Connect with us

Cazin

Ogrešević: Izdali su nas, Bakir Izetbegović nas je izdao, izigrani smo

Published

on

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević govorio je o rekonstrukciji Vlade USK. Novu Vladu USK podsjećamo čine SDA, SDP, NiP i POMAK.

“To je bila akcija iz zasjede. Komšić, Izetbegović, Efendić i ja smo se dogovorili i pitali jedni druge da li ćemo raditi većinu i praviti vladu da radimo naredni period s obzirom da smo se složili da je trenutak kada treba pokazati stabilnost. Ne možemo reći da je to zbog pozicija. Spremni smo bili kao partneri da razgovaramo i da uz argumente predamo pozicije zarad stabilnosti.

Međutim, sve se desilo na neku noć iza leđa. Izetbegović mi je rekao tu noć da su donijeli na nivou stranke da mi ostajemo i da se ja uključim. Niti su oni to radili bez saglasnosti Izetbegovića, a ukoliko jesu, onda ne možemo na Izetbegovića računati s obzirom da on ne može isporučiti nama ono što mi budemo tražili od njega”, kazao je Ogrešević za Hayat.

Ogrešević tvrdi kako su se zajedno sa SBiH borili za to da Schmidt ne imenuje vladu.

“Jedino se intervencijom visokog predstavnika i suspenzijom Ustava može zanemariti utjecaj potpredsjednika Federacije. Željeli smo da gradimo politiku za budućnost, da radimo na međusobnom povjerenju, da 4-5 stranaka jasno profiliramo i suprotstavimo se onom što je protiv države BiH.

Sa ovim činom u Hercegovini je načeto, a u Krajini završio rad o povjerenju. Izdali su nas. Bakir Izetbegović nas je izdao. Sa Bakirom sam noć prije razgovarao i rečeno mi je da od toga nema ništa. Zbog javnosti je dobro što smo taj krug zatvorili. Stradalo je povjerenje, izigrani smo. Ne žalim zbog našeg pokušaja da radimo na ovim politikama, ne žalim ni za Federalnom vladom, niti za Vijećem ministara”, istakao je.

Cazin

Đula Drini najavljuje veliki koncert u Cazinu, specijalni gost Dragan Stojković Bosanac

Published

on

By

Đula najavljuje veliki koncert u rodnom gradu.
Dragi moji, u organizaciji grada Cazina održat ćemo koncert na trgu 01.juna, a specijalni gost će biti moj mentor Dragan Stojković Bosanac od kojeg sam mnogo naučila, i orkestar mog oca Enesa Velića.
Samim tim zahvaljujem se svima na ogromnoj podršci kroz takmičenje, još dva kruga je ostalo do FINALA, a ja ću se potruditi da dam svoj maksimum do kraja, napisala je na svom Facebook profilu Đula Drini.
Nastavi čitati

Cazin

U Cazinu sin napao oca, i policija morala intervenirati

Published

on

By

U Cazinu, tačnije u ulici Stari grad, došlo je do narušavanja javnog reda i mira koje je prijavio muškarac S.O. protiv svog sina S.H..

Kako saznajemo, S.H. je došao kući u kasne sate i počeo s verbalnim napadima svog oca, što je dovelo do intervenicije policije.

Nakon što je otac S.O. pozvao policiju, dolaskom policijske patrole situacija je smirena, a S.H. je prestao s vrijeđanjem.

Nastavi čitati

Cazin

Đula Drini pokidala u „Zvezdama Granda“, Bosanac puca od ponosa: „Ti si gotov proizvod“

Published

on

By

Đula Drini, Cazinjanka koja je oduševila žiri i od samoga početka ovosezonskog takmičenja Zvezda Granda važi za jednu od favoritkinja.

Bilo je u prošlim krugovima uspona i padova, dobrih i odličnih nastupa. Najčešće je direktno prolazila u naredni krug, a onda je došao pad u pjevanju i izvedbi pa je put do narednog kruga išao preko baraža.

Večeras, u jedanaestom krugu, pred ulazak u četvrt finale ovog sjajnog regionalnog takmičenja, Đula je nastupila sa tri pjesme koje je ranije izvodila u dosadašnjem dijelu takmičenja. S druge strane takmičarka Jelena Prole, s kojom je u jednom momentu Đula i zaigrala kolo tokom izvođenja pjesme Večera.

-Dobre ste bile i jedna i druga. Ne znam zašto je Đorđe rekao da je konj, da li je ćorav ili nije, on je konj, ali sve je u redu. Prole, odlična si bila, baš napreduješ. Malo da središ to kao što ja sredim sa mojom kandidatkinjom i to će biti super, komentirao je Bosanac.

Vodeo pgledajte OVDJE

Nastavi čitati

Najčitanije