Connect with us

Magazin

Kako da odledite meso za samo 5 minuta: Donosimo super trik

Published

on

Kako odmrznuti meso ako želite da ga spremite za ručak, ali ste zaboravile da ga izvadite iz zamrzivača?Možete da se poslužite mikrovalnom pećnicom, ali onda postoji mogućnost da meso prepečete.

Kada imate dovoljno vremena, meso je najlakše odmrznuti u friđideru, a to je ujedno i najsigurnija metoda. Potrebno ga je izvaditi iz vrećice ili ambalaže i staviti na tanjur kako sokovi ne bi kapali po ostalim namirnicama i širili bakterije.

Jedna od većih grešaka je odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi. To su idealne okolnosti za stvaranje bakterija.

Zato primijenite ovaj genijalan trik.

Uzmite dvije metalne posude. Jednu okrenite naopako i na nju stavite meso, na koje ćete onda položiti drugu posudu i napuniti je vrelom vodom. Sačekajte samo pet do 10 minuta i to je to.

Znate li u čemu je trik?

Trik je u tome da je metal, naročito aluminij, odličan provodnik toplote. Voda u loncu koji je na mesu rasporedit će toplinu po cijeloj površini mesa i zato će se brže odmrznuti.

Pečenje smrznute piletine ili drugog mesa jedan je od najsigurnijih načina pripreme, jer se prvo zagrijava vanjski dio, a dužim kuhanjem zagrijava i unutrašnjost. Svakako treba izbjegavati prženje ili pečenje velikih komada smrznutog mesa i peradi te samo pazite da se se meso dobro termički obradi kako bi se elimirale sve bakterije.

Cazin

Đula Drini najavljuje veliki koncert u Cazinu, specijalni gost Dragan Stojković Bosanac

Published

on

By

Đula najavljuje veliki koncert u rodnom gradu.
Dragi moji, u organizaciji grada Cazina održat ćemo koncert na trgu 01.juna, a specijalni gost će biti moj mentor Dragan Stojković Bosanac od kojeg sam mnogo naučila, i orkestar mog oca Enesa Velića.
Samim tim zahvaljujem se svima na ogromnoj podršci kroz takmičenje, još dva kruga je ostalo do FINALA, a ja ću se potruditi da dam svoj maksimum do kraja, napisala je na svom Facebook profilu Đula Drini.
Nastavi čitati

Cazin

Đula Drini pokidala u „Zvezdama Granda“, Bosanac puca od ponosa: „Ti si gotov proizvod“

Published

on

By

Đula Drini, Cazinjanka koja je oduševila žiri i od samoga početka ovosezonskog takmičenja Zvezda Granda važi za jednu od favoritkinja.

Bilo je u prošlim krugovima uspona i padova, dobrih i odličnih nastupa. Najčešće je direktno prolazila u naredni krug, a onda je došao pad u pjevanju i izvedbi pa je put do narednog kruga išao preko baraža.

Večeras, u jedanaestom krugu, pred ulazak u četvrt finale ovog sjajnog regionalnog takmičenja, Đula je nastupila sa tri pjesme koje je ranije izvodila u dosadašnjem dijelu takmičenja. S druge strane takmičarka Jelena Prole, s kojom je u jednom momentu Đula i zaigrala kolo tokom izvođenja pjesme Večera.

-Dobre ste bile i jedna i druga. Ne znam zašto je Đorđe rekao da je konj, da li je ćorav ili nije, on je konj, ali sve je u redu. Prole, odlična si bila, baš napreduješ. Malo da središ to kao što ja sredim sa mojom kandidatkinjom i to će biti super, komentirao je Bosanac.

Vodeo pgledajte OVDJE

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Published

on

By

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje se održavalo u Malmeu. Njihov predstavnik Nemo s pjesmom “The Code” osvojio je 591 bod.

Pobjednik je odlučen na temelju glasova stručnog žirija i glasova publike u omjeru 50:50. Nakon glasova žirija prva je bila Švicarska odnosno njen predstavnik Nemo s pjesmom “The Code”.

Na drugom mjestu je Hrvatska sa 547 boda. Treće mjesto zauzela je Ukrajina sa 453 boda. Najgore je prošla Norveška koja se našla na samom kraju sa 16 bodova, ispred nje su Austrija i Slovenija sa 24 odnosno 27 bodova.

Švedska, Ukrajina, Njemačka, Luksemburg, Izrael, Litvanija, Španija, Estonija, Irska, Latvija, Grčka, Velika Britanija, Norveška, Italija, Srbija, Finska, Portugal, Armenija, Kipar, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, Gruzija, Francuska i Austrija borile su se za pobjedu na Eurosongu.

I Nizozemska je trebala nastupati pod rednim brojem pet, ali je njihov predstavnik Joost Klein diskvalificiran nakon navodnog incidenta koji se dogodio u backstageu. Naime, Kleina je jedna žena iz produkcijske ekipe prijavila švedskoj policiji da ju je zastrašivao.

Voditeljice ceremonije finala u Malmo Areni bile su Petra Mede i Malin Akerman, dvojac koji je bio domaćin i obje polufinalne večeri.

Nastavi čitati

Najčitanije