Connect with us

Sport

Legendarni Izraelac ogorčen stadionom u Prištini: Igrali smo na svinjcu, a ne nogometnom terenu

Published

on

Nogometaši Izraela su sinoć poraženi u gostima kod Kosova rezultatom 1:0, a najbolji izraelski strijelac u historiji Eran Zahavi je bio brutalan u izjavi nakon meča.

Zahavi, koji je 33 puta bio strijelac u dresu Izraela, je žestoko kritikovao teren na kojem se utakmica odigrala.

“Ovo je svinjac, a ne nogometni teren. Na ovome se nije moglo igrati. Igrači poput nas moraju imati normalne uslove za igranje. Na normalnom terenu možemo praviti šanse, ali ovdje je bilo teško raditi osnovne nogometne stvari, a nije ni da su oni bili naročito dobri”, rekao je bez ustručavanja 36-godišnji Zahavi.

“Znali smo da neće biti laka situacija i nismo uspjeli doći do bodova. Sada ćemo morati pobijediti Rumuniju i Švicarsku”, rekao je Zahavi nakon utakmice u Prištini.

klix

Sport

Je li Bayern teško oštećen protiv Reala?

Published

on

By

 

REAL MADRID je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Na kraju se igralo čak 15 minuta nadoknade, a u zadnjim sekundama De Ligt je zabio nakon dodavanja Mullera, ali je linijski sudac u vrlo tijesnoj situaciji ranije digao ofsajd. Nijemci su podivljali, ali spasa im više nije bilo. Protokol propisuje da linijski sudac ovakvu situaciju pusti do kraja pa da se onda, ako padne pogodak, naknadno uz pomoć VAR-a utvrdi je li bilo zaleđa. Sudac ovdje to nije učinio pa su stoga igrači Bayerna, ali i trener Thomas Tuchel potpuno izgubili živce.

Nastavi čitati

Sport

Borussia Dortmund je prvi finalista Lige prvaka

Published

on

By

Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka.

Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.

U srijedu će Real i Bayern u Madridu odigrati svoj uzvrat polufinala, a u prvom dvoboju je bilo 2:2. Borussiji će ovo biti treće finale Lige prvaka.

U prvom je 1997. s 3:1 pobijedila Juventus, a 2013. je s 2:1 izgubila od Bayerna.

Nastavi čitati

Sport

Šehić se oprostio od dresa reprezentacije BiH: Branio sam boje domovine najbolje što sam mogao

Published

on

By

Golman saudijskog Al Khaleeja Ibrahim Šehić se danas oprostio od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine i to putem društvenih mreža.

Šehić se oglasio porukom na Instagramu gdje je istakao da je od danas najveći navijač reprezentacije BiH.

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao, 55 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i saigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka, a najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve. Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj ćeliji svog tijela”, napisao je Šehić na Instagrau te dodao:

“Odlazak na Svjetsko prvenstvo, osvojen Kirin kup, dvaput prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica. Imamo mi još mnogo toga za pokazati, nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor. Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino, jedna si i jedina”.Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 55 utakmica, a za Zmajeve je debitovao 2010. godine protiv Slovačke.

Nastavi čitati

Najčitanije