Connect with us

Cazin

Burna protekla 24 sata u Cazinu, čak devet policijskih intervencija

Published

on

U proteklih 24 sata, na području Grada Cazin, dogodile su se različite pojave i događaji koji su zabilježeni i obrađeni od strane nadležnih institucija.

Policijska stanica Cazin imala je 9 intervencija u ovom vremenskom razdoblju. Od toga su zabilježena 2 krivična djela, jedno vezano uz posjedovanje opojnih droga kod jedne osobe i drugo za tešku krađu u pokušaju u mjestu Gornji Nuhići. Također, zabilježeni su i incidenti koji se odnose na javni red i mir, uključujući stvaranje buke iz vozila puštanjem glasne muzike, omalovažavanje i pokušaj spriječavanja izvršenja radnji službenog lica, naglo pokretanje i škripa vozila te drsko ponašanje jednog lica prema drugom. Također, zabilježene su i tri saobraćajne nesreće koje su rezultirale materijalnom štetom, a jedan motociklist zadobio je lakšu tjelesnu povredu.

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala nikakvih izvještaja o intervencijama, što znači da je stanje bilo mirno u tom smislu.

Hitna služba Doma zdravlja imala je ukupno 123 pregleda, od čega su 6 bila zbog povreda koje su zahtijevale korištenje saniteta.

Što se tiče opskrbe vodom i električnom energijom, JKP Vodovod izvještava da je snabdijevanje vodom bilo uredno, dok je podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavijestila kupce da je snabdijevanje električnom energijom za dan 24.07.2023. bilo uredno.

Odvožnja komunalnog otpada odvijala se prema redoslijedu odvožnje, što znači da su komunalne usluge također bile uredne.

Što se tiče stanja na cestama, napomenuto je da je sezona godišnjih odmora u punom jeku, što je rezultiralo smanjenom frekvencijom vozila u gradskim zonama, ali i pojačanim intenzitetom saobraćaja na većini graničnih prelaza. Vozači su pozvani na maksimalni oprez, održavanje odstojanja između vozila i izbjegavanje rizičnih preticanja. Magla je prisutna na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu, pa je upozorenje na smanjenu vidljivost.

Navedeno je i da se sporije saobraća na nekim magistralnim putevima zbog radova, kao i da je potrebno obratiti pažnju na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, gdje je cesta slegla pa je u funkciji samo jedna traka, s ograničenjem brzine na 20 km/h.

Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila je pojačan na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Hum i Zupci, dok na ostalim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije