Connect with us

BiH

Cerić upozorava: ‘Mi smo, braćo moja, u opasnost po goli život ako se odmah ne probudimo i organiziramo’

Published

on

Bivši reisul-ulema Mustafa ef. Cerić oglasio se komentarom na društvenim mrežama u kojem se osvrnuo na nedavnu objavu dokumenata Države agencije za istrage i zaštitu iz kojih se vidi da Tužilaštvo BiH provodi istražne radnje protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića po pitanju revizije presude protiv Srbije te nesprovođenja tzv. presude Ljubić.

Cerićev komentar prenosimo u cjelosti:

Braćo moja,

Dvije anonimne prijave na koje se poziva državno tužilaštvo kako bi tražilo informacije o Bakiru Izetbegoviću zbog revizije tužbe Srbije i zbog neprovođenja presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u slučaju ‘Ljubić’ nema nikakve veze s Bakirom.

Ovaj udruženi istraživački poduhvat državnog tužilaštva ima veze sa svima nama, koji smo ustali da se branimo od srpske i hrvatske agresije na našu zemlju i koji smo preživjeli srpski genocid i hrvatski udruženi zločinački poduhvat.

Mi smo, braćo moja, u opasnost po goli život ako se odmah ne probudimo i ako se planski ne organiziramo radi individualne i kolektivne zaštite od brutalne agresije i opsade, koja se nad nama nadvila u vidu psihološkog rata, koji je smrtonosniji od fizičkog.

Braćo moja, zar ne čujemo vapaj Udruženja žrtava genocida, koji se osjećaju nezaštićeni i izloženi brutalnim napadima od strane ‘odgovornih za višestruki udruženi zločinački poduhvat i genocid’, želeći da ‘represijom i silom zauvijek ugase glas žrtava genocida’. 

Mi smo spremni da čujemo njihovo pokajanje i obećanje da neće ponoviti genocid nad nama pa da im oprostimo, ali oni nisu spremni da nam oproste što smo preživjeli njihov genocid i udruženi zločinački poduhvata pa nas sada na temelju anonimnih prijava ispituju i istražuju kako bi nas ponizili i ubili u pojam da nam više nikad ne padne na pamet da se borimo za našu slobodu, čast, naciju i državu. 

Oni hoće da nas ‘ubijede’, tj., da nas ubiju u pojam, a ne da nas ‘uvjere’ u zdrav razum da je Alija Izetbegović bio u krivu što nas je poveo u borbu za našu bosansku slobodu i naše bosansko pravo da imamo bosansku naciju/državu, koju smo spremni dijeliti s drugima, ali nismo spremni biti ni nacionalni ni državni otpadak kako su nas cijelo jedno stoljeće tretirali, a mi šutjeli i trpjeli. 

E, sada kada smo i nacionalno i državno postali samosvjesni i nacionalno-državno otporni na njihov udruženi eksterminacijski/istrebljivački plan (što je više i od samog genocida) za naše konačno nacionalno i državno uništenje i poništenje, oni to, iz svog nacionalističkog i šovinističkog bijesa, ne mogu da podnosu pa se služe raznim varkama i zamkama kako bi nam ogadili naše nacionalno političko vodstvo, naše bosansko patriotsko jedinstvo i naše moralno i duhovno svojstvo. 

Oni među nama koji pristaju na te njihove ‘varke’ i ‘zamke’ radi ličnih interesa i pohlepe za vlašću po svaku cijenu, trošeći dragocjenu energiju nacionalno-državnog i patriotskog potencijala, misleći da će ih ‘relaksacijom’ i ‘odgađanjem’ nezaobilaznih tema kao što su genocid i udruženi zločinački poduhvat umiliti te misleći da će ih svojim odobravanjem i šutnjom na anonimne prijave političkih konkurenata pridobiti, snose povijesnu odgovornost, koje možda trenutno nisu svjesni, ali njihovi potomci će zasigurno biti svjesni i sramotno se osjećati.  

Braćo moja, mi smo u opasnosti!

Moramo se ozbiljno presabrati! 

Dok nije kasno, ako već nije kasno! 

Allahu Svemogući, osnaži nam volju za jedinstvo misli i akcije! Amin!”, napisao je Cerić.

BiH

Stravični detalji zločina u Tuzli: Evo šta je ubica napisao na vratima stana, dvogodišnje dijete sjekirom ubio u krevetiću!

