Connect with us

Cazin

Servisne informacije: Policijska stanica Cazin imala ukupno 4 intervencije

Published

on

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko pojava i događaja:

Policijska stanica Cazin je imala ukupno 4 intervencije. Nije bilo prijavljenih krivičnih djela, ali je zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. U 19:00 sati, na ulici cazinskih brigada, prijavljeno je naglo startovanje i pokretanje vozila uz škripu i buku.

Zabilježene su tri saobraćajne nezgode. Prva se dogodila u 12:30 sati na parking prostoru ROBOT, Ćoralići, gdje su se sudarila dva motorna vozila, ali nije bilo povrijeđenih osoba, samo materijalna šteta. Druga nezgoda dogodila se u 13:00 sati na parking prostoru kod Bakija, u Ćoralićima, također sudar dvaju motornih vozila, ali bez povrijeđenih, samo materijalna šteta. Treća nezgoda se dogodila u 18:00 sati na ulici generala Izeta Nanića, gdje su se također sudarila dva motorna vozila, ali bez povrijeđenih, samo materijalna šteta.

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala izvještaj o intervencijama, jer je situacija bila mirna.

Hitna služba Doma zdravlja Cazin imala je ukupno 89 pregleda i 11 prevoza pacijenata u sanitetskim vozilima zbog povreda.

Vodosnabdijevanje je bilo uredno, kao i električno snabdjevanje, prema obavijesti podružnice “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin.

Odvožnja komunalnog otpada odvijala se po redu.

Na cestama u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćalo se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Očekivao se pojačan promet vozila tokom dana, posebno na putevima prema jugu i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila zamolili su da se isključe iz saobraćaja ako primijete dugu kolonu vozila iza sebe, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog radova, sporije se vozilo na nekoliko magistralnih puteva: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, kao i na ulazu u Hadžiće.

Na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) bila je u funkciji samo jedna traka zbog slijeganja ceste, a brzina je bila ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nije bilo zadržavanja duljih od 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

Vijest koja je rastužila brojne Cazinjane: Preminuo je Husein Badić

Published

on

By

Preminuo  je preselio Husein Badić, naš gradski fotograf, koji je ostavio neizbrisiv trag, javljaju Novosti iz Cazina.

Svojom strastvenom posvećenošću bio je prisutan na gotovo svim događajima, bilježeći gradski život s posebnom pažnjom.

Poznat po sposobnosti da svojom kamerom uhvati suštinu svakodnevnice, Husein će biti zapamćen ne samo po fotografijama, već i po toplini kojom je prilazio svom poslu.

Neka mu je vječni rahmet.

Nastavi čitati

Cazin

Kino na otvorenom u Starom gradu Ostrožac: Vrhunski filmovi u veličanstvenom ambijentu

Published

on

By

Dragi ljubitelji filma i čarobnih ljetnih večeri,

Pozivamo vas da nam se pridružite na još jednom događaju kojeg smo pripremili za vas – Kino na otvorenom u veličanstvenom ambijentu Starog grada Ostrožac! 

Pripremili smo za vas izbor vrhunskih filmova koji će vas nasmijati, razveseliti, inspirirati i očarati. Provedite nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji, uživajući u magiji filmskog platna i jedinstvenoj atmosferi naše kulturne baštine.

Ponesite svoje dekice, udobne stolice i dobru volju. Hrana i piće će biti dostupni na licu mjesta, a ne zaboravite i na fotoaparat ili mobitel kako biste zabilježili ove posebne trenutke! 

Uskoro vam donosimo informacije o prvom terminu prikazivanja filmova.

Vidimo se u najljepšem kinu pod zvijezdama, naveli su iz Centar za kulturu i turizam Cazin.

Nastavi čitati

Cazin

Zabilježene dvije policijske intervencije u protekla 24 sata u Cazinu

Published

on

By

Izvještaj za područje Grada Cazin za protekla 24 sata

Policijska stanica Cazin

  • Intervencije: 2
    • Javni red i mir: 2 slučaja
      • 08:00 sati, mjesto Ćoralići: drsko ponašanje od strane jednog lica
      • 19:40 sati, mjesto Majetići: vika, galama i drsko ponašanje od strane jednog lica
  • Krivična djela: 0
  • Saobraćajne nezgode: 0

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin

  • Intervencije: 0
    • Opis: Mirno

Zdravstvene usluge

  • Pregleda: 72
  • Povreda: 5
  • Korištenje saniteta: 5

Vodosnabdijevanje

  • Snabdijevanje vodom je uredno prema informacijama iz JKP Vodovod Cazin.

Elektrosnabdijevanje

  • Podružnica „Elektrodistribucije“ Bihać, PJD Cazin obavještava kupce da je dana 05.07.2024. godine planiran prekid isporuke električne energije za slijedeća trafo-područja:
    • Huremagići 2 – NNI prema Križu, od 08:30 do 15:30 sati

Komunalne usluge

  • Odvoz komunalnog otpada odvija se po planiranom redu.

Stanje na cestama (05.07.2024. u 06:30 sati)

  • Saobraćajna situacija: Povoljni uvjeti za vožnju s pojačanom frekvencijom vozila, posebno u blizini većih gradskih centara. Vozači se savjetuju na maksimalan oprez i držanje odstojanja između vozila.
  • Autoput A-1: Zbog izvođenja radova od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na autoput A-1 (uključni krak prema Sarajevu) danas, 04.07.2024., od 12 sati pa do okončanja radova, bit će zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Uključenje će biti preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.
  • Magistralni putevi: Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima saobraća se usporeno.
  • Granični prelazi: Promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Najčitanije