Connect with us

USK

Burno u Krajini: Babo konačno ide pred sud, evo za šta se tereti gradonačelnik Velike Kladuše

Published

on

Nakon što je nekoliko puta odgođeno ročište na kojem se osuđeni ratni zločinac i načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić trebao izjasniti o krivnji za zloupotrebu položaja, za koju ga tereti Tužilaštvo USK u slučaju „Pečat“, ponovno je zakazano za 11. decembar, potvrđeno je to iz Kantonalnog Tužilaštva za Ljudski.ba.

Posljednje ročište je bilo odgođeno jer je Abdićev branilac Hamdija Veladžić tražio izuzimanje od postupanja Tužilaštvo USK.

Federalno tužilaštvo je odbacilo takav zahtjev kao nedopušten.

Podsjetimo, Abdić se potvrđenom optužnicom tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti jer je kao načelnik donio pravilnik po kojem je “oduzeo” pečat Općinskom vijeću Velike Kladuše i odbio potom da ga vrati.

Time je onemogućio Općinsko vijeće da koristi svoj pečat kako bi ovjeravali akte i opstruirao da ti akti budu objavljivani u Službenom glasniku Velike Kladuše.

USK

Incident u Velikoj Kladuši, u kafiću došlo do potezanja pištolja

Published

on

By

U jednom od kafića u Velikoj Kladuši došlo je do incidenta u kojem je došlo do potezanja pištolja.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo nakon verbalne rasprave između P.J. i K.H. U jednom trenutku, P.J. je izvadio pištolj i počeo prijetiti s istim. Vlasnik kafića je odmah pozvao policiju.

Kada je policijska patrola stigla na lice mjesta, zatekli su više osoba u kafiću. P.J. je lišen slobode, a policija je oduzela pištolj koji je koristio u incidentu.

Isti se trenutno nalazi pod istragom i tereti se za krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Nastavi čitati

USK

(FOTO) Nevjerovatan fenomen: Polarna svjetlost zacrvenila nebo iznad Kladuše, Bihaća, Sanskog Mosta

Published

on

By

Iznad BiH večeras je snimljen fenomen koji se na ovim prostorima ne viđa tako često, gotovo nikako. Naime, stanovnici brojnih bh. gradova na nebu su mogli vidjeti polarnu svjetlost.

Zacrvenila je polarna svjetlost noćno nebo iznad Velike Kladuše, Sanskog Mosta, Bihaća, Doboja i Vozuće, objavili su iz BHMETEO.ba fotografije na svojoj Facebook stranici.

Sanski Most

Naselje Privilica u Bihaću

 

Nastavi čitati

Cazin

MUP USK o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo 22-godišnji Selmir Šahinović (VIDEO)

Published

on

By

Dvadesetdvogodišnji Selmir Šahinović iz Bužima izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13 sati dogodila na magistralnom putu Bihać – Cazin, na Ostrožačkoj strani.

On je, upravljajući motociklom slovenačkih registarskih oznaka, sletio s ceste te tom prilikom zadobio teške i po život opasne povrede.

– Odmah nakon prijave na lice mjesta izašla je ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja koja je povrijeđenom S. Š. ukazala prvu pomoć, nakon čega je upućen na dalje zbrinjavanje u Kantonalnoj bolnici Bihać. Nažalost, povrijeđeni je na putu ka bolnici preminuo – potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović.

Nastavi čitati

Najčitanije