Connect with us

USK

USK – Muškarac napao medicinsku sestru, prijetio da će joj slomiti ruku i da će završiti na portalima

Published

on

U Domu zdravlja Sanski Most, na odjelu Hitne pomoći, dogodio se incident u kojem je medicinsko osoblje napadnuto. Incident se dogodio kada je 45-godišnji muškarac primljen na odjel Hitne pomoći kako bi mu bila pružena liječnička pomoć. Iz nepoznatih razloga, muškarac je počeo prijetiti medicinskom osoblju.

Prema saznanjima, muškarac je uhvatio medicinsku sestru za ruku i prijetio joj, govoreći da će joj slomiti ruku i da će njegove prijetnje završiti u novinama i na portalima. Nakon ovog incidenta, muškarac je napustio odjel Hitne pomoći.

O ovom napadu obaviještena je policija koja će poduzeti daljnje mjere kako bi istražila slučaj i osigurala sigurnost medicinskog osoblja. Napadi na medicinske radnike su ozbiljan problem, stoga se očekuje da će nadležne vlasti poduzeti odgovarajuće korake kako bi zaštitile zdravstvene djelatnike i spriječile slične incidente u budućnosti.

Napadi na medicinsko osoblje nisu samo prijetnja njihovoj sigurnosti, već također otežavaju pružanje potrebne skrbi pacijentima. Stoga je važno osigurati sigurno radno okruženje za medicinske radnike kako bi mogli nastaviti obavljati svoj posao s punim povjerenjem i posvećenosti pacijentima.

Foto: Ilustracija

USK

Slučaj u Krajini: Lugar uhvatio muškarce u ilegalnom prijevozu drva, oni mu prijetili

Published

on

By

U mjestu Stabandža, općina Velika Kladuša, došlo je do incidenta kada je lugar uhvatio muškarce B.S. i B.A. u ilegalnom prijevozu deset kubika drveta.

Naime, lugar je uhvatio B.S. i B.A. u ilegalnom prijevozu posječenog drva. Umjesto da ilegalno posječeno drvo prevezu na lager Šuma USK, kako im je sugerirao lugar, B.S. i B.A. su odbili izvršiti tu radnju te su čak počeli prijetiti lugaru.

 

 

Nakon obavještenja policije, policijska patrola je stigla na mjesto događaja. U prisustvu policije, B.S. i B.A. su se smirili te im je naređeno da posječeno drvo prevezu na lager Šuma USK.

Nastavi čitati

USK

Nova “zamka” za vozače, u Krajinu stigli “metalni” policajci! (FOTO)

Published

on

By

Zahvaljući projektu CIVITAS “Ja građanin” učenici kladuške Gimnazije danas su, zajedno sa PS Velika Kladuša i JKUP Komunalije d.o.o Velika Kladuša, izvršili postavljanje četiri metalna policajca u blizini osnovnih i srednjih škola.

Metalni ili lažni policajci imaju psihološki efekat na vozače i upozoravaju ih da uspore i prilagode uvjete vožnje. Ovi policajci policajci su donirani od strane BIHAMK-a, koji je također donirao i letke koje su učenici ranije podijelili.

Učenici III2g su obavili mnoge aktivnosti u cilju poboljšavanja sigurnosti u saobraćaju, a neki od njih su edukacije predškolskog uzrasta, inicijative za postavljanje vibracionih traka, povećanje broja policijskih službenika u zoni škole“ – navode učenici kladuške Gimnazije.

Dodaju da su iznimno zahvalni svim građanima koji su ih podržali i njihove ideje, kao i institucijama koje su im izašle u susret.

„Posebne zahvale idu PS Velika Kladuša, JKUP Komunalije d.o.o Velika Kladuša, BIHAMK i JP Ceste Federacije BiH. Iako nismo ostvarili željeni rezultat na takmičenju, ponosni smo na naš rad i uloženi trud. Nadamo se da će u budućnosti Velika Kladuša vidjeti još ovakvih projekata.“ – navode u informaciji.

Nastavi čitati

USK

Velika Kladuša: Nepoznate osobe iz autobusa ukrale veću količinu goriva

Published

on

By

U naselju Ponikve, nedaleko od Velike Kladuše, dogodila se krađa goriva iz autobusa firme “Izan trans”.

Incident je otkriven kada je vozač autobusa primijetio nagli pad nivoa goriva na instrument tabli odmah po paljenju vozila. Naknadnim pregledom, vozač je utvrdio da je rezervoar obijen, te da je ukradena značajna količina goriva.

Policijske snage su odmah obaviještene o ovom nemilom događaju te su poduzete mjere kako bi se pronašli počinitelji ovog krivičnog djela.

 

 

IZVOR

Nastavi čitati

Najčitanije