Connect with us

Cazin

VIDEO Snijeg prekrio Krajinu: Očekuje se i u nastavku dana, tokom noći minusi

Published

on

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili zahlađenje, snijeg i minuse.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bihać i Bjelašnica 0; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 1; Doboj i Drvar 3; Bijeljina i Tuzla 4; Ivan Sedlo i Zvornik 7; Livno, Sokolac i Zenica 9; Široki Brijeg i Srebrenica 10; Trebinje 11; Sarajevo 12; Bugojno 13; Mostar 14; Neum i Stolac 16°C.

Prijepodne je prvo zahladilo u sjevernim područjima, kiša je prešla u susnježicu i snijeg. A tome svjedoči i fotografija i video koju nam je poslao čitalac iz Cazina.

Trenutna temperatura u Cazinu je oko 0°C, a tokom noći očekuje se da će se spustiti i do -8°C. Do sada je palo oko četiri centimetra snijega, koji se očekuje i u nastavku dana.

Federalni zavod navodi da će tokom današnjeg dana postepeno zahlađenje sa sjevera usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg širom zemlje. Na krajnjem jugu mogla bi se zadržati kiša.

Vjetar umjerene jačine – u Bosni će prijepodne promijeniti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini mijenja smjer u večernjim satima.

U drugom dijelu dana u cijeloj Bosni temperatura zraka u opadanju. U Hercegovini bi se trebalo zadržati toplo vrijeme veći dio dana s temperaturama od 8 do 16°C, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

Cazin

Šemsa Suljaković izabrala pjesmu za Đulu Drini s kojom će nastupiti u četvrtfinalu Zvezda Granda!

Published

on

By

U subotu, 25. maja, očekuje nas četvrtfinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

U prvom dijelu četvrtfinala, među učesnicima će se naći i Đula Drini iz Cazina.

– U subotu svi zajedno sa mnom u ČETVRTFINALE 4.par, izabrala sam pjesme koje pjevam od malena, a jednu od njih mi je izabrala Šemsa Suljaković, objavila je Đula na društvenim mrežama.

Emisija će biti emitovana na programu Nove BH s početkom u 20:00 sati.

Svi navijači i ljubitelji muzike imaju priliku da podrže našu Dulu u njenom nastupu i požele joj puno sreće u četvrtfinalu takmičenja “Zvezde Granda”!

Nastavi čitati

Cazin

Selma Kadić iz Cazina moli dobre ljude da pomognu njenom ocu Ramizu koji mora na liječenje u Istanbul

Published

on

By

Na društvenim mrežama objavljen apel za pomoć od strane Selme Kadić, stanovnice Cazina, koja se obraća dobrom narodu za podršku njenom ocu.

Selma je u svojoj objavi zamolila prijatelje i poznanike da pruže pomoć njenom ocu koji hitno treba liječenje u Istanbulu. U apelu se ističe da je potrebno prikupiti 10 hiljada eura u roku od sedam dana kako bi se pokrili početni troškovi liječenja.

Uz apel, objavljene su i informacije o otvorenom žiro računu na koji se mogu uplatiti donacije, kao i mogućnost da se donacije predaju direktno Selmi.

Broj žiro računa za uplatu donacija je: 1980165020340469, na ime Šabanagić Ramo.

Ova humanitarna akcija je od izuzetne važnosti kako bi se omogućilo hitno liječenje Selminog oca. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, će biti od velike pomoći u ovom teškom trenutku.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji i pruže podršku Selmi i njenoj porodici u njihovoj borbi za zdravlje i oporavak njenog oca.

Nastavi čitati

Cazin

RK Cepelin Cazin osvajač Omladinske rukometne lige Zapad (FOTO)

Published

on

By

Nastavi čitati

Najčitanije