastavio voziti (VIDEO)

Published

on

Bahati vozač pokazao je krajnje nepoštovanje prema pripadnicima policije u Beogradu, kada je u subotu, 20. maja, u večernjim satima nastavio da vozi iako ga je policija pokušala zaustaviti.

Kako možemo vidjeti na snimku, policijski službenici pokušali su da zaustave skupocjenog mercedesaali bezuspješno. Kada je više policajaca opkružilo auto, onda se on kratko zaustavio.

 

Na videu se može primijetiti da je mahao rukama policiji i nakon toga nastavio da vozi.

Pravila nisu ista za sve“, stoji u opisu videa, a komentari ispod objave su razni.

 

Video je objavljen na društvenoj mreži Instagram na profilu koji dnevno objavljuje neuobičajne scene sa beogradskih ulica ali i nudi pravnu pomoć vozačima kada su saobraćajne nezgode u pitanju.

“Ne možete mu ništa, ima pare i zakon u rukama“, jedan je od komentara u nizu sličnih.

Radiosarajevo.ba

Svijet / Zanimljivosti

Teška nesreća u Hrvatskoj: Kombi izletio s ceste, dvoje mrtvih, 25 ozlijeđenih

Published

on

By

Teška prometna nesreća dogodila se noćas u 1:20 sati između Novske i Paklenice, piše Večernji list.

S ceste je sletio kombi s migrantima te je na mjesto nesreće odmah stiglo osam timova hitne pomoći iz Sisačko-moslavačkog i Brodsko-posavskog zavoda za hitnu medicinu.

Od ukupno 27 stradalih osoba, dvije su osobe smrtno stradale na mjestu nesreće, devet je životno ugroženih, a 16 ozlijeđenih.

Naime, pacijenti su raspoređeni po bolnicama Nova Gradiška (11), Sisak (6), Pakrac (7) i Slavonski Brod (1).

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

VIDEO Zastrašujući udar groma na Jadranu: ‘Kao da je vatrena kugla sišla sa neba’

Published

on

By

Tokom nevremena koje je zahvatilo Jadran, jutros je oko 10.30 sati grom udario u bor na Šetalištu kralja Nikole u Baru u Crnoj Gori, kako je objavio Objektiv.rs.

Zapalio se i ormarić za struju, a samo zahvaljujući brzoj reakciji jednog od vlasnika lokalana, plamen je ugašen.

Zaposleni u Gradskom zelenilu su uklonili i otpremili polomljene dijelove stabla kod ugostiteljskog objekta na šetalištu.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Iranski profesor: Stotine hiljada projektila pod zemljom, SAD će biti izbrisane!

Published

on

By

Iranski napad balističkim projektilima bio je masovni udarac za Izrael i Teheran će ga pokoriti ako odluči da uzvrati, rekao je za Sky News iranski akademik, profesor engleske književnosti i orijentalizma na Univerzitetu u Teheranu, Seyed Mohammad Marandi.

Marandi je u intervjuu, koji je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama, kazao da su nagovještaji da je iranski napad bio neuspješan bili samo “želja” Izraela i njegovih saveznika.

“To je bio ogroman udarac za izraelski režim”, rekao je on, te je dodao: “Ako se usude uzvratiti udarac Iranu, sljedeći put ćemo ih pogoditi mnogo jače”.

“Stotine hiljada projektila”

Upitan da li bi iranski režim mogao preživjeti poraz u slučaju dugog, sveopšteg rata, Marandi je ponovio: “Iran neće uzvratiti jače, Iran će uzvratiti mnogo jače”.

“Ovo je bio vrh ledenog brega. Iran neće izgubiti nijedan rat”, rekao je iranski akademik ponoviši kako “nema sumnje” da će Izrael izgubiti.

“Uozbiljite se. Prestanite obmanjivati vlastiti narod. Iran ima bezbroj podzemnih baza sa stotinama hiljada projektila koje su napravljene širom zemlje nakon američke invazije na Irak, kako bi bili spremni za rat sa SAD-om”, istakao je Marandi.

 

Marandi je tokom intervjua Izrael nazvao nekoliko puta “nacističkim režimom”, “režimom aparthejda” i “režimom etno-suprematizma” te je optužio medije poput Sky Newsa da podržavaju izraelsku rasističku politiku o “superiornoj rasi” umjesto da su na strani borbe za ljudska prava i jednakopravnost. Također, iranski profesor je istakao kako Izrael ne smatra državom rekavši da je to samo kolonija.

Na pitanje šta bi bilo ako bi se SAD uključile u sukob, Marandi je odgovorio da bi to bila “glupa pogreška” i da bi Amerikanci bili “izbrisani” sa Arapskog poluostrva.

“Globalna ekonomija bi kolapsirala zbog situacije sa naftnim tržištem. Amerika treba prestati sa svojom arogantnom poltikom”, upozorio je on.

Ko je Seyed Mohammad Marandi?

Profesor Marandi je šef Sjevernoameričkih studija na Univerzitetu u Teheranu gdje predaje englesku književnost i orijentalizam. Bio je i savjetnik za iranske nuklearne pregovore u Beču.

Rođen je u Sjedinjenim Državama 1966. godine, a odrastao je u luksuznom kvartu Daytona, Ohio, 1970-ih, prema PBS-u. Njegov otac je Alireza Marandi koji je bio porodični ljekar vrhovnog vođe Ali Khameneija. Marandi je imao 13 godina kada se njegova porodica vratila u Iran nakon što je njegov otac imenovan za ministra zdravlja.

Zbog toga profesor tako tečno priča engleski i čest je sagovornik zapadnih medija. Veliki je navijač NFL tima Dallas Cowboys.

Inače, Seyed Mohammad Marandi se sa 16 godina pridružio paravojnoj dobrovoljačkoj miliciji Basij da se bori u iransko-iračkom ratu. Povrijeđen je četiri puta, dva usljed hemijskih napada.

N1

Nastavi čitati

Najčitanije