Published

on

By

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se bacio sa zgrade, počinio je brutalan zločin kakav ne pamte ni najstariji policijski službenici i istražitelji, otkriva portal “Avaza”.

 

Stan u kojem je počinjen zločin ledi krv u žilama. Čičkušić je zločin počinio sjekirom, a da stvar bude šokantnija – otac monstrum, koji je ubistvo u detalje isplanirao, sjekiru kupio na pijaci, dvogodišnje dijete je ubio u dječijem krevetiću!

Ćošak stana

No, tome nije bio kraj. Drugo dijete od devet godina ubio je u ćošku stana. Majka Amela je sve pokušala spriječiti, ali nije uspjela.

Policija je pronašla prodavača koji je prodao sjekiru Mujagi, ali nije mogao ni slutiti zašto mu je ona potrebna. Sjekiru je kupio na pijaci kod “Hameta”.

 

Tužilaštvo TK zvanično je potvrdilo da je pronađena sjekira u stanu koja je poslana na vještačenje. Ovakav zločin dugo nije viđen na ovim prostorima.

Jeziva poruka

Osim toga, a što smo i objavili, ubica je na vratima stana ostavio poruku. U jednoj od poruka, napisanoj olovkom, između ostalog piše:

.J**em vam familiju, za sve ste vi krivi!

Za sada nije poznato na koga se poruka odnosi. Navodno, upućena je rođacima iz Njemačke koji su mu pomogli da nađe posao u ovoj državi. Na jednoj od poruka se navodno pojedincima “zahvalio” za pomoć.

Nastavi čitati

BiH

Dodik: Tražili smo da položimo vijence u Srebrenici, ono što se tamo desilo je bila ozbiljna greška

Published

on

By

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će u četvrtak, 23. maja sjednica Vlade RS-a biti održana u Bratuncu gdje će položiti vijence srpskim žrtvama iz rata. To je zakazano na dan glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.  
“Takođe, tražili smo od Memorijalnog centra u Potočarima da dođemo u Srebrenicu i da položimo vijence žrtvama. Još nismo dobili zvaničan odgovor. Podsjećam da sam već bio u Potočarima i da sam položio vijence i ponavljam da je ono što se desilo u Srebrenici bila ozbiljna greška tadašnjeg rukovodstva. S druge strane, bošnjački političari nikad nisu odali počast žrtvama Srbima”, rekao je danas Dodik.Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici će se održati 23. maja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka. U New Yorku trenutno borave i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva Željko Komšić.

Srbija i Rusija pokušavaju da što više država ubijede da glasaju protiv obilježavanja genocida u Srebrenici na međunarodnom nivou, a Mađarska je najavila da će biti protiv rezolucije.

Kako Klix.ba saznaje iz diplomatskih izvora broj kosponzora rezolucije o Srebrenici se do ovog trenutka popeo na 38, a moguće je da još neke od država se pridruže u naredna dva dana.

Nastavi čitati

BiH

(FOTO) Grmljavinsko nevrijeme praćeno ledom sručilo se na dijelove BiH i nastavlja svoj pohod

Published

on

By

U jednoj od svojih objava BH Meteo je objavio fotografiju dolaska nevremena u Prnjavor uz popratni komentar u kojem su napisali samo jednu riječ – strašno

Grmljavinsko nevrijeme praćeno ledom zahvatilo je pojedine dijelove Bosne i Hercegovine. Kako javlja BH Meteo, trenutno je na najvećem udaru sjeverni i sjeveroistočni dio naše zemlje.

– Jako nevrijeme proteže se od Stanara preko Prnjavora ka Laktašima i kreće se dalje prema sjeveru ka Srbcu, Derventi, Brodu. Druga jaka ćelija kod Tuzle kreće se ka Brckom i Bijeljini, piše BH Meteo.

Grad u Stanarima/BH Meteo

U međuvremenu građani na društvenim mrežama objavljuju fotografije nevremena koje se približava njihovim mjestima. Tako se mogu vidjeti fotografije iz Dervente, okoline Prnjavora…

U jednoj od svojih objava BH Meteo je objavio fotografiju dolaska nevremena u Prnjavor uz popratni komentar u kojem su napisali samo jednu riječ – strašno.

Nastavi čitati

Najčitanije