Connect with us

Magazin

Rimčeva Nevera protiv F1 bolida i najbržeg u Goodwoodu, pogledajte video

Published

on

OVIME je vjerojatno zaključen nastup Rimčeve Nevere u domeni utrka ubrzanja.

Britanski Carwow je u svom tradicionalnom testu u utrci ubrzanja Rimčevoj Neveri priuštio doista opasne rivale. Neveri su sučelili Red Bull Racing RB8, osvajača dvostruke krune 2012. godine, ali i McMurtry Spéirlingom. Potonji je električni sportski bolid s ventilatorom koji je prošle godine doslovno pomeo konkurenciju u Goodwoodu.

Rimčeva Nevera je pobijedila dvije od tri utrke sa stojećim startom, kao i utrku s letećim startom. Pritom u Rimac Automobilima naglašavaju kako je Nevera hipersportski cestovni automobil, ali i luksuzni i udobni GT, dok su Red Bull Racing RB8 i McMurtry Spéirling “automobili usmjereni na stazu“ i kao takvi “remek-djela inženjerstva i tehnologije koja pomiče granice“.

Utrka ubrzanja održana je na jednoj od najduljih pista u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Nevera se borila protiv automobila s ventilatorom koji auto usisava na cestu, te F1 bolidom kojim upravlja rezervni vozač Red Bull Racinga, Liam Lawson.

McMurtry je brže krenuo s crte, ali Nevera ga je stigla završivši neposredno ispred oba druga automobila na četvrt milje. U drugoj utrci Spéirling je završio prvi, a u trećoj je Nevera bila opet najbrža. Dodamo li svemu uspjeh i kod utrke s letećim startom od 50mph do ½ milje, Nevera je postala ukupni prvak s vremenom od 8.4 s za četvrt milje, te najbrži automobil ikada u Carwow utrci ubrzanja. U testu kočenja Nevera očekivano gubi, a Formula 1 pokazuje zašto ima najbrže i tehnološki najnaprednije bolide na svijetu.

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe, rekao je: “Čast je uopće uspoređivati Neveru s ova dva nevjerojatna automobila, s performansama daleko iznad kategorije cestovnih automobila, a još više biti na prvom mjestu. Ovo je rezultat godina predanog rada kako bi se osiguralo da je Nevera ne samo iznimno moćna, već i da je izvanredno upotrebljiva; bilo koji od vlasnika Nevere mogao bi izaći sutra i na četvrt milje poraziti bolida Formule 1. A s naprednim sustavima upravljanja i dinamikom vozila, Nevera je napravljena kao automobil koji je užitak voziti na zavojitim cestama, kao i iznimno brz i uzbudljiv.”

Voditelj Carwow programa Mat Watson rekao je: “Ova usporedba između tri automobila koja obaraju rekorde, uključujući jedan od najdominantnijih F1 strojeva svih vremena, podigla je utrku do neviđenih visina. Bila je to nedvojbeno najuzbudljivija utrka u kojoj sam ikad sudjelovao. Čestitam Rimac timu.”

Nema sumnje, Nevera je pokazala da je najbrža u utrci ubrzanja te joj sada, nakon obaranja svih dosadašnjih rekorda, predstoji da se pokaže i na stazi. Nadamo se kako je nastup na usponu u Goodwoodu bio tek uvod.

index.hr

Magazin

VIDEO Pokušali ukrasti sportske aute, ispali potpuni idoti pa pobjegli

Published

on

By

EPILOG pljačke uvelike podsjeća na filmski serijal Glup i gluplji.

Policija je objavila snimku provale u autosalon Thornton automotive u Doveru u Pennsylvaniji. Dva provalnika u salon su ušla zabivši se sportskim Camarom u staklo izloga. Međutim, tu kreću problemi jer se Camaro zaglavio pa ulov nisu mogli izvući van.

Osim što je Dodge Challenger Hellcat ostao zarobljen u salonu, provalnici su napravili popriličnu štetu zabivši se u golferski autić, koji se pak odbio u Dodge. Uvidjevši da su Camaro oštetili i da je automobil ostao zaglavljen na stepenicama, provalnici su se dali u bijeg i nestali u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta je poprilična, a za nespretnim kradljivcima još se traga.

Index.hr

Nastavi čitati

Magazin

Vlada Hrvatske htjela nagraditi Baby Lasagnu s 50.000 eura, pjevač to odbio prihvatiti

Published

on

By

Na današnjoj sjednici tehničke vlade Hrvatske Andrej Plenković saopćio je kako će nagraditi Baby Lasagnu s 50.000 eura. Međutim, ubrzo po objavi vijesti pjevač se oglasio kazavši da taj novac neće prihvatiti i moli da se donira.

Premijer susjedne Hrvatske htio je nagraditi Baby Lasagnu nakon osvojenog drugog mjesta na Eurosongu, a zbog “ogromne promocije” svoje zemlje.

“Čestitka na fascinantnom uspjehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mjestu, to je najveći uspjeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspjeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu… Želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri”, kazao je Plenković na sjednici.

Screenshot/Instagram

Ubrzo po objavi ove informacije, oglasio se i sam Baby Lasagna te je na svom Instagram profilu kazao da taj novac ne želi prihvatiti.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi – najbitniji i dovoljni – je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, poručio je.

Dalje je u objavi uputio molbu Plenkoviću: “Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Čepulić”. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zabgreb”.

Nastavi čitati

Magazin

Bh. youtuber Amar Velagić nasmijao videom: Kako traže kredit Bosanac, Hercegovac, Dalmatinac…

Published

on

By

Amar Velagić je youtuber poznatiji pod nadimkom Žužon koji redovito nasmijava objavama na društvenim mrežama.

Ovaj put je snimio video u kojem prikazuje na šaljiv način kako traže kredite: Bosanac, Dalmatinac, Hercegovac, Srbin, Hrvat i Makedonac.

@zuzzonn

???????????????????????????????? KOJI STE VI? , MENI JE MAKEDONAC NA KRAJU NAJBOLJI! #zuzon @Lana Poljak

♬ original sound – Amar Velagić

Video je mnoge nasmijao i na TikToku prikupio pola miliona pregleda.”Kralj”, Hercegovac najjači”, “Daj još ovoga”, “Odlična gluma”, “Dalmatinac nije nešto, ostalo top”, “Hercegovac original”, “Bosanac i Crnogorac najjači”, samo su neki od stotinu komentara.

Inače, Amara na Instagramu prati oko 50.000 ljudi, dok je na TikToku ta brojka znatno veća i tamo ima 320.000 pratitelja.

Nastavi čitati

Najčitanije