Connect with us

Sport

VIDEO Navijači Vojvodine skandirali zločnicu Ratku Mladiću, pogledajte odgovor pristalica Novog Pazara

Published

on

Utakmica Superlige Srbije između Novog Pazara i Vojvodine (3:1) donijela je nova nacionalistička prepucavanja na tribinama, a sve je počelo skandiranjem gostujućih pristalica ratnom zločincu Ratku Mladiću.

U finišu utakmice čulo se “Ratko Mladić” sa dijela tribine sa gostujućim navijačima, što je razbijesnilo domaće fanove koji su uzvratili.

Tako su navijači Novog Pazara uzvratili skandiranjem imena premijera Kosova Albina Kurtija.

Međutim, domaći navijači nisu stali samo na spominjanju Kurtijevog imena, već su nastavili skandiranjem “Ubij Srbina” i “Republika Sandžak”.Novi Pazar je sada na 10. mjestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a samo bod više ima Vojvodina.

Sport

Đoković je pao nakon što je pogođen u glavu: Ova snimka otkriva što se točno dogodilo

Published

on

By

BIZARNA nesreća dogodila se najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokovića na čiju je glavu pala boca dok je potpisivao autograme nakon pobjede protiv Francuza Mouteta u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Iste sekunde nakon što ga je boca udarila u glavu, Đoković je pao na pod nakon čega je prebačen u bolnicu. Redovita konferencija za medije je otkazana zbog, kako se službeno navelo, vrtoglavice i rane na glavi.

Brojni mediji vrlo brzo su objavili kako je sve bio splet nesretnih okolnosti te da je iz ruksaka navijača iz publike, koji je želio dobiti Đokovićev autogram, ispala boca koja je sletjela na glavu srpskog tenisača. To potvrđuje i snimka iz drugog kuta.

Đoković poslao poruku s društvenih mreža

Navedeno je i da bi Đoković trebao normalno nastaviti s igranjem na ATP turniru u Rimu, gdje ga u trećem kolu čeka meč protiv Čileanca Alejandra Tabila. To je potvrdio i sam srpski tenisač objavom na društvenim mrežama.

“Hvala vam na porukama. Bila je ovo nesreća. Dobro se osjećam, odmaram u hotelu s vrećicom leda. Vidimo se u nedjelju”, napisao je Đoković.

Nastavi čitati

Sport

Teška saobraćajna nesreća omiljenog Nigerijca: Brat mu poginuo, žena i dijete kritično

Published

on

By

BIVŠI nigerijski nogometaš Tijani Babangida (50) doživio je tešku prometnu nesreću na autocesti u svojoj domovini, a u nesreći je poginuo njegov tri godine mlađi brat Ibrahim. Tijani je primljen u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, kao i njegovi supruga, sin i kućna pomoćnica, koji su također bili u automobilu. Pojedini mediji tvrde da je Tijani pri svijesti, dok je ostatak obitelji i dalje kritično, ali se oporavlja.

Tijani Babangida bio je reprezentativac Nigerije od 1994. do 2004. te je nastupio na Svjetskom prvenstvu 1998., a najveći trag u klupskom nogometu ostavio je u Ajaxu, čiji je član bio od 1996. do 2003. godine. Zbog svog stila igre i vječito nasmiješenog lica bio je omiljen među pratiteljima nogometa, a ikonski status uživao je među igračima nogometne simulacije Pro Evolution Soccer, gdje je zbog svoje brzine bio jedan od najpoželjnijih nogometaša, piše Index.hr.

Trenutno je Tijani predsjednik nigerijskog udruženja profesionalnih nogometaša. Tragično preminuli Ibrahim također se bavio nogometom. Uglavnom je igrao za afričke klubove, no dogurao je i do nizozemskog Volendama.

Nastavi čitati

Cazin

Prvi međunarodni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024 stiže u Cazin

Published

on

By

Prvi međunarodni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024 stiže u Cazin

U nedjelju, 12. maja 2024. godine, sportska dvorana JU sportskog centra “Salih Omerčević” u Cazinu bit će domaćin prvog međunarodnog rukometnog turnira Cepelin Kup 2024. Domaćin RK „Cepelin“ Cazin je spreman, a organizatori su zahvalni na podršci koju su dobili od lokalne zajednice i partnera.

Rukometni klub Cepelin spreman je za veliki događaj, a zahvaljujući podršci roditelja polaznika koji su pripremili hranu, piće i druge poslastice za sudionike, te JU Sportskom centru “Salih Omerčević” na ustupljenoj dvorani, turnir će biti moguć. Također, iz Kluba se zahvaljuju Gradskom i Kantonalnom Sportskom savezu te Centru za kulturu i turizam Cazin na podršci, kao i mnogim drugim privrednim subjektima koji su podržali ovu manifestaciju. Turnir počinje u nedjelju u 10:00 sati, a svečano otvorenje turnira biti će u 12:00h, ljubitelji rukometa mogu pratiti rezultate, raspored utakmica i ostale informacije na https://www.tournifyapp.com/live/cepelin2024mini/team

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i podrže ovaj sportski događaj i podržite naše mališane u borbi za medalje, naveli si iz kluba.

Nastavi čitati

Najčitanije