Connect with us

Cazin

Cazin u protekla 24 sata: Tučnjava migranata u Šturliću, u Begovim Kafanama ugrožavanje tuđe imovine

Published

on

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnijih događaja:

Izvještaj policijske stanice Cazin bilježi četiri intervencije, uključujući dva slučaja krivičnih djela:

  1. U 11:30 sati u mjestu Šturlić došlo je do fizičkog obračuna između migranata, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.
  2. U 18:30 sati u mjestu Begove Kafane zabilježen je incident ugrožavanja tuđe imovine i izazivanja opće opasnosti, pri čemu je jedno lice uključeno.

U kategoriji saobraćajnih nezgoda zabilježeno je ukupno dva incidenta:

  1. U 16:15 sati na parkingu trgovine auto dijelova FW u Šepićima, došlo je do sudara dvaju motornih vozila, s materijalnom štetom, bez povrijeđenih osoba.
  2. U 21:30 sati na lokalnom putu u Ostrožcu, jedno vozilo sletjelo je s kolovoza, također bez povrijeđenih osoba, ali s materijalnom štetom.

Hitna služba Doma zdravlja imala je ukupno 73 pregleda, a prijavljene su tri povrede koje su zahtijevale korištenje saniteta.

Vodosnabdijevanje na području grada je uredno, dok je Elektrodistribucija Bihać planirala isključenje električne energije za određena trafo-područja 7. rujna u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Stanje na cestama je opisano kao suho s umjerenom frekvencijom vozila, osim u gradskim centrima gdje je promet vozila bio pojačan. Magla je mjestimično smanjivala vidljivost, posebno na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozači su upozoreni na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i pozvani su na opreznu vožnju prilagođenu uvjetima na putu. Također, na nekim magistralnim putevima postoje sporiji tokovi saobraćaja zbog radova.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 20 minuta.

Cazin.ba

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije