Connect with us

Cazin

Dramatični incident ispred ugostiteljskog objekta u Cazinu: Razbili mu šajbu na Golfu, on otišao kući po pušku, napao i policajce

Published

on

Drama se odigrala prije nekoliko dana ispred jednog od ugostiteljskih objekata u Cazinu, ostavljajući prisutne u šoku. Prema očevidcima, muškarac po imenu S.E. je iznenada stigao pred objekat, noseći sa sobom lovačku pušku.

Pomenutom S.E. su u toku dana, navodno, razbili šajbu na Golfu. On je potom odvezao Golfa kući i vratio se s lovačkom puškom.

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac kada je S.E. otvorio gepek automobila i počeo izvlačiti pušku. No, hrabri policijski službenici su promptno reagovali, brzo pristigli na mjesto događaja i spriječili dalju eskalaciju situacije.

Nažalost, sukob između muškarca i policije nije mogao biti izbjegnut, pri čemu je jedan od policajaca zadobio manje tjelesne povrede. Ipak, zahvaljujući odlučnoj akciji policijskih službenika, S.E. je bezbjedno uhapšen i sproveden u prostorije policijske stanice Cazin.

Ovaj dramatični incident će sigurno ostati u sjećanju svim svjedocima koji su bili prisutni ispred ugostiteljskog objekta. Njihovim hrabrim i brzim reagovanjem, policajci su osigurali sigurnost i mir u zajednici, pokazujući kako je njihova uloga od vitalnog značaja za očuvanje reda i bezbjednosti.

BiH

Ogrešević prozvao SDA: “Bošnjaci nisu vlasništvo jednog čovjeka ili jedne stranke”

Published

on

By

Povodom incidenta na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH reagirao je i predsjednik stranke NES, Nermin Ogrešević.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Bošnjaci nisu vlasništvo jednog čovjeka ili jedne stranke! Zašto je Muamer Zukić pozvao Bošnjake na bojkot i napuštanje sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH? Zašto bi neko napustio sjednicu kada može pomoći penzionerima ili žrtvama nasilja u porodici?

Baška to što su delegati okupljeni oko SDA na prošloj sjednici Doma naroda Federacije BiH zagorčali život poljoprivrednicima.

Je li to za SDA penzioneri, poljoprivrednici i žrtve nasilja u porodici nisu bošnjački nacionalni interes?

Za NES jesu! I to u samom vrhu nacionalnih interesa. To je patriotizam”, rekao je Nermin Ogrešević.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: Premijera filma ‘Kolaps uspjeha’ – U glavnim ulogama Dalila Ćatić i Nedim Ćoralić

Published

on

By

U Cazinu premijera filma  Kolaps uspjeha.
Glavni glumci ovog tragičnog filma su Dalila Ćatić i Nedim Ćoralić koji prikazuju bratsko-sestrinski odnos kroz priču koja je zasnovana na gotovo istinitom događaju.
Radi se o mladoj djevojci koja želi da uspije na poljima umjetnosti, ali je životne okolnosti sprečavaju.
Film je nastao samoinicijativno.
Pisan je na dva jezika – njemački i bosanski, a radnja je smještena u dvije države BIH i Austriji. Dalila Ćatić se pojavljuje i kao producentica filma.
Premijera je zakazana za subotu, 22. juna 2024. godine, u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ Cazin, sa početkom u 20:00 h.
Cijena ulaznice iznosi 5 KM.
Nastavi čitati

Cazin

Otac Đule Drini nakon finala “Zvezda Granda”: “Tatin Tajson koji će mnogo mečeva osvojiti”

Published

on

By

Sezona “Zvezda Granda” završena je prije nekoliko dana, a još uvijek pristižu reakcije finalista, članova njihovih porodica i publike.

 

Sada se oglasio Enes Velić, otac Đule Drini, koja je na kraju osvojila 6. mjesto.

– Tatin Tajson koji će mnogo mečeva osvojiti – napisao je Velić uz fotografiju s kćerkom.

Podsjetimo, Đula Drini se tokom finala na sceni pojavila u bademantilu na kojem je pisalo “Tajson”, dok je svirala čuvena numera iz filma “Rocky”.

Inače, otac Đule Drini je poznati harmonikaš i producent, pa je tako pored njenog mentora Dragana Stojkovića Bosanca najviše učestvovao u biranju repertoara za nastupe u proteklim mjesecima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli EvKRIGER (@enesvelic)

Nastavi čitati

Najčitanije