Connect with us

Sport

Reprezentativac BiH slavio prolaz Srbije na EURO, pa se oglasio nakon što su ga napali: “Dajem 100% od sebe za našu BiH”

Published

on

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, odigravši 2-2 protiv Bugarske u posljednjem kolu.

Srbija je tako ostvarila plasman na Euro nakon 24 godine, a čestitke su stizale sa svih strana. Kako bi to bilo i normalno u svim zemljama, naš mladi reprezentativac BiH Mladen Cvjetinović čestitao je Srbiji na plasmanu na Euro.

Međutim, doživio je neugodnosti od bh. javnosti, pa se morao oglasiti Instagram Storyjem:

“Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Na taj story nisam ništa loše mislio, ni namjeravao. Pošto imam rodbine isto u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam da mu čestitam. Kako sam u socijalnim medijima primijetio, došlo je do iritacije zbog mog čestitanja. Zbog toga hoću da vam objavim da dajem 100% od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga da s time iznerviram. Želim vam lijepo veče. Vaš Mladen”, napisao je Cvjetinović.

Cvjetinović je skupio 10 nastupa za U19 reprezentaciju BiH, te još sedam za U21 selekciju, za koju i dalje nastupa.

Sport

Đokovića “boli” flaša, nakon debakla u Rimu najavio dodatne medicinske preglede

Published

on

By

Novak Đoković je doživio potpuno neočekivan poraz na Mastersu u Rimu, gdje ga je u šesnaestini finala turnira eliminisao malo poznati Alejandro Tabilo, a najbolji teniser svijeta nakon meča je priznao da će se podrvgnuti dodatnim medicinskim pregledima nakon što ga je u petak u glavu pogodila flaša.

Čileanski teniser je slavio sa 2:0 u setovima i prošao dalje, a tako je najbolji igrač svijeta eliminisan od 32. na ATP listi za samo 67 minuta igre.

Svjetski broj jedan još uvijek nije osvojio nijednu titulu u 2024. godini, a dvije nedjelje prije početka Ronald Garrosa situacija nije nimalo obećavajuća.

Dva dana nakon što je dobio flašu vode u glavu, Nole je priznao da se ne osjeća dobro:”Nisam našao dobar ritam na terenu, bio sam potpuno van sebe. Ne znam da li to ima veze sa onim što se desilo u petak, jer jučer nisam osjećao ništa, ali danas je bilo jako teško u smislu koordinacije, ritma i ravnoteže”, kazao je srbijanski teniser.

Najavio je da će otići na dodatne ljekarske preglede da provjeri da li je sve u redu, s obzirom da je nakon nemilog incidenta kada je navijač ispustio flašu vode koja ga je udarila u glavu, skoro sat vremena osjećao mučninu i krvario.

Na kraju, čestitao je Tabilu, istakavši da je vrlo dobar i kompletan teniser.

klix

Nastavi čitati

Sport

Đoković je pao nakon što je pogođen u glavu: Ova snimka otkriva što se točno dogodilo

Published

on

By

BIZARNA nesreća dogodila se najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokovića na čiju je glavu pala boca dok je potpisivao autograme nakon pobjede protiv Francuza Mouteta u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Iste sekunde nakon što ga je boca udarila u glavu, Đoković je pao na pod nakon čega je prebačen u bolnicu. Redovita konferencija za medije je otkazana zbog, kako se službeno navelo, vrtoglavice i rane na glavi.

Brojni mediji vrlo brzo su objavili kako je sve bio splet nesretnih okolnosti te da je iz ruksaka navijača iz publike, koji je želio dobiti Đokovićev autogram, ispala boca koja je sletjela na glavu srpskog tenisača. To potvrđuje i snimka iz drugog kuta.

Đoković poslao poruku s društvenih mreža

Navedeno je i da bi Đoković trebao normalno nastaviti s igranjem na ATP turniru u Rimu, gdje ga u trećem kolu čeka meč protiv Čileanca Alejandra Tabila. To je potvrdio i sam srpski tenisač objavom na društvenim mrežama.

“Hvala vam na porukama. Bila je ovo nesreća. Dobro se osjećam, odmaram u hotelu s vrećicom leda. Vidimo se u nedjelju”, napisao je Đoković.

Nastavi čitati

Sport

Teška saobraćajna nesreća omiljenog Nigerijca: Brat mu poginuo, žena i dijete kritično

Published

on

By

BIVŠI nigerijski nogometaš Tijani Babangida (50) doživio je tešku prometnu nesreću na autocesti u svojoj domovini, a u nesreći je poginuo njegov tri godine mlađi brat Ibrahim. Tijani je primljen u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, kao i njegovi supruga, sin i kućna pomoćnica, koji su također bili u automobilu. Pojedini mediji tvrde da je Tijani pri svijesti, dok je ostatak obitelji i dalje kritično, ali se oporavlja.

Tijani Babangida bio je reprezentativac Nigerije od 1994. do 2004. te je nastupio na Svjetskom prvenstvu 1998., a najveći trag u klupskom nogometu ostavio je u Ajaxu, čiji je član bio od 1996. do 2003. godine. Zbog svog stila igre i vječito nasmiješenog lica bio je omiljen među pratiteljima nogometa, a ikonski status uživao je među igračima nogometne simulacije Pro Evolution Soccer, gdje je zbog svoje brzine bio jedan od najpoželjnijih nogometaša, piše Index.hr.

Trenutno je Tijani predsjednik nigerijskog udruženja profesionalnih nogometaša. Tragično preminuli Ibrahim također se bavio nogometom. Uglavnom je igrao za afričke klubove, no dogurao je i do nizozemskog Volendama.

Nastavi čitati

Najčitanije