Connect with us

Sport

Pogledajte kako je Lana Pudar za “dlaku” ostala bez nove zlatne medalje

Published

on

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je srebrenu medalju u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Izraelu u disciplini 50 metara delfin.

Lana je današnju finalnu utrku isplivala u vremenu 26.26 što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto. Ispred nje je samo bila Amerikanka Leah Shackley s vremenom 26.20 i malo je nedostajalo da se naša najbolja sportiskinja okiti novim zlatom.

Prethodno je Lana imala četvrto najbolje vrijeme u polufinalu, te je u finalu pokazala veliki napredak i stigla je do još jednog velikog rezultata.Podsjetimo, Lana je već ostvarila uspjeh u Izraelu budući da je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Ovim nastupom se ne završava prvenstvo za Lanu budući da već sutra ujutro u 9:13 sati pliva kvalifikacionu utrku u preostaloj disciplini – 100 metara delfin.

klix

Sport

Tegeltija kaže da RS dominira u svim sportovima: Sarajevo je otrovna sredina i taj otrov je najveći problem BiH

Published

on

By

Bivši predsjednik FK Borac Banja Luka, Milan Tegeltija, poznat je po svojim izjavama na društvenim mrežama. Ovaj put je kritikovao Sarajevo i nazvao je tokičnom i nefukniconalnom sredinom, ističući da klubovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine ne mogu biti konkurentni klubovima iz Banja Luke i Mostara.

Titula prvaka BiH koju je osvojio FK Borac Banja Luka ne može se smatrati legitimnom zbog niza razloga. Prvo, sramne sudijske odluke koje su viđene tokom sezone unijele su sumnju u regularnost samog takmičenja. Osim toga, postupci pojedinaca iz Borca koji nisu pokazivali poštovanje prema Bosni i Hercegovini kao državi.

Nastavi čitati

Sport

Otpisao je BiH, a sada je Piksi otpisao njega: Samed Baždar neće ići na Euro sa Srbijom

Published

on

By

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na spisku se nalazi 26 fudbalera, a zanimljivo je da na istom nema Sameda Baždara, fudbalera koji se nedavno povezivao sa igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Baždar, inače igrač Partizana, sredinom maja je demantovao navode da će u budućnosti igrati za Zmajeve te je izrazio zahvalnost selektoru Stojkoviću jer mu je omogućio da debituje za Srbiju.

Ipak, na konačnom spisku za Euro nije se našao, a ovo su igrači na koje će Stojković računati.

GOLMANI:

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Mallorca)

Đorđe Petrović (Chelsea)

ODBRANA:

Strahinja Pavlović (RB Salzburg)

Nikola Milenković (Fiorentina)

Miloš Veljković (Werder Bremen)

Srđan Babić (Spartak Moskva)

Uroš Spajić (Crvena zvezda)

Nemanja Stojić (TSC)

SREDINA:

Saša Lukić (Fulham)

Nemanja Gudelj (Sevilla)

Nemanja Maksimović (Getafe)

Ivan Ilić (Torino)

Srđan Mijailović (Crvena zvezda)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Dušan Tadić (Fenerbahce)

Lazar Samardžić (Udinese)

Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Filip Kostić (Juventus)

Filip Mladenović (Panatinaikos)

Andrija Živković (PAOK)

Mijat Gaćinović (AEK)

NAPAD:

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Milan)

Petar Ratkov (RB Salzburg)

oslobodjenje

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Stravičan incident na Formuli 1 u Monte Carlu, potpuno uništen bolid Sergija Pereza

Published

on

By

Na samom startu današnje utrke Formula 1 šampionata u Monte Carlu dogodio se stravičan incident nakon kojeg je potpuno uništen Red Bullov bolid Sergija Pereza.

Već u prvim zavojima dogodila se velika nesreća za Sergija Pereza. Tri bolida su doživjela kontakt, nakon čega se potpuno raspao bolid meksičkog vozača koji je trenutno treći u ukupnom plasmanu.

Prvi je krenuo vozač Ferrarija Charles Leclerc, drugi Oscar Piastri, a treći Carlos Sainz. Šampion Max Verstappen krenuo je sa šestog mjesta na današnjoj utrci u Monte Carlu.

Glavni dio današnjeg ranog incidenta dogodio se kada je Kevin Magnussen zakačio Pereza, koji je potom udario u zaštitni zid. Iz utrke je izbačen još jedan Haasov vozač Nico Hulkenberg.Video možete pogledati i ovdje.

Internet su preplavili snimci koji pokazuju kako nedostaje više od polovine Perezovog bolida. Dignuta je crvena zastava, a više infomacija bit će poznato uskoro.

Nastavi čitati

Najčitanije