Connect with us

Cazin

Cazin: Počinje 56. Kolonija skulptora „Ostrožac 2023“

Published

on

Sa zadovoljstvom najavljujemo jednu od najdugovječnijih likovnih manifestacija u BiH, Kolonija „Ostrožac“, u organizaciji JU „Centar za kulturu i turizam“
Kolonija počinje u subotu, 03. juna i trajaće 8 dana. U okviru programa realiziraćemo radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, koji će demonstrirati izradu skulptura na materijalima prilagođenim za njihov uzrast, a po uzoru na skulpture naših učesnika.
Učešće u Koloniji „Ostrožac 2023“ potvrdili su: akademski kipar iz Crne Gore Ljubodrag Mrdović profesori Samir Sućeska i Darko Šobot sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, kao i 5 studenta kiparstva, Dalila Ćehajić, Jasmina Marković, Dino Tozo, Berina Vareš i Juraj Lukas Capor, poručuju iz Centra za kulturu i turizam Cazin.

Cazin

Pijani mladić u Cazinu napao zaštitara

Published

on

By

U prostorijama Lutrije BiH u Cazinu, dogodio se incident prilikom kojeg je napadnut zaštitar agencije “Bakrač Security” od strane pijanog mladića poznatog kao H.E.

Prema informacijama dobijenim od očevidaca, H.E. je ušao u Lutriju u pijanom stanju. S obzirom da je već bio poznat po problematičnom ponašanju, zaštitari su ga zamolili da napusti prostoriju.

Međutim, umjesto da posluša uputstva, H.E. je odbio da napusti prostoriju i umjesto toga napao zaštitara.

U trenutku napada, H.E. je izvukao nož i krenuo prema zaštitaru. Srećom, zaštitar je brzo reagovao i uspio da odbije napad, čime je izbjegnuta ozbiljna tragedija.

Nakon napada, H.E. je pobjegao sa mjesta događaja u nepoznatom smjeru. Međutim, policija je brzom i efikasnom akcijom uspjela da locira i uhapsi H.E., koji je odveden u policijsku stanicu radi daljnjih postupaka.

Nastavi čitati

Cazin

‘Ona je srce naše zajednice’: Cazinjanka Derviša Puškar donirala krv preko 100 puta

Published

on

By

Derviša Puškar iz Cazina je jedna od rijetkih žena koja je darivala krv više od 100 puta.

Ovaj izuzetni čin humanosti i nesebičnosti svrstava je među prave heroje našeg grada. Njena predanost darivanju krvi može spasiti bezbroj života.

Njezina uloga u Crvenom križu Cazin ne može se zanemariti. Kao volonterka, Derviša je bila središnja figura u organiziranju humanitarnih akcija, pružajući podršku obiteljima u nevolji, dijeleći toplinu i osmijeh svugdje gdje je to potrebno. Njezina prisutnost donosi nadu i utjehu, a njezina djela su primjer drugima kako malim gestama možemo učiniti velike promjene.

“Derviša je srce naše zajednice”, komentira jedan od sugrađana. “Njezina posvećenost i ljubav prema ljudima su nevjerojatne. Bez nje, naša zajednica ne bi bila ista.”

Njen primjer motivira i podsjeća na važnost darivanja krvi, te kako male geste mogu imati ogroman utjecaj na živote drugih.

Nastavi čitati

Cazin

Amar Joldić iz Cazina sa sestrom Aminom posjetio Pomozi.ba i donirao 2.000 KM

Published

on

By

Maleni Amar Joldić iz Cazina u pratnji njegove sestre Amine posjetio je naše kolege u Bihaću, kako bi za oboljele drugove i drugarice donirao 2.000 KM.
Mi smo Amaru koji ima usporen psihomotorni razvoj, za pretrage i liječenje u Istanbulu, nedavno donirali isti iznos kako bi uradio neophodne pretrage i dobio adekvatnu terapiju. On nam se na ovaj način želio odužiti prikupljajući novčana sredstva od rodbine.
Mi ovom preslatkom dječaku želimo svu sreću ovoga svijeta i još jednom zahvaljujemo na donaciji, napisali su iz Pomozi.ba.
Nastavi čitati

Najčitanije