Connect with us

Magazin

Ovako umjetna inteligencija zamišlja ljude za 1000 godina, rezultati su zastrašujući (FOTO)

Published

on

KORIŠTENJE umjetne inteligencije za stvaranje prosječne ili najstereotipnije slike o određenim stvarima trenutno je prilično omiljena igračka na internetu, a UNILAD je odlučio “zaviriti” u budućnost. Ili barem ono što umjetna inteligencija misli da budućnost donosi ljudskoj rasi za otprilike 1000 godina, pod uvjetom da još postojimo.

Odlučili su zamoliti AI program Midjourney da napravi neke slike onoga kako procjenjuje kako će ljudska bića izgledati za 1000 godina od sada, a možda vam se neće svidjeti predviđanje koje je napravio. Prema AI-ju, moda budućnosti uključivat će pokrivanje naših lica mrežom žica i vrtećih motora.

To ima prilično uznemirujuće implikacije za naš odnos s tehnologijom tijekom ovog tisućljeća, budući da se čini da slika umjetne inteligencije pokazuje da je ona zavladala i našim licem. Čini se da je čovjek iz 3000. godine žrtvovao kožu svog lica kako bi napravio mjesta za svu tu futurističku tehnologiju i to izgleda prilično uznemirujuće.

 

 

On stvarno ne izgleda nimalo sretno, ali čini se da je umjetna inteligencija uvjerena u svoje predviđanje da ćemo ovako izgledati za otprilike 1000 godina i toga su se držali na drugoj slici koju su stvorili. Možda će ovakvi biti društveni standardi ljepote za 1000 godina – morat ćete pokazati koliko ste žica uspjeli pričvrstiti na svoje lice, a imati kožu na tom licu nije obavezno.

Nadamo se da ovo nije budućnost standarda ljepote, ali među generiranim slikama čak i ona lica u koja nisu instalirane žice još uvijek izgledaju prilično zastrašujuće. Među rezultatima nalazi se mali broj normalnih lica, a tu su i Morloci koje vidite na dva srednja mjesta u donjem redu.

Index.hr

Magazin

Karleuša opet napada Severinu: “Žene tog kalibra mogu da prodaju vjeru za nevjeru i novac”

Published

on

By

Jelena Karleuša je sinoć gostovala u emisiji “Ćirilica” te se ponovo obrušila na Severinu koju je ranije napala zato što je izjavila da je u Srebrenici bio genocid.
Navela je kako ona ne poznaje Severinu, da je jednom prilikom prošla pored nje i da je ne poznaje.”Pričati o ženama tog kalibra, koje mogu da prodaju i vjeru za nevjeru i za novac… Nije ta tamena ni mjesto ni vrijeme s ovakvim državnicima i ljudima. Ne zaslužuju oni takvu tabloidnu temu, a ona je tabloidna”, izjavila je Karleuša dok je u istoj emisiji gostovala s Aleksandrom Vučićem, Ivicom Dačićem i Draganom J. Vučićevićem.

Između ostalog tvrdi da nema problem sa Severinom.

“Ona ima sukob sa zemljom iz koje vuče korijene. Ja ne vjerujem u priču da jedan narod za nešto može da bude kriv i ima izvršnu moć”, kazala je.

Vučićević je naveo da su Severinini “deda, otac, bivši muž i sin Srbi”, a da ona “napada Srbe”, na šta se Karleuša nadovezala:

“To sam ja i napisala, a ona je mene napala strašno. Ja njoj ne mogu da objasnim. Smatram da se istina koju ja govorim ne može kupiti ni platiti. Mi smo vidjeli gdje ona radi i pjeva. Svako ko je plati, ona tu pjeva i podržava tu politiku. S druge strane, ona mora da zna da kad se brani svoja zemlja, to ne košta, to se osjeća. To nije neprijateljstvo prema drugim zemljama i religijama”, ispričala je.

Podsjećamo, Severina je prije nekoliko dana odgovorila na Karleušine uvrede.

“Velika muka natjera čovjeka na tugu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad”, navela je.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) BMW-ovom tvornicom patroliraju robotski psi, evo što traže

Published

on

By

BMW-OVIM proizvodnim pogonima patroliraju robotski psi koji paze na sigurnost radnika i strojeva.

Četiri robotska psa uvedena su u proizvodni proces tvornice Hams Hall u Velikoj Britaniji. Izradio ih je Boston Dynamics, ista ona tvrtka koja radi i humanoidne robote za američku vojsku. Tvrtka je sada u vlasništvu Hyundaija, a ova suradnja stigla je na inicijativu BMW-a.

Robotski psi koriste se za nadzor prostora tvornice. Opremljeni su senzorima i kamerama putem kojih mogu detektirati pregrijavanje strojeva i curenje industrijskih plinova uključujući komprimirani zrak. Iz BMW-a ne spominju nadzor radne atmosfere i samog učinka pa ćemo vjerovati da su ovi roboti tu samo zbog sigurnosti radnika.

Iako pomalo jezoviti, posebno za poklonike SF-a i djela poput Fahrenheita 451, ovi roboti nose simpatično ime SpOTTO, a kao aluzija na dvije osobe. Prvi je Gustav Otto, jedan od utemeljitelja BMW-a, a drugi Nikolaus, njegov sin i izumitelj četverotaktnog motora s unutrašnjim izgaranjem, piše Index.

SpOTTO detektira opasne situacije, a može se penjati stepenicama. Za njega bi u budućnosti moglo biti više poslova, uključujući čitanje analognih kontrola, ali nadamo se da neće cinkariti radnike ili prikupljati osobne i biometrijske podatke.

Nastavi čitati

Magazin

Makedonski pjevač Amar Ismani ubijen u Skoplju

Published

on

By

Makedonski mediji su objavili da je pjevač Amar Ismani sinoć ubijen u Skoplju. Dvije osobe su povrijeđene nakon obračuna.

Nezvanično je objavljeno da je policiji sinoć u 23:40 prijavljeno da je došlo do pucnjave na Bulevaru Nikole Kareva u kojoj ima povrijeđenih.

Osoba s inicijalima T. A. je s povredama koje su nastale iz vatrenog oružja prebačena u Opću bolnicu Sv. Naum Ohridski. Urgentni centar je u 23:51 javio da su primljene dvije osobe inicijala O. B. i A. I. koje su također imale prostrelne rane.

Nakon ponoći je objavljeno da je Amar Ismani preminuo. Fanovi se opraštaju od njega na društvenim mrežama.

Na Instagramu ga je pratilo više od 300.000 ljudi. Neke od njegovih poznatijih pjesama su: “Pray”, “Ti je”, “Sjom mo”, “Ferrari”, “Kujtimet” i druge.

Nastavi čitati

Najčitanije