Connect with us

USK

Užasna nesreća u Bužimu: Muškarac se ugušio čisteći septičku jamu

Published

on

Danas se u Bužimu dogodila tragedija u kojoj je muškarac srednje životne dobio izgubio život čisteći septičku jamu.

Nesreća se dogodila u naselju Konjodor, a kako nezvanično saznajemo radi se o Bapić Nuriji, zvani Nuni.

USK

Zahiragić opleo po SDA Velike Kladuše: ‘Između Abdićeve kćerke i Naše stranke – nema razlike’

Published

on

By

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta, komentarisao je svoju stranku – istina, ogranak iz Velike Kladuše.
“Između F. Abdića i bilo kojeg kandidata “Naše Stranke” postoji velika razlika – on je ipak ratni zločinac. Međutim, između recimo Abdićeve kćerke i “NS” nakon svega i nema puno razlike.
Šta više, njena politika je jasna i sa njom znamo na čemu smo, što se baš i ne može reći za NS.

Problematično je to da SDA bilo gdje, pa bilo to i u Velikoj Kladuši – čije specifičnosti zaista cijenim i razumijem – podrži kandidata iz “NS” koji je lično glasao u PDPFBiH za potvrđivanje Vlade FBiH do koje su došli suspenzijom Ustava i poništavanjem ustavne pozicije Bošnjaka”, poručio je Zahiragić na nalogu na X-u.

Nastavi čitati

USK

Purić o kandidaturi za načelnika Velike Kladuše: Negdje već ima otpora i to je razumljivo

Published

on

By

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amir Purić oglasio se nakon što je dobio podršku lokalnih odbora tri političke stranke da bude kandidat za načelnika Velike Kladuše.
On se na početku zahvalio onima koji su mu čestitali te je naglasio da je za to prerano, jer viši organi stranke trebaju potvrditi odluke lokalnih odbora.

“Tačno je da se sinoć većina od pet lokalnih odbora političkih stranaka usaglasila oko mog imena da budem zajednički kandidat za načelnika, dvije nisu. Zahvaljujem prvima, poštujem i stav drugih. Sada te odluke trebaju proći i više organe stranaka. Negdje već ima otpora i to je razumljivo. Nadam se da ipak svi shvataju specifičnost Velike Kladuše”, rekao je.

Dodao je da će kandidatura biti službena onog trenutka kada i ako je ovjeri CIK.

“Bit će mi velika čast i još veća odgovornost ukoliko na kraju budem zajednički kandidat većine ili svih opozicionih stranaka u Velikoj Kladuši”, zaključio je.

Podršku njegovoj kandidaturi dale su stranke SDA, SDP, DNZ i Naša stranka, čiji je član. Podrška je izostala od NiP-a, DF-a i NES-a.

Purić je, podsjetimo, glasao za imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, što je opozicija kritikovala.

Nastavi čitati

BiH

Objavljena prognoza: Krajini u popodevnim satima prijeti nevrijeme

Published

on

By

Nakon jučerašnjeg stabilnijeg dana, danas ponovo nestabilno vrijeme. Sredinom dana, odnosno za koji sat, u Krajini razvojem oblačnosti se očekuje mjestimično kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Daljim pristizanjem vlažnog zraka sa jugozapada i porastom oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima današnjeg dana kiše i mjestimičnih pljuskova sa grmljavinom će biti postepeno u većem dijelu zemlje. Kiša će biti prljava zbog čestica saharskog pijeska i prašine u zraku, javlja BHmeteo.

U Krajini, sjevernoj, sjeveroistočnoj i dijelom u centralnoj Bosni mjestimično jači grmljavinski pljuskovi uz moguću pojavu nevremena sa ledom, jakim vjetrom i većom količinom kiše za kratko vrijeme. U ostatku zemlje samo rijetka pojava jačih pljuskova.

Nestabilno vrijeme se nastavlja i u noći na ponedjeljak (3. juna), pogotovo od ranih jutarnjih sati, dolaskom nestabilnosti sa juga. I tad treba računati na mjestimično jače grmljavinske pljuskove i nevremena, koji bi ovog puta bili u dijelovima Hercegovine, centralne, istočne, i sjeveroistočne Bosne.

Nastavi čitati

Najčitanije