Connect with us

Magazin

Najmlađa kćerka Gorana Bregovića odlučila početi zarađivati vlastiti novac, objavila čime se bavi (FOTO)

Published

on

Lulu Bregović, 19-godišnja kćerka Gorana Bregovića i Dženane Sudžuke, je odlučila početi zarađivati vlastiti novac.

Naime, ona je svoje pratitelje na Instagramu obavijestila da se kod nje mogu naručiti za manikir. Živi u Parizu. Cijene se kreću od 20 do 45 eura.

Pažnju je privuklo to što je na fotografiji donji veš u prvom planu. Lulu mnogi hvale zbog njenog zanimljivog modnog ukusa i šminkanja.Kao što je već poznato, Lulina starija sestra Željka se prošle godine vratila iz Beča u Sarajevo i otvorila radnju na Baščaršiji, gdje prodaje ručno rađenu garderobu, nakit i torbe.

Goran i Dženana imaju još dvije kćerke – Unu i Emu. Una je ostvarila svoju prvu ulogu u filmu “Kruna” Vasilija Nikitovića, a Ema je vizuelna umjetnica. Muzičar je ranije u intervjuu kazao da njegova djeca imaju potpunu slobodu izbora te da ih ne želi ograničavati u bilo čemu.

“Moja djeca su, kada su bila mala, u vrijeme Bajrama bile muslimanke zato što su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bile kršćanke jer su i tada dobijale poklone. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. Za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško se u životu od toga izliječiti”, izjavio je.

Magazin

Nevjerovatan trik koji je ‘osvojio’ internet: Samo 3 kašike ove namirnice mogu vratiti odjeći boju?

Published

on

By

Vjerovatno se pitate šta bi trebale da urade tri kašike šećera koje ste ubacili u veš. Ispostavilo se da ovaj tipični kuhinjski proizvod dobro funkcioniše i u kupatilu. A sigurno će vam se dopasti njegov efekat.

U zavisnosti od željenog efekta, potopite odjeću u vodu sa šećerom ili je dodajte u veš mašinu, u odeljak za deterdžent ili omekšivač.

Ne znaju svi, ali šećer, osim slatkog ukusa i visoke kalorijske vrijednosti, ima još nekoliko prednosti. Tri supene kašike su dovoljne da se vidi razlika. O čemu se radi?

Pa, šećer djeluje kao osvježivač boje. Samo umočite svoju odjeću u rastvor šećerne vode i sačekajte nekoliko sati. Nakon toga operite kao i obično. Ova metoda sprječava da tkanine izblijede i poboljšava njihovu prirodnu boju.

To znači da će dobro funkcionisati za bijelu, crnu ili obojenu odeću. Univerzalnost je njegova neupitna prednost.

Ako nemate toliko vremena ili želje da se igrate namakanjem odeće, možete to učiniti brže. Samo stavite šećer u veš mašinu, u odeljak za deterdžent ili direktno u bubanj. To je dovoljno da produži lijep izgled odjeće, javlja Krstarica.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Pokušali ukrasti sportske aute, ispali potpuni idoti pa pobjegli

Published

on

By

EPILOG pljačke uvelike podsjeća na filmski serijal Glup i gluplji.

Policija je objavila snimku provale u autosalon Thornton automotive u Doveru u Pennsylvaniji. Dva provalnika u salon su ušla zabivši se sportskim Camarom u staklo izloga. Međutim, tu kreću problemi jer se Camaro zaglavio pa ulov nisu mogli izvući van.

Osim što je Dodge Challenger Hellcat ostao zarobljen u salonu, provalnici su napravili popriličnu štetu zabivši se u golferski autić, koji se pak odbio u Dodge. Uvidjevši da su Camaro oštetili i da je automobil ostao zaglavljen na stepenicama, provalnici su se dali u bijeg i nestali u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta je poprilična, a za nespretnim kradljivcima još se traga.

Index.hr

Nastavi čitati

Magazin

Vlada Hrvatske htjela nagraditi Baby Lasagnu s 50.000 eura, pjevač to odbio prihvatiti

Published

on

By

Na današnjoj sjednici tehničke vlade Hrvatske Andrej Plenković saopćio je kako će nagraditi Baby Lasagnu s 50.000 eura. Međutim, ubrzo po objavi vijesti pjevač se oglasio kazavši da taj novac neće prihvatiti i moli da se donira.

Premijer susjedne Hrvatske htio je nagraditi Baby Lasagnu nakon osvojenog drugog mjesta na Eurosongu, a zbog “ogromne promocije” svoje zemlje.

“Čestitka na fascinantnom uspjehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mjestu, to je najveći uspjeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspjeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu… Želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri”, kazao je Plenković na sjednici.

Screenshot/Instagram

Ubrzo po objavi ove informacije, oglasio se i sam Baby Lasagna te je na svom Instagram profilu kazao da taj novac ne želi prihvatiti.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi – najbitniji i dovoljni – je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, poručio je.

Dalje je u objavi uputio molbu Plenkoviću: “Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Čepulić”. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zabgreb”.

Nastavi čitati

Najčitanije