Connect with us

Cazin

Cazin: Otac fizički napao svog maloljetnog sina, on ga prijavio policiji

Published

on

U cazinskom naselju Šturlić, dogodio se slučaj porodičnog nasilja.

Nažalost, scena nasilja bila je unutar jedne porodice, gdje je otac, identifikovan kao R.M., izgubio kontrolu nad svojim postupcima.

Prema izvješćima, R.M. je fizički napao svog maloljetnog sina, stvarajući ozbiljnu situaciju koja je kulminirala prijavom samog sina policiji. Maloljetni sin je primio udarce šakom u lice od strane vlastitog oca.

Ova brutalna situacija izazvala je hitnu intervenciju lokalnih vlasti.

Policija je promptno reagovala na poziv za pomoć i stigla na mjesto događaja. Nakon što su procijenili situaciju, oca R.M. su lišili slobode kao odgovornu osobu za nasilje. Dodatno, prema informacijama koje su dostupne, R.M. je bio u vidno alkoholiziranom stanju tokom incidenta, što je moglo doprinijeti eskalaciji situacije.

Ovaj incident takođe ističe potrebu za podizanjem svijesti o važnosti prevencije porodičnog nasilja i pružanja podrške žrtvama u lokalnoj zajednici.

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije