Connect with us

Cazin

Saobraćajna nesreća u Cazinu, učestovala dva motorna vozila

Published

on

U naselju Gnjilavac, u gradu Cazinu, desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva motorna vozila.

U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba, ali su vozila pretrpjela materijalnu štetu.

Prema informacijama koje su dostupne, uzrok ove saobraćajne nesreće je neprilagođena brzina vožnje uslovima na cesti.

Cazin

Cazinjanka Lejla Dervišević doktorirala na Univerzitetu u Americi

Published

on

By

U sjaju akademskih dostignuća, Cazin i Krajina su dobili novi razlog za ponos.

Lejla Dervišević, koja je porijeklom iz Cazina, ostvarila je značajan uspjeh – uspješno je doktorirala filozofiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo veliko postignuće ističe se kao svijetli primjer njene predanosti, istraživačkog duha i posvećenosti obrazovanju.

Lejlin put ka doktoratu nije bio lak. Godine predanog rada, istraživanja i učenja konačno su okrunjene ovim izvanrednim dostignućem. Njena doktorska disertacija predstavlja rezultat ne samo njenih intelektualnih napora već i dubokog angažmana u oblasti filozofije.

Ovaj akademski uspjeh ne samo da ističe Lejlu kao izuzetnog pojedinca, već i kao inspiraciju za mlade ljude iz Cazina i Krajine. Njen primjer pokazuje da uz predanost, trud i želju za znanjem, nema granica onome što se može postići.

Čestitamo Lejli na ovom izvanrednom postignuću! Želimo joj mnogo uspjeha u daljoj karijeri i vjerujemo da će nastaviti inspirirati i utjecati na druge svojim radom i zalaganjem.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: Potpisan ugovor za izradu projekta rekonstrukcije bedemskih zidova u sastavu Starog grada Ostrožac

Published

on

By

Nastavljamo sa naporima na revitalizaciji naših kulturnih spomenika
U cilju implementacije strateških ciljeva razvoja grada Cazina, ali i realizacije plana i programa rada naše Ustanove, danas je potpisan i ugovor za izradu glavnog projekta rekonstrukcije bedemskih zidova, tabija i objekta uz veliku tabiju u sastavu nacionalnog spomenika Stari grad Ostrožac.
Ugovor su potpisali direktor JU „Centar za kulturu i turizam“ Cazin Ermin Beganović i direktor kompanije Ecoplan d.o.o. iz Mostara Marko Puljić, u ukupnom iznosu 93.249,00 KM.
Sredstva koja su predmet ugovora osigurana su kroz projektne aplikacije Ustanove prema Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, kao i iz vlastitih prihoda.
Rok za implementaciju ugovora je 90 dana, nakon čega će biti moguća dalja sanacija nacionalnog spomenika Stari grad Ostrožac, odnosno njegovih zidina. Riječ je o nastavku projekta revitalizacije ovog spomenika, budući da su u prethodnom periodu osigurana sredstva za rekonstrukciju dvorca Lotara von Berksa i uskoro se očekuje početak konkretnih infrastrukturnih radova na ovom dijelu kompleksa.
Nastavi čitati

Cazin

Obavijest JKP Vodovod :Sutra (četvrtak) neki dijelovi Cazina će biti bez vode

Published

on

VAŽNA OBAVIJEST!!!
Zbog radova na održavanju vodovodne mreže doći će do prekida u isporuci vode za sve korisnike koji se snabdijevaju sa rezervoara Šepići ( uže gradsko područje, naselja Slatina, Čizmići, Puškari, Mala Lisa, Klisa i Osmanagići ) u četvrtak 16.05.2024. god. u vremenskom periodu od 05:00 h do 15:00 h.
Zahvaljujemo se našim korisnicima na razumijevanju.
JKP VODOVOD CAZIN
Nastavi čitati

Najčitanije