Connect with us

Cazin

Burna 24 sata u Cazinu: Policija imala čak sedam intervencija

Published

on

U proteklih 24 sata, na području Grada Cazin, zabilježeni su različiti događaji koje su lokalne službe obradile. Evo detaljnijeg pregleda:

Policija: Ukupno su zabilježena 7 interventna događaja, pri čemu nije bilo evidentiranih krivičnih djela. Od toga, 6 slučajeva odnosilo se na narušavanje javnog reda i mira, uključujući prosijačenje, paljenje vatre u naseljenom području, viku, galamu, drsko ponašanje, naglo pokretanje vozila te upućivanje prijetnji SMS porukama. Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala izvještaj o intervencijama u proteklih 24 sata.

Hitna služba Doma zdravlja: Ukupno su obavljeni 53 pregleda, a nisu zabilježene ozljede. Korištenje saniteta zabilježeno je u 2 slučaja.

Snabdijevanje energijom: Elektrodistribucija Bihać obavijestila je građane da je snabdijevanje električnom energijom na području Grada Cazin bilo uredno 19.01.2024.

Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se redovno prema ustaljenom rasporedu.

Stanje na cestama: Na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, s upozorenjem na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Vozače se poziva na oprez, izbjegavanje rizičnih preticanja te posjedovanje zimske opreme. Posebno se ističu putevi s učestalim odronima, uključujući Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, te prevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Na dionici Ključ-Sanski Most, zbog radova na mostu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Granični prelazi: Nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila na graničnim prelazima.

Cazin.ba

Cazin

Šemsa Suljaković izabrala pjesmu za Đulu Drini s kojom će nastupiti u četvrtfinalu Zvezda Granda!

Published

on

By

U subotu, 25. maja, očekuje nas četvrtfinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

U prvom dijelu četvrtfinala, među učesnicima će se naći i Đula Drini iz Cazina.

– U subotu svi zajedno sa mnom u ČETVRTFINALE 4.par, izabrala sam pjesme koje pjevam od malena, a jednu od njih mi je izabrala Šemsa Suljaković, objavila je Đula na društvenim mrežama.

Emisija će biti emitovana na programu Nove BH s početkom u 20:00 sati.

Svi navijači i ljubitelji muzike imaju priliku da podrže našu Dulu u njenom nastupu i požele joj puno sreće u četvrtfinalu takmičenja “Zvezde Granda”!

Nastavi čitati

Cazin

Selma Kadić iz Cazina moli dobre ljude da pomognu njenom ocu Ramizu koji mora na liječenje u Istanbul

Published

on

By

Na društvenim mrežama objavljen apel za pomoć od strane Selme Kadić, stanovnice Cazina, koja se obraća dobrom narodu za podršku njenom ocu.

Selma je u svojoj objavi zamolila prijatelje i poznanike da pruže pomoć njenom ocu koji hitno treba liječenje u Istanbulu. U apelu se ističe da je potrebno prikupiti 10 hiljada eura u roku od sedam dana kako bi se pokrili početni troškovi liječenja.

Uz apel, objavljene su i informacije o otvorenom žiro računu na koji se mogu uplatiti donacije, kao i mogućnost da se donacije predaju direktno Selmi.

Broj žiro računa za uplatu donacija je: 1980165020340469, na ime Šabanagić Ramo.

Ova humanitarna akcija je od izuzetne važnosti kako bi se omogućilo hitno liječenje Selminog oca. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, će biti od velike pomoći u ovom teškom trenutku.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji i pruže podršku Selmi i njenoj porodici u njihovoj borbi za zdravlje i oporavak njenog oca.

Nastavi čitati

Cazin

RK Cepelin Cazin osvajač Omladinske rukometne lige Zapad (FOTO)

Published

on

By

Nastavi čitati

Najčitanije