Connect with us

Cazin

Cazin: Djevojka u kladionici udarila šakom radnicu u lice, bilo posla i za policiju

Published

on

U cazinskom mjestu Tržac zabilježen je incident koji je narušio Javni red i mir, a dogodio se u sportskoj kladionici “Sportplus Win”.

Prema izjavama svjedoka, incident se desio kada je u kladionicu ušla djevojka koja je fizički nasrnula na radnicu udarivši je šakom u predjelu lica.

Policija je odmah reagovala na poziv i stigla na lice mjesta, te situaciju stavila pod kontrolu.

Nezvanično saznajemo da su u incidentu učestvovale djevojke A.N. (20) i T.A. (24).

 

Cazin

VIDEO Profesorica biologije iz Cazina učionicu je zamijenila kuhinjom: ‘Života ima i ovdje u BiH’

Published

on

By

Već dva desetljeća Bosna i Hercegovina je suočena sa sindromom bijele kuge i masovnim migracijama. Jedan od najvećih razloga zbog čega građani odlaze je ekonomska situacija, odnosno nemogućnost pronalazak posla u struci. Neobičnu priču donosimo iz Krajine.

Profesorica biologije Elmana Žunić iz Cazina učionicu je zamijenila kuhinjom. Odustala je od pokušaja da posao nađe u inozemstvu te uspješno upravlja malim biznisom.

federalna

Nastavi čitati

Cazin

U saobraćajnoj nesreći u Cazinu ozlijeđene četiri osobe

Published

on

By

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin nije zabilježeno nijedno krivično djelo niti incident koji bi narušio javni red i mir.

Međutim, evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda koja se dogodila u 12:35 na ulici Irfana Ljubijankića. U ovoj nezgodi su učestvovala dva motorna vozila, rezultirajući materijalnom štetom na vozilima i ozljedama za četiri osobe.

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala nikakvih intervencija u proteklom periodu.

Zbog radova na održavanju vodovodne mreže doći će do prekida u isporuci vode za sve korisnike koji se snabdijevaju sa rezervoara Šepići ( uže gradsko područje, naselja Slatina, Čizmići, Puškari, Mala Lisa, Klisa i
Osmanagići ) u četvrtak 16.05.2024. god. u vremenskom periodu od 05:00 h do 15:00 h.
Zahvaljujemo se našim korisnicima na razumijevanju.

Elektrosnabdjevanje je uredno, bez planiranih radova na elektroenergetskim objektima. Odvoz komunalnog otpada odvija se prema redoslijedu, dok se vozače upozorava na mjestimično vlažne kolovoze zbog nestabilnih vremenskih prilika.

Što se tiče stanja na cestama, vozači su upozoreni na vlažne kolovoze zbog lokalnih padavina te se savjetuje oprezna vožnja. Na nekim magistralnim putevima postoje radovi, poput obustave saobraćaja na ulazu u Sanski Most i naizmjeničnog saobraćaja na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva od 07:00 do 17:00 sati. Također, sanacioni radovi su u tijeku na nekoliko drugih lokacija, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) je zabranjen saobraćaj za vozila teža od 5 tona, dok se teretna vozila preusmjeravaju na druge granične prelaze. Autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Ajlan Bećirević iz Cazina traži pomoć dobrih ljudi kako bi izliječio svoju majku: U Bihaću su rekli da joj nema spasa

Published

on

By

Ajlan Bećirević je vlasnik Golfa kojem se dječak Ajman oduševio i ta fotografija je osvojila srca mnogih u regionu a i šire.

 

 

Upravo on, Ajlan Bećirević iz Cazina traži pomoć za koju kaže da je mislio da nikad neće tražit, a u pitanju je liječenje od raka unutarnjih organa, piše GPM.

Njegova objava na Facebooku glasi:

“SELAM ALEJKUM LJUDI. MISLIO SAM DA NIKAD U ŽIVOTU NEĆU TRAŽITI OD NARODA ALI ZNAM DA IMA DOBRI LJUDI. SKUPLJAM PARE ZA SVOJU BOLESNU MAMU. U BIHAĆU SU REKLI DA JOJ NEMA SPASA. POTREBNO JE ŠTO PRIJE DA IDE U TURSKU NA LIJEČENJE GDJE JOJ MOGU POMOĆI.“

Svi koji želite pomoću javite se na njegov profil koji se nalazi na linku OVDJEAjlan Bećirević, Šturlićka Platnica BB , Cazin.

 

 

 

Izvor: Facebook / Ajlan Bećirević

Nastavi čitati

Najčitanije